Jump to content

препоръка за лаптоп


Recommended Posts

photoshop, coreldraw

Photoshop е бил първоначално само за Mac :flehan: Както и Illustator(corel draw също имаше версии, но той така или иначе не се много използва много). Общо взето всичко креативно се прави предимно на мак, било то графики или видео. За това е и толкова популярна платформа сред професионалистите.

оня с бентлито и той ли ще идва на тая ваша илюминатска сбирка?

:hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 317
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Няма смисъл да спорите ....

MSI купува Apple?

Тайванската компания Micro-Star International направи голяма стъпка напред, като закупи американския производител на компютри Apple. Сделката се състоя вчера (31 март 2009) в Калифорния и е на стойност 8.6 милиарда долара… Като основни причини за продажбата, специалистите посочиха производствените проблеми при последния модел Apple MacBook Pro, заради които цената на акциите на компанията от Купертино намаля значително. Търговският директор на MSI, Анди Тунг заяви, че е много доволен от решителната крачка, като продуктите на Apple ще продължават да се развиват, както се развиваха досега, а ключовите им хора ще продължат да работят на високи позиции в новата си корпорация.

Лоша за феновете на Apple новина ще е фактът, че от сега нататък Macintosh ще бъде обединен с PC. Това означава, че скоро ще станем свидетели на нетбуци MacWind и нови лаптопи MacBook, които ще работят с операционната система на Microsoft – Windows 7.

http://news.laptop.bg/%d0%bd%d0%be%d0%b2%d...%b2%d0%b0-apple

Редактирано от sky
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тва е гавра. :flehan:

Хората се потят да правят обратното.

Обратното го направих за 15 минути, макар и с виртуални машинки :bia:

Може да ме вземете на леймър, но никак не ме кефи МакОС- а :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обратното го направих за 15 минути, макар и с виртуални машинки :flehan:

Може да ме вземете на леймър, но никак не ме кефи МакОС- а :hilezh:

да си вкараш тоя пост в онези теми дет ги сбираш

да се напикат от смех и децата по плажовете

:bia: :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно Алекс - нямам нищо против него. Но винаги като човек пусне тема какво да си купи той тръгва да обяснява видиш ли как не ставало, било боклук и само най-най трябва да се купува. Е не всички имат възможностите му, още повече че в темите има фиксиран бюджет. Темата за малките коли пак така - оплю всички марки и освен А2 и А класата на Мерцедес няма все едно други малки коли. За фаровете пак така. За каквито и други техники да е - пак така.

Дидо@Ямбол, ти някакъв весел и забавен тип ще дойдеш. Четеш ме като дявола - евангелието. Или диагонално. Или както ти изнася. Не ти прави чест, мой човек.

Нека ти кажа с няколко изречения по какво си падам и по какво - не, след като съм ти толкоз интересен. Ти реши после как точно ще ме наречеш. И ти препоръчвам да дойдеш на някоя сбирка все пак, за да си поговорим и да изясним този конгфликт на десетилетието.

Не си падам по лаладжийството. Преди всичко! И по псевдо батките по форумите. Не си падам по това човек, на който най-качествените гуми в живота му са се казвали "Ласа", да обяснява Dunlop Sport Max TT & Michelin колко гадни гуми са и да ги нарича компромис. Щото бил гумаджия и... ги монтирал. После се оказва и, че и ги продавал...

Не си падам по това, някакъв зашморцан, нискоквалифициран майстор от сервиза на известен вносител, самопровъзгласил се за механик с главно М да обяснява БМВ колко гадни коли са, докато най-хубавата му кола, която изобщо е карал и поддържал е... Москвич. Това е същото, като да питаш доктора черния дроб здрав ли е? К'во да ти каже, като при него ходят само болни?

Не си падам по това група хора, виждали А-класата на не по близо от 5 метра, да обясняват колко тъпа кола е за жена и колко СКЪПО се поддържа. При условие, че РЕАЛНОСТТА е различна. Коренно различна. А същите тези хора никога дори не са се качвали в нея. Но ги чуват нещата. Знаят. И даже оплюват. Щото познат на техен приятел имал братовчед, който имал леля, вуйчото на която купил на 3-тата си любовница А класа и тя (май) била казала, че била гадна. Или щото някъде, някоя офисна фуста, която се разплаква, ако пропусне да друсне със спирачка във всяка яма им е казала, че са и казали (някъде, в някой сервиз), че окачването пак и е дали фира и понеже са я видяли, че е ГБП (Голяма бяла птица), са и казали да даде има-няма 100к за ремонт.

Не си падам по това хора, ползващи компютъра за мп3 плеър и молещи форумни приятели отдалечено да им конфигурират кодеците, за да могат да пуснат... к'во беше онова, H264?! , но същите тези лальовци да обясняват коя е правилната платформа и коя - не.

