Jump to content

А4 1.9 ТДИ 110к.с.


Fenix

Recommended Posts

Искам помощ от знаещите. :respekt:

Колата ми е А4 1.9.ТДИ 1996г. 110к.с.. Двигателят работи перфектно когато е студен, на загрее ли нормално, турбото не работи, или поне не е така, като трябва. Как мислите ...от къде може да е проблема?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обясни по-подробно на кое му казваш "не както трябва"?

Обяснявам : при увеличение на скоростта, както се наема изведнъж двигателя спира да дърпа и имам чувството, че някой ме дърпа назад, след което остава да работи така както обикновен дизел (разбирай няма тяга). :respekt:

Това е само когато двигателя вече е загрял до работна температура. При студен си дърпа на поразия....направо ми залепва гърба за облегалката. Може би трябва да кажа, че катализатора е махнат и на негово място има само една права тръба.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти сигурен ли си, че е турбото? Щото то обикновено или работи или не. Провери ли дали не смуче въздух от някъде? А тръбите и маркучетата около резервоара как са? Да си я мил скоро, в студа? Като спре да върви тичаи отзад и отвори резервоара, ако смукне въздух е ясно!

Миналата седмица си бих главата с един пасат4 ТДИ, същата работа като тебе. Неще и неще, покараш малко и край! Беше задръстена вентилацията на резервоара, горкият мотор неможеше да си вземе гориво колкото му е нужно. А понеже нямаше време за глупости сега колата пътува неиде из европа със стара капачка /на резервоара/ с финна дупка. /страшна технология дано не видят от VAG/. Врътни едно кръгче без капачка. :o

Аиде наздравееее :respekt::motz:;);)

Редактирано от v5t
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със един парцал за капачка на резервара само внимаваи екои да не го палне като факла....:respekt:)))

А сериозно ако е турбото мисля че има два клапана един на топлия въздух които отива в аспуха и един на студения на студената страна на турбото. И ако не се лъжа обикновенно от саждите и темподобни в аспуха запецва клапан4ето на топлата страна на турбото....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега проверил ли си дали няма записани грешки на компютъра на колата? При такова поведение както си описал според мен някой датчик дава грешен сигнал тоест ще е отбелязано.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баща ми имаше същия проблем с неговия пасат 4 преди 1 седмица и се оказа че се е откачил някъв датчик дет дава информация за горивото което отивакъм мотора и колата наистина вървеше все едно няма турбо.Сега го закачихме изчистихме грешката от компа и е пушка

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...