cvetan83

Members
 • Content Count

  3,628
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by cvetan83

 1. Момчета, Грешки се случват и съм убеден, че всеки от вас ги прави ежедневно и това е нормално. Важното обаче е колко от вас имат ташаци, достойнство и морал да бъдат коректни, и колко от вас биха давали от себе си за да може клиентът да получи най-доброто, дори в моментите в които заслужава юмрук в зъбите! В нашето ежедневие основната част от автомобилите идват след няколко неуспешни ремонта, с калъми, побългаряване и десетки прикрити проблеми. Клиентите често си спестяват или изопачават част от фактите и информацията, което ни подвежда и така губим десетки часове в търсене на проблем там където няма. Тази ситуация е една от многото случващи се всяка седмица и няма да е нито първата нито последната. Нека изясня няколко факта на повечето от вас смятащи се за капацитети, размятащи критики и даващи експертни съвети; Ревизиране и рециклиране на всички части подлежащи на това, правим, чрез най-добрите специалиирани външни сервизи в София и страната. Всичко се тества, дефектира, и ремонтира от тях, след което ни се праща обратно за монтаж. Ние не ремонтираме абсолютно нито един компонент. В този конкретен случай демонтирахме и монтирахме 5 пъти алтернатор на 3,0 ТДИ, сменихме 3 различни рециклирани два от които рециклираха повторно и всички правеха драми и всеки път драмите бяха различни от предишните. Колата вися дни наред в сервиза блокирайки работно място и ангажирайки служители да търсят под вола теле . На края колегите предоставиха за тяхна сметка фабрично рециклиран алтернатор струващ в пъти повече от рекламирания, само и само драмата да приключи положително за клиента. Равносметката е видима. От една страна клиент, който ни с@ре във физиономията, въпреки търпението и упоритостта, които вложихме в автомобила. Въпреки факта, че проблема е разрешен. Въпреки факта, че бяхме подведени, голяма част от сметката платиха други хора. От друга страна потребители тук серат по наш адрес от чиста злоба, защото не ги устройва това, че не работим на цени "провинциален гараж" и това, че не може да си носят частите пък те имат отстъпка в техко. Ами да, ние сме предприятие работещо с цел печалба, не работим за без пари и условията са тези. На всички ,на които им е скъпо има достатъчно гаражи, булевардни, форумни и квартални пишман сервизи. Тъпо е да си недоволен защото ти е скъпо. От доста време не влизам тук точно задари разбирачи и мрънкачи и не ми дреме, кой какво пише, всеки има право да си изразява мнението колкото и тъпо да е то. Като сервиз сме се доказали и продължаваме да го правим всеки ден. Имаме достатъчно верни и лоялни клиенти, широко скроени, ценящи човешкия труд и време, клиенти, които получават и ще получават повече и все по-добри условия само за това, че са лоялни. Ае със здраве и бъдете малко повече хора от колкото големи батки клавиатурни!
 2. Скъпи колеги и приятели, Дойде време да изпратим вече отминаващата 2019 година и време да се подготвим и посрещнем предизвикателствата на Новата 2020 година. Желаем ви здраве, нестихваща емоция и смели мечти! ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ !!! D-Bros Automotive ТЕАМ
 3. 100 октана чист почти не се намира или поне не на масовите бензиностанции! Повечето 100-тици са 95 с добавка. Круиз 99+ е един от малкото читави и вероятно най-силния, а цената му е повече от добра.
 4. Само дето нищо не се е оправило колега, замазали сте проблема и сте отрязали един от основните плюсове на съвременните ГИ. Като цяло си избрал тотално неподходяща газова, вероятно с тотално неподходящи за твоя автомобил компоненти и съм убеден, че това няма да е нито първата нито последната драма.
 5. По скоро шарнир на някой долен преден (правия на който е закачен амортисьора).