Не си падам по индивиди, които ми обясняват, че АУДИ е най-доброто. Най-здравото - да. Веднага им припомням за Мерцедес и техните мотори. Ами АМГ-тата? Кое точно Ауди казваш излиза на Е65АМГ, че не се сещам? И R8 не можа (на едно семейно комби, човече). Ама инак говориме.

Падам си по хора, които не бръщолевят глупости. И в които има смисъл. И които са точни. И те респектират с нещо. И от които има какво да научиш. А аз обичам да тършувам чужди мозъци. Тук има доста такива, повярвай ми.

Давам всичко от себе си този форум да разполага и предлага преди всичко с ВЯРНА информация. А тя не се събира от гореописаните типажи. Смислените хора уважават такива места. А не лаладжийските скупщини. Ти какъв искаш да е този форум? Лаладжийски? Аз не. За това не ми казвай какво съм казал в темата за "новите коли", а се върни и я прочети пак. Ще видиш, че преди всичко се свежда до това, че по съдържанието на постовете по повод А-класата и А2 ясно се вижда, че тези хора никога не се доближавали до тези коли. Имаше едно момче, което има А2 в семейството си - дали не каза същото? Ако искаш да се обзаложим кое е по-евтино (щот там обясняваше колко е скъпа поддръжката на А-класата) - накладките на Лупото/Сеат-еди-кой-си или А-класа? Само за справка ще ти кажа, че на Мерц поддръжката е върху 2 и повече спрямо VAG! Знам, че няма как да го знаеш това.

А това, което се опитах да кажа на младежа в тази тема беше, че просто си заслужава за мъъъъничко по-висок бюджет, да включи и Мас бук-а в Wish листата си, чисто и просто защото в момента е BEST BUY!

Въпроси? Няма. Благодаря. Със здраве.

:flehan::hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да си вкараш тоя пост в онези теми дет ги сбираш

да се напикат от смех и децата по плажовете

:hilezh: :hilezh:

И аз си се смях :hilezh:

П.С. ще взема да сглобя едно ново издание на фъна :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човека иска да си избере лаптоп, а то какви драми се получиха :hilezh:

Ако колегата който пусна темата чете още нека напише за какво точно ще го използва този лаптоп. Аз поне не можах да разбера, но пък може и да съм изпуснал улисан от драмите :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предимно ще се използва за нет, скайп слушане на музика и гледане на филми за игри няма да се ползва. До 1000 лева.

Ако разбирам български - това е казал човека.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обикновенно си стоя страничен наблюдател и много-много не се меся в такива спорове извън темата, ама колегата Алекс изписа една камара думи, от които единствения извод за мен е, че той е утвърден Apple сектант с малко по-големи финансови възможности от средния потребител на форума.

Мак, та Мак, какво е предимството на Мак - интернет сигурност и работа с професионални приложения - за първото си има Линукс и десетки дистрибуции, които са абсолютно достъпни, много стабилни, лесни за инсталация и не на последно място безплатни. За второто не споря и не повдигам дори и дума, това е единственото качество заради което няма кой да събори Мак в тази ниша. И с това изчерпахме положителните качества.

Спомена колегата качество на изработка, красота и т.н. които видите ли били ненадминати, ами от тук оставам с впечатлението, че или не си информиран, или не се интересуваш или не си напускал родната България, за да разгледаш малко какво се предлана на световните пазари (че то по интернет не може да се придобие напълна представа) и да видиш че има марки които си имат и продават high end лаптоп конфигурации, които са далеч над който и да е Мак, та било той Про или не, примери няма да ти давам, има си страници в нета по прочети, ако пък искаш на ЛС мога да ти пратя накой друг линк. Гледам и че горещо защитаваш Сони като качествен лаптоп, пак си в грешка, явно провокирана от разширените ти парични възможности, което автоматично за теб работи формулата "колкото по-скъпо - по-качествено". Моля те да ми покажеш в кое ревю точно или на кое специализирано издание в интернет, Сони Вайо е в челните класации, та дори и споменат като приемливо компютърно решение.

И за да не съм голословен, ще се обосновя - с компютри имам професионален опит повече от 12 години, и мога да ти кажа, че съм притежавал толкова модели и комфигурации лаптопи от което и да е поколение, че спокойно мога напиша книга дето се казва.

Конкретна марка не мога да фаворизирам в никакъв случай (на Уин платворма), всяка си има предимства и недостатъци, малко или много. Лично в момента притежавам 3 модела Дел, 1 НР и 2 Асус. Личен мой фаворит е Асус, въпреки че работя за конкурентна компания повече от 5 години, просто няма как да отреча качествата на друга марка.

