Jump to content

A4 125hp vs A4 150hp

Recommended Posts

Здравейте,

чудя се дали Т-то би ме разорило ако избера 150те коня. Та мисълта ми е ако се счупят да речем еднакви работи има ли разлика в цените, освен това турбинката и тя ли си казва тежката дума.

ПС към края на годината ще намеря ли читава A4 125hp или A4 150hp за до 9хил /само да има климатик, други екстри не ме интересуват толкова/

мерси

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поддръжката не е много различна. Ако не те притеснява особено леко завишения разход при турбо мотора, скачай смело.

Бих ти препоръчал да намериш и да покараш двата варианта. Т-то дав много повече щастие и емоции :flipoff:

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си сменяш редовно консумативите и колата по презумция няма проблеми, разлика в поддръжката - никаква.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

М/у др-то Т-то харчи по-малко.Погледни каталожните данни :flipoff: Завишен е разхода от задкормилното устроиство :jump: При еднакво каране Т-то ще харчи по малко :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поддръжката не е много различна. Ако не те притеснява особено леко завишения разход при турбо мотора, скачай смело.

Под завишен разход, разход на гориво ли и маш предвид? Щот аз нямам наблюдение на разхода на 1,8 20V но по всички каталожни данни го дават по-висок от този на 1,8Т :flipoff:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

pesho87bs, няма разлика в поддръжката на 1.8 и 1.8Т с едно малко изключение - турбината. На някои коли този агрегат си заминава и няма оправяне, купува се нова за около 1200лв. Кога се троши турбината и какви симптоми има преди това, не може да се каже точно. Със сигурност възрастта и километрите са определящи, но много важна е и поддръжката. При коли на 10 и нагоре години се случва най-често трошенето на турбината, това показва съвсем скромният ми опит. Може обаче и никога да не пострадаш, зависи как ти е гледана колата.

Друг проблем на 1.8Т е, че ако си фен на газовите уредби, не можеш да му сложиш нещо различно от газов инжекцион, разбирай 1200-2000лв.

1.8Т по каталог дава по-нисък разход от 1.8, но мога да ти кажа, че преди всичко зависи от карането. В реалния живот на практика разлика в разхода няма. Е, аз докарах мойта А4-ка 2002 1.8Т до 20/100 извънградско преди 1 седмица. Какво каране направих и как съм постигнал такъв рекорд, моля да не ме пита никой тук, защото ще отиде темата на кино :flipoff:

Като впечатления: кефя се много повече на 1.8Т. Голяма чекия прави карането на кола с такъв мотор. 1.8 е по-изнервящ за каране, защото иска да го държиш между 3000 и 6000 оборота, ако искаш динамика.

9000лв е постижима цена за читаво и добре гледано А4 от първите (1996-1998).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега, виж ся...хич да не гледаш 1.8 ли е или 1.8Т...ами гледай от кого купуваш, в какво състояние е...това другото дето си лафиме не важи...няма да си избираш кола от магазина :jump:

по-добре 1.6 купи, ама да е поддържана и спретната, отколкото РС ама осрана , разбрицана и пушеща

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както ти казаха и колегите по-добре 1.8Т. Имам наблюдения и върху 1.8 преди да взема Т-то, я карах. По-тромавичка е, пък кажи речи харчи колкото турбото. Колкото и да е си зависи от карането, аз на мойто турбо при нормално каране градско праска 10/100 разход. За поддръжки, да чукаме на дърво, освен едни водачи на стъклата, не ми се е налагало да разбирам коя е по-скъпа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...

колега освен турбината другото им е 90% еднакво . аз карам 2.6 каквото съм потърсил до сега е еднакво и за трите мотора ( за окачване говоря )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...