 6. Като гледам мотора е 2.0 tdi PD. Проверете синхронизацията на ангренажа ( и софтуерно и физически), проверете дали е натегнат ремъка в норма, проверете дали монтирания и стария датчик са за този мотор (имат разлика заради броя зъби на гривната на разпределителния вал), проверете дали датчика си е легнал правилно на мястото (въпреки, че има стопорен пин позволява да мърда 1мм около вита и ако е леко под ъгъл или малко по далече пак дава същата грешка),проверете от датчика до ЕКУ-то дали няма кабели с нарушена изолация или да не опират на маса.
 7. При този тип ЕГР проблема е, че оста се износва и заклинва в отворено положение, чистене не помага, смяна с нов и забравяш за случая.
 8. Водородното почистване ще помогне за почистване на турбото, катализатор и горивната камера. Дюзи не се почистват с тази процедура и който го твърди лъже! Тази процедура чисти там където има горене и движение на изгорелите газове! Имай предвид, че в Бг повечето машини нямат достатъчен дебит на газа и са безполезни. Аз ползвам Carbon Cleaner и ако има такава в твоя район гарантирам, че работи!
 9. Под пробег 1000 км колегата има предвид, че съвременните ЕКУ-та имат нужда да се самоадаптират по време на шофирането. При флашване на автомобили с автоматична трансмисия (без значение от типа) винаги са необходими 5-600 км каране за да се адаптира кутията към мощността и въртящия момент на мотора и докато това се случи, еку-то на автомата доста реже от мощността (дори и да е С-Троник и дори да му се сложи софт пак иска каране). Същото е когато се кара с 95 и се сипе безнин 100 октана, колата реагира чак на втория резервоар. При мен с 3,0т и 6НР19 автомата има силата в зависимост от стила на шофиране да успи мотора до такава степен, че динамика му става като за 150 кс, след 4-500 км динамично каране колата се променя драстично.
 10. Геометрията ти е блокирала, ясно се вижда,че се движи 2-3мм.
 11. Чувствам се длъжен да опровергая това НЕ вярно твърдение. При нас има процедури, които са закон и се спазват без значение от обстоятелствата. Подмяната на всички гарнитури и дихтунги и о-пръстени е задължителна дори само при разхлабване на пробка или фланец и не само. Имаме налични на склад в сервиза всички възможни размери дихтунги, пробки, пръстени и фиби и то в количества и освен, че ги сменяме ЗАДЪЛЖИТЕЛНО пробките се натягат с точните нютони. Не ми е ясно кой е в състояние да твърди, че един дихтунг не е сменен и как точно го прецнява при положение, че се деформира при стягане, но за мен това е показател, че те е подхлъзнал за да покаже колко е голям, а ние колко сме прости и сме си спестили стотинки. Причините за омасляване при ламаринен картер са ръжда по периферията или деформация или износена пробка и по някога само донатягане помага да спре да сълзи. С едно обаждане да ни информираш щяхме да решим проблема, да долеем масло и това нямаше да ти струва нищо!
 12. Вече съм писал друга тема, но ще го постна и тук. Балансиращите валове както и двумасовия (демпферен) маховик имат особено важна функция в гладкостта на работа, ресурса и дори мазането в двигателя. Балансиращите валове са създадени да убиват вторичните инерционни сили в колянно мотовилковия механизъм, чрез тях се унищожават резонансите в мотора и се намаля драстично натоварването в основни, биелни лагери и колянов вал. Балансиращия вал в този модел блокове се разбива защото няма официален интервал за подмяна на шестостена и при повечето автомобили след 200 к км вече се наблюдава износване на вала в доста напреднала фаза. Ако с сменя профилактично на 100 к км няма да има проблем с вала. Ако се сложи нов шестостен на разбит вал пак риска да превърти си остава. Ние вече 4-та година рециклираме балансиращите валове, като си остават с фабричния размер и форма на шестостена и това позволява той да се подменя при ревизия. Направили сме повече от 200 автомобила или отделни балансиращи блокове и някой вече са отваряни за ревизия, която не е показала износване.