Батериите били умирали щото не били на Мак, имаш ли представа кой произвежда тези батерии, или мислиш че те се правят от тях? За конкретно сравнение мога да ти посоча модел Дел, който притежавам от далечната 2001-а, чиято батерия кара повече от 45мин. Относно батериите мога да кажа на всички, че единствено правилната експлоатация може да е направи почти вечна.

Казвал съм го и преди тук, няма значение колко пари имаш, важното е колко разумно ги влагаш и в какво, аз лично и милиарди да имам, продукт на Епъл няма да купя за лична употреба, ако искат по домовете без пари да ги раздават пак няма да ги взема за лично ползване, пък камо ли на опашки да стоя, за да си дам парите.

Конкретно по темата, колега до 1000лв нямам представа какво може да се закупи на Българския пазар, който за съжаление е значително орязан от към потребителски конфигурации, но от това което се предлага там като марки аз лично мога да ти препоръчам Асус или МСЙ, за цена-качество, просто няма еквивалент.

С по-горния текс нищо лично към никого не казвам и не нападам, споделям моето професинално мнение, с което не ангажирам никого, Алекс ако има въпроси на ЛС.

Редактирано от trent
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Sky, за съжаление промоциите с които мога те уредя са в сила единствено за Щатския пазар, така че - съжалявам, иначе бих услужил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обикновенно си стоя страничен наблюдател

...

единствения извод за мен е, че той е утвърден Apple сектант

..

Мак, та Мак, какво е предимството на Мак

С по-горния текс нищо лично към никого не казвам и не нападам, споделям моето професинално мнение, с което не ангажирам никого, Алекс ако има въпроси на ЛС.

Мани, бе, колегата, никакъв сектант не съм... дай да си стоим просто като странични наблюдатели... Ако след 12 години се питаш какво е предимството на Мак-а, бая лични ще трябва да изпишем, а няма смисъл :bia: Поне да ми плащаха от Епъл за това. И аз съм ги насъбрал всякакви уреди - през Мац-ите, та през Portege-а на Тошиба, 2 ThinkPad-a на IBM (R50), едно Qosmio и до ЕЕРС на Асус... а, и едно смотано и скъпо рс на прехвалените Alienware... И всичките ги заменям просто за... любимия си Мак бук Про :lol: И да, твърдя, че само ThinkPad-a & MacBookPro-то ми харесват. Е, и Portege-a става, но е много overprice-нат.

Идеята беше, че чисто и просто актуалните промоции тук на предишния модел Мак бук в момента си заслужават цената. Напра'ихме голяма драма от това.

Някой път ще си отворим една тема за Pros & Cons на Open Source платформите или Win vs Mac OS vs Linux vs Unix vs Whatever vs DOS 6.22 etc и там ще си пишем на воля. Оспамихме темата на младежа.

:D

Редактирано от =Alex=
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

батките наскачаха срещу apple

даже милиарди да имали не биха взели епълски продукт

еми той не е за вас бе хора

епълския продукт е за нас

феновете на епъл

аз по голям HALO ефект от този на епъл не съм усещал

след като преди 2 години си купих айфон

сега имам айфон, макбук блек, еърпорт екстрим рутер, айпод тъч, епъл римоут, айпод шъфъл

това ако не е откачена работа

здраве му кажи

и всички имаме опит над 12 години с компютрите

даже аз имам 21 годишен опит

а с 21 годишни мадами най обичам да опитвам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...а с 21 годишни мадами най обичам да опитвам

И аз, и аз...

Чакай да го скрийншот-на и да го приготвя за кака... ко те види, колко ще ти се радва :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз, и аз...

Чакай да го скрийншот-на и да го приготвя за кака... ко те види, колко ще ти се радва :bia:

с 21 годишни ми е разрешила ве

пусни си скайпа

индиана

или маковете немате скайп

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами стоя си страничен наблюдател, че не ми се пишат необосновани тези и теории за величието на Мак и други такива.

Кои сте Вие всичките бе Слав, дайте да Ви видим, гурата на компютърните технологии, може пък и останалите да научат нещо, включително и аз с моя беден опит :-)

Редактирано от trent
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кои сте Вие всичките бе Слав, дайте да Ви видим, гурата на компютърните технологии, може пък и останалите да научат нещо, включително и аз с моя беден опит :-)

достатъчно сме тук, вервай ми

и всички от нас сме ползвали и продължаваме да ползваме всякакви други марки и платформи, но както каза SLAF, няма друга компания с подобен halo ефект, който и аз изпитах.

ПП: незнам кой ти дава подобно инфо, че българския пазар е орязан от към потребителски конфигурации... тука има всичко. Просто това, което вие имате, а ние не, е тук под друга марка. Избора е същия. Пълно е с лайна. И тук там някой свеж продукт. Както е и при вас. Все пак щатите са били винаги технологично по-назад от европа и япония, така че малко са ти смешни твърденията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моите уважения Спънки, но за това че всичко има в България можем мноооого да поспорим и ще видиш, че не си прав. За това ли всеки път като се прибирам и не мога да насмогна на поръчки от приятели за какви ли не неща, щото ги има в България ли? Верно е до някъде, че всичко може човек да намери, но на кава цена, и за какво време?

