Jump to content

Проблем със светлините за задна скорост на


kapitango

Recommended Posts

Здравейте колеги. Колата е А6 Ц4 комби. Имам проблем със светлините за задна скорост. Замерих ключа на скоросната кутия с мултицет и си работи пефектно. Преди няколко дни докато затварях гаража ми напави впечатление, че светлинките премигват леко хем колата е изключена от скорост и работи на място. Замислям се да не е прекъснат кабела някъде в снопа на згъвката при вратата. Ако някой знае в кой от двата маншона (левия или десния) минава кабела за задната скорост нека да каже.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като застанеш зад колата в левия маншон са кабелите а в десният минава едно гумено съединение в което минават вакума централното на задната врата и водата за чистачката та ка ,че успех с левия маншон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приготви се да смениш всички кабели, защото няма да са само тези а и не можеш да смениш само 1 или 2. Прекъснати са точно на сгъвката и там няма място за спойки, клеми или каквото и да било друго. При мен бяха прекъснати и даваха на късо тези за нагреватела на задното стъкло, още 1, който не разбрах за какво е и още 5-6 бяха оголени на сгъвката.

Има към 12 кабела.Най-лесно ще ти е да смениш участък 30-40 см и да ги запоиш в двата края. Не можеш да смениш само 2-3 кабела, освен ако не намериш начин да ги вкараш в снопа - гуменият маншон е доста тесен и едва ли може да се вкара друг кабел.Отвратителна работа е, защото като ти остане излишна дължина нама къде да я сложиш в капака.

Имай предвид, че са с различна дебелина. 2-та за съклото са доста дебели, може би 2,5 квадрата. 3-4 са можеби 1 или 1,5 квадрата и останалите са може би 0,5 или 0,75 квадрата. Многожични. Разноцветни. Ако сложиш всички дебели няма да минат през маншона. Ако пък тия за стъклото са тънки, може да се стопят.

Ако видиш зор да си намериш кабели, аз мога да ти дам по-голямата част от моя стария сноп, защото аз го смених от куплунзите в багажника, но съм извадил 2 кабела, зашото на снопа, който си бях намерил, бяха по-малко.

Както колегата е писал - левия маншон. Гледай да не го скъсаш като го вадиш, защот аз скъсах 1.

Редактирано от mshbul
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за точните отговори. Точно от това се опасявах и аз. При мен всичко останало работи с изключение на светлините за задна скорост. Остава само да ми се освободи време и да се хвъргам в "боя".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евала пичове, същото щях да питам и аз.  От 5-6 месеца не ми свети задната, но всичко друго отзад си работи, тя на 50 включвания на задната я присветне - я не. Не ми дойде наум, че може да е от тоя кабел на свивката, въпреки че съм го сменял на Б4-ката, явно и 100-цата го има тоя проблем. С тия 12 кабела ме хвърлихте в музиката де...  :hilezh:

Тъй като както казах още присветва отвреме на време, ще се опитам при отворен багажник да разместя/попритисна жиците в снопа, да видя дали ще присветна, за да се подсигуря, че е наистина оттам проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има един датчик за задната скорост, който е навит в скоростната кутия, отпред при мотора. Обърнете му внимание преди да тръгнете да "кормите" ел. инсталацията на колата. Най-често проблема е от него, ако не са ви изгорели крушките :hilezh: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има един датчик за задната скорост, който е навит в скоростната кутия, отпред при мотора. Обърнете му внимание преди да тръгнете да "кормите" ел. инсталацията на колата. Най-често проблема е от него, ако не са ви изгорели крушките :) .

Напълно съм съгласен, при това проверих с натискане на кабела - никакво присветване на zадната.

Някаква идея къде се намира въпросния датчик на автоматична скоростна кутия?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Днес като издърпах гумения маншон се оказа, че има цели 5 прекъснати кабела и 3 оголени. Поиграх си близо час докато ги запоя и изолирам с термосвиваеми шлауфки и изолирбанд. На много неудобно за работа място са. В крайна сметка вече всичко работи с изключение на допълнителния габарит за мъгла. Проверих бушоните и крушката но всичко си ОК. Най вероятно кабела и е прекъснат на някое друго място.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...