 13. Аз лично бях и то много скоро. Видях доста детайли в разработването и тестването, видях един куп хардуер на конкурентни фирми за, който на тестовете вадеше по-лоши показатели от фабрично влаганите във VAG (визирам интейк с-ми за по 2-3к евро). Диното е задължително при разработка на софтуер за да се тества след разработката. При фабрично произведен софт от типа на REVO, MTM, APR въпроса мерите ли на дино звучи комично. Същото е като при покупката на нов автомобил да карате представителя на VW да ви докаже на дино, че мощността е като тази в каталога
 14. С една отвертка затваряш бравите. Натискаш и щраква, но се ослушвай, че степените на затваряне са две!
 15. Това което се случва прилича на въздушна възглавница в охладителната система. Ако има газова тя затруднява обезвъздушаването значително. Това което трябва да се направи е да се източи охладителната течност, да се вакуумира системата и да се напълни. След това да се обезвъздуши през отдушника в маркуча на изход от парното.
 16. Колега тона с който си задаваш въпросите не кореспондира с моето желание да помогна за да не правите касапски цигании в типично селски стил!
 17. Направете диагностика и вижте синхронизация, дюзи и ЕГР. В 90% от случаите двигателите не са правилно синхронизирани при обслужването!
 18. Стандартния е 255-40-19 при джанта 8.5-9J и ET 25-32
 19. Момчета, ние рециклираме балансиращи валове. 550 лв е цената и отнема 3-4 работни дни! Премахването им съкращава живота на мотора драстично! https://scontent.fsof3-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/23270581_1481623608553570_1431035353242057895_o.jpg?_nc_cat=103&_nc_ht=scontent.fsof3-1.fna&oh=0fd4d3e72cb90b22277fd83dc6f369e4&oe=5C3F4326 https://scontent.fsof3-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/19466257_1361932937189305_5895802218783989421_o.jpg?_nc_cat=110&_nc_ht=scontent.fsof3-1.fna&oh=aab5aa0f3c71b1c85faa6e14c818a6ab&oe=5C563329
 20. Отворете мотора и го проверете, вероятно ще има за смяна основни, биелни лагери и лагери разпределителен вал. Турбото също. Балансиращия вал може да се рециклира и колата отново е в играта. П.П Погледнете маховика дали не е заклинил в блока/кожуха, защото е възможно от него да е проблема и всичко останало да е Ок. Ако колата е регистрирана, за да смениш мотора трябва да е същия код и от идентичен автомобил (ако те интересува оправянето документално после)
 21. Аз лично бих се радвал ако може да конкретизираш какво точно е сменено и с какви конкретни части. Комплект ангренаж Febi (ПЪЛЕН - всички вериги и обтегачи ) при дилър на дребно е 1753 лв. В този комплект липсват един куп гарнитури, семеринги, болтове за обтегачите, болтове за маховика и още куп други. Като добавим течности, масло за доливане в скоростите и сумата набъбва драстично. С ОЕ части + зъбните колела тази сума няма да покрие дори частите .
 22. 3,2 FSI с течове на масло и загуба на охладителна течност. Двигател и периферия бяха старателно обезмаслени и почистени. Подменихме всички фланци, тръби и термостат, водна помпа, обслужващ ремък и ролки. Подменихме течащата вакуум помпа. Монтирахме нов воден радиатор. Подменихме всички о-пръстени на бързите връзки по водните маркучи Всички вакуумни магистрали и скобите към тях. Автомобилът е готов да служи вярно и отново да доставя удоволствието за което е създаден! 3,0TFSI обслужване на ремъчно задвижване, водна помпа, термостат и периферия. Вакуум помпа. Audi A5 8K обслужване на окачване, ремонти комплекти инжектори, конзоли хидравлични тампони и др Реновиране на спирачна система от-до За връзка с нас: +359 898 555 625 - инж. Цветан Доновски За поръчки на части/консумативи или записване на час; +359 877 556 965 - Димитър Костадинов E: dbros_automotive@yahoo.bg Е: office@dbros-garage.com W: http://dbros-garage.com/ F: https://www.facebook.com/D.Bros.Automotive
 23. Минутката е за споделяне на факти за да не се гадае, а мога и да не го правя!
