Jump to content

Свирене на спирачките


katri

Recommended Posts

От около година притежавам Ауди 80Б4 АБТ и откакто я купих колата при спиране издава свирещ звук като свирене на феродо.При наличието на този звук разбира се първата ми работа беше да сваля гумите и да огледам състоянието на накладките да не би случайно да стърже метал в метал, но всичко се оказа нормално предните накладки бяха почти нови и отзад феродото имаше по моя преценка още около 70% живот.Според мен свиренето идва от предните спирачни апарати, но не съм сигурен на 100%.Все си мислих,че с течение на времето феродото ще олегне и този дразнещ звук постепенно ще изчезне, но уви вместо да изчезва напоследък звука се засили.Пак прегледах предното феродо и е добре, колата е изминала 10 000км от смяната на накладките не повече.Та въпроса ми е колеги ще изчезне ли някога този неприятен звук и на какво според вас се дължи и трябва ли да ме притеснява.

Аз си мисля ,че може би самото феродо е некачествено, ама знам ли и ако реша да сменям накладките какво ново феродо да търся, коя марка е качествена и горе долу какви пари?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятната причина за свиренето е, че колата е оборудвана с накладки със ниско качество, възможно е и да имат гаражен произход. Такива накладки се износват бавно но за тяхна сметка се износват спирачните дискове и с течение на времето положението със свиренето се влошава... Виновник за това е нискокачественото феродо, което се "изпича" и допълнително влошава показателите си. Не е изключено при продължително и интензивно спиране да доведе до почти пълен отказ на спирачната система. Икономията на стотина лева за нови, качествени накладки е неоправдана...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, колега и аз си мислех за нещо такова, защото за 10к км това феродо не е мръднало, пък колата си дойде с него от Италия, кой знае онези жабари какви накладки са слагали, но майстора, който ми направи профилактика тогава, когато купувах колата ми каза ,че феродото било ново и нямало нужда от смяна и този звук постепенно щял да изчезне като олегне феродото та аз затова и не ги смених.Каква марка накладки да търся за да съм сигурен че нещата ще си дойдат на мястото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз карам с скърцащи накладки от това ти е проблема колега свиренето се получава щото в самите наклатки има повече метален примес за да се износват по бавно и като се добре метал в метал се получава свиренето. но си е дразнещо и аз мисля да ги махам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

старите ми накладки просвирваха,италианско производство уж,ама боклуци.С Lukas-a се родих направо.Сега пък се натресох на италиански дискове(сменях ги)Дано да изкарат приличен пробег поне.Но като се замисля,сякаш има някаква зависимост между марката дискове и марката накладки.При малко по неправилен подбор между двете са възможни подобни проблеми.Особено и ментаците дискове.Кой знае в кой колхоз са ги правили.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един приятел ми се хвалеше кви яки накладки си бил взел - за 50к км не се били износили само сменил два пъти дискове :steinigung:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По въпроса за свиренето при мен колкото и чудно да звучи между накладката и диска беше попаднало нещо незнайно как и след разглобяването свиренето спря а накладките са JURID.също почистих местата където лягат самите накладки също много важно нещо защото се случва да заклинват и за това да свирят

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един приятел ми се хвалеше кви яки накладки си бил взел - за 50к км не се били износили само сменил два пъти дискове :hilezh:

накладките му да не са за влак :) .И аз смених моите с някакви италиянски,в началото имаше леко свирене,докато се напаснат с дисковете, понеже имат леки ръбове и след 1000 км свиренето изчезна

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...