Jump to content

Нов член на форума


Milanski

Recommended Posts

Здравейте колеги . Преди няколко дни след доста обикаляне и огледи на Б4 - ки , и аз най - после си купих . Мотора е 2.0 - 90 коня , колата е седан . Та интересува ме , който има б4 - ка с този мотор да ми сподели на колко градуса му включват перките за охлаждане на двигателя . Понеже на моята според стрелката включват някъде на 98 градуса . Един ми казва , че са си така , пък друг да си сменя датчика на радиатора , който включва перките . Все още не съм замерил да видя колко е реалната температура ( да не би да ме лъже стрелката ) , а относно замерването на температурата , аз имам мултицет с термосонда та ако го допра на главата на двигателя , ще ми покаже ли точната температура на водата или ще има някаква разлика . Поздрави ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито за новата кола! Със здраве и безаварийно каране ти желая! ;)

За измерването на температурата на главата с термосондата по начина, който си описал - няма да стане. Температурата на околната среда ще окаже силно влияние на показанията, поне според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Tемпературата на антифриза в разширителното съдче измери някакси...Не знам дали с тези сонди на мултицета става,смисъл,да се топят в антифриза...Ако става действай,само лекичко като отваряш съдчето,постепенно изпусни налягането.....Макар,че сигурно стрелката те лъже,но си замери за всеки случай,може и термо-датчика на радиатора на вентилатора да е тръгнал да заминава,или да е силно замърсен там където контактува с охладителната течност,вследствие на нечистена охладителна система...

Редактирано от Lion_Heart
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошъл колега.

Температурата можеш да я хванеш по-точно като вкараш термосондата в радиатора точно където влиза дебелия маркуч идващ от главата.Има вариант и датчика,които отчита температурата на мотора да не работи коректно.Не изключвам и датчика на радиатора разбира се.Колата има ли климатик?Вентилатора включва на 92-93 градуса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да колата има климатик . А как да вкарам термосондата в радиатора ? Поздрави

Сложи сондата между ребрата(ламелите) на радиатора близо до маркуча,както ти писах по-горе.Датчика на радиатора е с три пина(клеми).Трябва да си с две перки.Те са двускоростни.Изчакай колата да загрее,като си сложил термосондата и да включи вентилаторите.Тогава сравни показанията на мултицета с тези на таблото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито и не се коси с некви внушения. Всичко е точно с перките.

Температуры переключения термовыключателя вентилятора

 Версия вентилятора Температура включения Температура выключения

Одноступенчатый 92 – 97°С 84 – 91°С

Двухступенчатый

первая ступень 92 – 97°С 84 – 91°С

вторая ступень 99 – 105°С 91 – 98°С

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за топлото посрещане колеги . До скоро бях член на VW " сектата " , но отдавна си мечтаех за такова ауди . Та сега се местя в този форум :lach:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошъл колега,

"а относно замерването на температурата , аз имам мултицет с термосонда та ако го допра на главата на двигателя , ще ми покаже ли точната температура на водата или ще има някаква разлика " - може да ти бъде ориентир,но първо замери с калиброван термометър с каква разлика мери уреда ти(дори цифров,той си има толеранс и клас на точност).Като замерваш със сондата -притискай я с някаква изолационна подложка(изолация за тръби,минерална вата,...),за да се доближиш максимално до темп. на антифриза.Ако имаш възможност замери по същия начин изправен автомобил и сравни с твоите показания.Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито колега аз съм с АБК и работи на същите показания като твоито АБТ.Нема се плашиш караи и се радваи на колицата , много са корави. :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега е много , студено и не мога да я измия колата , че е много мръсна . Като се постопли , ще я снимам и ще кача снимки :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравеи колега и да ти е честита новата колица.Аз карам АБТ 2.0 90кончета 94г. от 3.5год. и съм доволен.Ползвам я за семеен автомобил и си ми върши добра работа.Моята перка си вкл. на 92 градуса и си е така от като си я взех,големи проблеми не ми е правила кои знае какви но като всяко старо возило отвреме на време ми прави разходи.Но въпреки това си я харесвам и единствената причина за която мога след време да я продам е да си взема нещо по ново на години и малко по широко но със сигурност пак ще е АУДИ. :steinigung::bia:;) .Желая ти много безавариини километри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...