 24. Няма софтуер REVO за дизел без катализатори, ДПФ, ЕГР, вихрови клапи и т.н. Всичко по периферията на мотора трябва да е налично и изправно. Софтуер REVO за S-Tronic при дизел и особено за 245 кс няма и не е необходим. Кутията след инсталиране на софтуера се самоадаптира за около 5-700 км и няма драми, нищо не се убива. При гаражен софтуер всичко е възможно да умре, но там и периферията пречи и се маха. При бензиновите мотори е задължително да се слага софт на кутията за стейджове 2-3-4-5-6 защото при тях софтуерния торк лимит на кутията не позволява мотора да се развърта и увиват динамиката, освен това се гонят параметри и времена. Ето какво прави "Revo Performance Stage 1 DL501 S-Tronic Gearbox Software" при бензиновите мотори за да стане ясно защо при дизел не е приложим и необходим. - Launch Control: Take off speed increased to 4000rpm for quicker and more aggressive launches. - Drive mode: Up/Downshift maps remain very similar to stock but have the upshift point have been increased to 7000rpm. We have worked on increasing the smoothness of the transmission with the benefit of having quicker shift speeds with a more intuitive gear selection. - Sport Mode: Up/Downshift maps are calibrated for sportier and progression driving. Upshift points have been raised to 7000rpm with the smoothness and shift speeds being increased. Downshift maps have rose which helps keep the engine in it best performance range. - Shift speed: Shifts have been fine tuned to offer a quicker and more precise shift further engaging the driver with the vehicle and overall experience. - Manual Mode: Automatic Up/Downshift in manual mode has been fully disabled 2nd gear onwards allowing the driver to Up/Downshift as and when they please, giving more control to the driver and allowing the full potential of engine to be explored. - Manual Mode Kickdown: Fully disabled giving more control over the car (Excluding early 8.4 ECU equipped vehicles). - Torque Limiters: The torque limit built into the factory software has been increased to over 500Nm. NOTE: these limits are not hardware limits, but built in software limits from the factory. As with all our software, our DSG software operates within the safety tolerances set by the factory.
 25. Здравейте, Радвам се да ви уведомя, че дойде време за нашата годишна промоция на софтуер REVO. Тази година мотото е "Доведи приятел и вземи REVO софтуер с 20% отстъпка" Условия на промоцията: Доведете приятел, познат или просто някой желаещ да увеличи потенциала на автомобила си и всеки от вас ще получи 20% отстъпка за софтуер REVO. Ако притежавате автомобил с DSG или S-Tronic може да комбинирате двата софтуера за двигател и трансмисия и да вземете отстъпка 20% за всеки от тях без да е необходимо да водите втори човек със себе си! Промоцията е валидна само за наличен/разработен софтуер и важи само за един Стейдж. Пояснение: ако инсталирате Стейдж 1 възползвайки се от 20% отстъпка и после решите да преминете на Стейдж 2 не можете да ползвате отстъпка в доплащането за Стейдж 2. Преминаването към по-горен Стейдж се таксува само с разликата между двете цени! Ако желаете да направите директно Стейдж 2-3-4-5-6, получавате 20% отстъпка само на софтуер REVO! Промоцията не включва хардуер, авточасти и консумативи или авторемонтни дейности! Промоцията не може да се комбинира с други ценови оферти или промоционални активности! Промоционалните цени са в сила от 00:00ч, на 24,09,2018 до 00:00ч на 25,11,2019г За да заявите своя REVO софтуер е необходимо да оставите съобщение през нашата фейсбук страница с следните данни; марка и модел автомобил, дата на производство, тип двигател и трансмисия, желан Стейдж и ние ще се свържем с вас! За връзка с нас: T: 0898 555 625 - Ди-Брос Аутомотив ООД E: dbros_automotive@yahoo.bg W: http://dbros-garage.com/ F: https://www.facebook.com/D.Bros.Automotive D-Bros Automotive LTD - VAG Tuning & Repair Garage