Отвори страниците на HP, Dell, Lenovo, Alienware, Sony та дори и Newegg и ми кажи колко от тези модели се продават в България и каква ти е опцията за конфигурация (какви възможности има за конкретен модел, процесор, памет и т.н.) вероятно няма и 20%.

Щатите били технологично изостанали, в кое отношение? В компютърните технологии ли?

Или пък факта че огромен процент от технологичните "мозъци" от цял свят работят в Щатски компании и университетски лаборатории специализирани в IT технологиите.

Хайде сега ми кажи колко процента в световен мащаб използват Мак и колко РС.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

цените в цяла Европа са по-високи от колкото в щатите. Затова ти поръчват. Аз също, като купувам нещо проверявам цената в Европа и си купувам от там където ми е най-изгодно. Като ходя в щатите си пазарувам и от там, щото е по-евтино. Става въпрос, че тук нито сме по-назад, нито имаме някакъв дефицит на по-висок клас стоки. Каквото ти можеш да си купиш там, аз мога да си купя тук.

a PC-та има около 10 пъти повече, но от доооста повече производители. Това което епъл постигат е впечатляващо, на фона на по принцип по-високата им ценова категория и тотално различна среда. Но и това, че са толкова пъти по-малко използваеми си има своите плюсове и не ми се иска да се популяризира чак толкова много марката.

Редактирано от Spunky
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами само леко за фактологията - 3.36 percent worldwide market share за първата четвъртина на годината, това им е дяла на Епъл.

И точно за това че България е по-назад съм готов да споря до когато поискаш, та и отделна тема можем да си отворим. Да оставим цените (което е очевадно), колко процента от потребителите в България пазаруват онлайн, какъв избор имат от интернет магазини, на какви гаранции разчитат, на какъв срок на доставка могат да се надяват, данаци, мита, фактора че може и да не стигне до теб конкретната стока, фактора че много от продавачите отказват да доставят до България - всички тези факти и много други са в ущърб на потребителя в България, няма значение колко пари имаш.

Ако пък трябва да говорим за дефицит на висок клас стоки, тук направо няма нужда и да спорим - тясно за компютърните компоненти, да речем имаш желание да си купиш последен модел Ати 4890, трябва да се разходиш по големите вносители и да питаш дали я имат, обикновенно са внесли 2 бройки и някой вече те е изпреварил, за втората доставка ще почакаш извесно време. Не дай си Боже имаш лошия късмет да се развали, почват се едни дълги и широки с гаранцията и почакваш още известно време - това просто един бърз пример.

Ако излезем от компютърните компоненти, в друг пример, да речем телевизори - колко от тези в България имат вграден HD тунер, най-вероятно равен на броя на операторите които предлагат HD сигнал в България.

Хайде сега ако ми кажеш и колко от игрите вървят на Мак в сравнение с РС, може би ти не играеш, но тази индустрия реално движи развитието на компютърния хардуеър, а до сега няма наблюдение някоя компания да започнала да пише игри само за Мак.

В заключение мога да кажа, радвам се че на теб Мак ти харесва и те кара да се чувстваш индивидуалист, не твърдя никъде че е само лоша, както и че РС е само добър, всеки си има предпочитания в зависимост от кариера или лично удоволствие.

За мен лично Мак е с неоправдано висока цена за това което получаваш и за тотално налаганите ограничения от страна на Епъл в софтуеарно и хардуеарно отношение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами стоя си страничен наблюдател, че не ми се пишат необосновани тези и теории за величието на Мак и други такива.

Кои сте Вие всичките бе Слав, дайте да Ви видим, гурата на компютърните технологии, може пък и останалите да научат нещо, включително и аз с моя беден опит :-)

Пич, не те знам за какво скачаш така, всеки си има право на избор.

Цъкам линукс от 96та някъде

Уиндоуса и него си поцъквам отдавна, а в началото и ДОС 3.30 цъках :hilezh:.

Работил съм в ИТ отделите на големи фирми където съм работил основно с Уиндоус, а сега изкарвам лев-два като правя уеб странички на частно. Нито с уиндоус нито с линукс имах такава производителност. Причини бол, но не е мястото да ги споделям, идеята ми е следната: "Всеки си харесва неговото гарже и си го хвали".

Колегата, като иска да отиде и да си поджитка на мак, не вярвам, че някой от iStyle ще го изгони. Ако не му допада - да скача на нещо други с Уинбоз или ако не му трябва специфичен софтуер за уиндос, да си слага линукс и газ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...