Jump to content

Миене на двигател А3 1.8Т


Recommended Posts

Привет,

Чудех се къде точно да пусна този въпрос, може малко да се посмеете, но:

като вдигна капака и всичко е супер прашно и мръсно, като на 25 годишна бракма, въпроса ми е може ли да си измия двигателя с маркуча от ОМВ, или се мие със специални препарати за да не ръждяса и кое трябва да внимавам да не намокря ?

:P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бих те посъветвал да не миеш никога двигателя. Тва не москвич. Ако те дразни запрашаването или има масло някъде просто с кърпа /може леко влажна :P / да го забърсваш от време на време. :puke:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

един приятел държи автомивка и ми даде безконтактен препарат.Напръсках дваигателя с него навсякъде и изчакваш 2-3 минути,след това с парцал и четка за зъби минаваш навсякъде където си пръскал и отстраняваш мръсотията.Повтаряш процедурата с безконтактното,но този път го отмиваш с много много лека струя на маркуч,в никакъв случай с водоструйка.Отмиваш с маркуча и гледаш да не пръскаш втрху свещите,бобините и букси.След това подслушваш с чист парцал навсякъде,където можеш да бръкнеш.Накрая със силиконов спрей си напръсках всички маркучи и сега двигатля е като нов.Така съм измил поне 4 коли и няма негативни последици.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съвет от "майстор" - двигател се мие само преди голям или значителен ремонт - другото си е чиста форма фетишизъм :-D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...