Jump to content

оригинален подлакътник

gerardiro

Recommended Posts

Колега,подлакътника е хванат с един болт за седалката.Трябва да разглобиш седалката отзад пластмасата,като внимавай,най-отдолу на облегалката има 2 болта които не си виждат.След като я разглобиш ще видиш къде е хванат подлакътника.Успех

Редактирано от shveda
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

има ли някой идея как се сваля оригиналния подлакътник на 100/а6 C4, този който е без жабка в него?

те това взе да ме мъчи..

Ако не е кожен има илик засечен отстрани,там където е към судалката бъркаш с един шестогран 5 мм и развиваш болта на който се държи към седалката-ако е кожен първо дърпаш ципа и освобождаваш коженият калъф и после пак развиваш болта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И след като свалиш подлакътника, ми го даваш за съхранение ;)

Сериозно, за да не отварям нова тема направо искам да питам как се монтира подлакътник, когато никога не е монтиран на седалката.

Редактирано от ithilieth
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На предната ми кола,подлакътникът се беше клюмнал настрани и така като гледам на повечето Ц4 е в същото състояние.Цяло чудо е че на сегашната ми гемия е здрав и предполагам че причината за това е че талянеца дето и е взел душата просто не го е ползвал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

зависи кви да карали колата.Кат се качим аз и една дружка 130 кила и после се требва го изправям :rolleyes: Реално е измислен малко тъпо.Натегнеш ли се малко повече и се криви

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да разбера как да го сваля пустия подлакътник...Отзад кората няма болтове, а и кожата май е лепена на нея, за капак на всичко и подлакътника го огледах от всякъде и няма начин да се развива болт от него...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сваля се, но само при махната кора на гърба на седалката- моята нали е сглобка от карантии на няколко седалки от 100 и 200- ци :hilezh:

Ако не ти е спешно, ще огледам на моята кола къде са винтовете на кората и ще ти ги снимам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мръдни дясната седалка на пред, а лявата на зад и погледни от към дясната седалка в задната част на подлакътника има една малка цепка в плата там се бърка с шестограм и се развива без да се разглобява нищо друго само обърни внимание в каква позиция е за да го монтираш пак в същото положение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

то в друга позиция и не можеш да го монтираш щото има нещо като "шлици " ама не точно.

вчера го махнах, днес сложих новия с барче. стана екстра. исках да направя снимков матерял за направи си сам, но не смогнах с времето. може да сваля гърба и да го снимам все пак.

обяснявам как го махнах:

1. на дъното на пластмасата на гърба на седалката в двата края има 2 винта които гледат надолу, не се виждат отзад, обаче могат да се напипат като се мине по ръба на гърба от долната страна. с напипване се намират, пак така се отвиват с кръстата отвертка

2. отвиват се болтовете и се издърпва леко пластамасата надолу, това я освобождава леко, ако колата е с кожа се разкача кожата внимателно от тази пластмаса. това става по двата странични ръба на пластмасата, къде кожата влиза в нея, има нещо като метални щипки пришити към кошата които се щипват в пластмасата. разкачат се тези щипки и се отмества кожата настране, след което пластмасата се сваля необезпокоявано.

3. като се махне, се вижда къде се държи подлакътника на 1 гайка към седалката. тази гайка е леко запоена за седалката и с малко повече напъване се отвинтва и се маха подлакътника.

до тук говоря за подлакътник без барче, кожен, той има една цепнатина точно на отсрещната страна на гайката, от където може да се контира болта с шестограм.

гайката е 14 а шестограма 6-ца

при мен болта на подлакътника явно също леко някъде е запоен и не мърда, не ми беше необходимо да го контрирам с шестограм при свалянето.

слагането на новия е по същия начин, само че шестограма трябва да се законтри, а това стана много трудно щото бях сам и нямаше кой да държи подлакътника.

ако има въпроси свиркайте ще помагам.

а колегата IRON MAN може да я сложи във важната тема за ауди 100/а6 c4

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тя гайката е заварена за рамката на облегалката за да може с шестограма да развиеш подлакътника без да разглобяваш цялата седалка , по горе ти го бях написал конкретно защото в събота свалях моя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...