Jump to content

Въпрос преди закупуване на Audi A4


Vesio

Recommended Posts

Здравейте Колеги. :) Надявам се че съм уцелил раздаля. :) Значи харесъл съм си едно Audi A4 Avant 1.9 TDi Quattro/абе напрао последния да затвори вратата ;) \Да уточна колата е с новите фарове.Проблема е следния когато запаля колата на празен ход или казано на ниските обороти колата има едно странно тракане идващо от двигателя.Някой ако има идея от какво може да е или предполага нека сподели.Защото Audi-то много ми харесва как върви ,ускорява перфектно и нищо не му лопа по ходовата част. ;) А и замалко да заабравя ABS ми свети и предполагам че е счупен датчика или нещо друго.И колко би струвал един такъв датчик.Предварително Ви благодаря за помоща ;):o

P.S. Колата е много запазена.Но иска прекалено много пари за транспорт за да я заведем на сервиз да я закачат на компютър и да я видя какво й има.Затова търся помощ от Вас :heiss: Надявам се че не ми е глупаво питането и щеми помогнете :)

Редактирано от Vesio
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е тая кола, днес я гледах и изглежда доста свежа. Занеси я на сервиз за ходова част и двигател и я отнасяй, ако имаш парите.

Редактирано от martinich
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да това е колата ;) Но ме притеснява това тракане.Оня ми иска 20лв за отиване и още толкова завръщане и като сложим и 30лв за диагностиката сатват 70лв.Малко множко ми се виждат тези пари.Притесняваме ако излезе нещо сериозно ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, тия 70 лева могат да ти спестят в пъти повече, най малкото след теста ще можеш да смъкваш цена ако и има нещо и решиш да я взимаш ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да това е колата.

За какво ти иска 20 лева не разбрах? Колата трябва да се види и на канал. Препоръчвам ти Йонко до КАТ да я погледне. Лошото е че той работи с предварително записване. Огледай я хубаво и не се хвърляй веднага.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега когато аз си купих колата ми се наложи да направя същата процедура. Разбира се тези 20 лв ги няма, но отидох с колата на самоход. Хем да я видя как върви, хем да я разгледам още по детайлно. Благодарение на това, че я закарах на подходящите хора разбрах, че имам счупена клапа на турбото, тръгнал съединител и сменени ремъци. Свалих от цената и я взех за много по-малко пари. Не му мисли прижалиги тези 70 лв, но с уговорката, че ако я вземеш ще ти ги приспадне от цената.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти,колега. По въпроса за тракането имам предположение. И моята на празен ход тракаше, а при високи обороти-не, и се оказа разбита втулка на обтегача на пистовия ремък на алтернатора. Открих го при смяната на ангренажния комплект(ремъци и всички видове ролки). Смяната на въпросния обтегач(сменя се целия, нищо че е от 3 части) ми наду сумата за комплекта с 260 лв ;)! Все пак това ,че свети ABS трябва да те притеснява повече!

Редактирано от Ivanu6ka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То 20лв иска да ми я закара до сервиза,който аз опредяля и още толкова да се върнем.То оня тарикат може да сложи едни транзит номера да я закарам,но нещо се услушва.А това за тея 70лв да ми ги приспадни от цената е чудесна идея не бях се сетил ;) .значи тракането може да е от втулката на обтегача на пистовия ремък :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е трябва да е пълен тъпак да не ти ги приспадне. Това дето свети АБС-а може и компютър да е и тогава цената ще е много по-дебела от тези 70лв които ще ти излезе диагностиката :rolleyes:. А за транзитните номера един на Горубляне ми обясняваше, че имат право само на едни номера за една кола и затова не взимали, че ако изтекат и дойдел някой от провинцията не можело да си я закара. Не съм го проверявал и не знам дали е вярно, но гледам, че масово ги държат без номера и като споменеш сервиз искат само на платформа да се кара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега гледай хубаво от какво е това тракане и задължително да ти видят как е демпферния маховик,защото ако той нее наред всички други проблеми ще ти се видят мижави.

И като купуваш кола за 8500 не се цигани за 70лв. при това за дизгностика :steinigung:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за помоща :) .отказах се от нея :rolleyes: ,намерих много по-запазаена без никви проблеми и сигорно нея ще взема :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е трябва да е пълен тъпак да не ти ги приспадне.

Как пък ще ги приспада? Те търговците са толкова зле в момента, че обмислям аз да им искам по 20лв за това, че гледам моргите дето са докарали...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...