radiwest Публикувано 12 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 12 Септември 2007 моля за мнение Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
duno Публикувано 12 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 12 Септември 2007 Няма две мнения по въпроса; 1.9дти много ясно.Имах и 1.6 101кс карах го 1-на год.и много се разочаровах от него.Мога да кажа на 100% че 1.8S 1989g карб. е също по добър избор(като двигател) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radiwest Публикувано 12 Септември 2007 Автор Доклад Share Публикувано 12 Септември 2007 Няма две мнения по въпроса; 1.9дти много ясно.Имах и 1.6 101кс карах го 1-на год.и много се разочаровах от него.Мога да кажа на 100% че 1.8S 1989g карб. е също по добър избор(като двигател)аз до сега все бензин съм карал. като че ли малко ме естрах от дизела. нуждая се от икономичност при градско л дизелът ще ми даде ли тази икономия в сравнение с бензина. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
doc_mc Публикувано 12 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 12 Септември 2007 аз до сега все бензин съм карал. като че ли малко ме естрах от дизела. нуждая се от икономичност при градско л дизелът ще ми даде ли тази икономия в сравнение с бензина.Колега, дизелът ще ти даде икономия от всякъде само че не знам какво става ако не дай си боже се счупи. Тука във форума постоянно дъвчем темата бенз срещу нафта, и аз съм си бензинджия, но тук ако трябва да разсъждаваме безпристрастно може би дизелът е по-добрия вариант. Ако обаче се наложи да го правиш, тогава става лошо. Б4 си е стара колица, а на стар дизел знаеш, предполагам, че треба да си доста голям късметлия да случиш.А 1.6 бензин може да е 1.6 ама Б4 не е малка кола, така, че ниския разход там го забрави, особено в града.Ти си решаваш. Има и вариант да вземеш по-голям бензинов двг и да сложиш газ ПП: Във форума има постнат документ някъде какво да гледаме като си купуваме дизел. Потърси го с търсачката. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radiwest Публикувано 12 Септември 2007 Автор Доклад Share Публикувано 12 Септември 2007 продавачьт твърди че 1.6 му дава малък разход на градско. незаслужаващ да слагам евентуално АГУ. а пък купето наистина е голямо за 1.6 бензин камо ли газ. Другият продавач ми казва че дизелът е нов внос , без много подробности. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
doc_mc Публикувано 12 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 12 Септември 2007 продавачьт твърди че 1.6 му дава малък разход на градско. незаслужаващ да слагам евентуално АГУ. а пък купето наистина е голямо за 1.6 бензин камо ли газ. Другият продавач ми казва че дизелът е нов внос , без много подробности.А, то продавачът ако питаш, по-малко и от 1.0Л 3 цилиндров гори. А аз мислех че имаш по-голям избор. За газ уточних - малко по-голям двигател, въпреки, че и на 1.6 можеш да сложиш. Той си е спънат достатъчно Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
brunobanani Публикувано 14 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 14 Септември 2007 Разликата в градско между 1.9 ТДи В4 авант (1390 кг.) и 1.8 моноинжекция В3 седан (1200 кг) е 6 срещу 10 литра/100 км. Имаме ги и двете в семейството. 1.6 не знам колко гори ... вуйчо ми преди месец обаче взе В4 авант 2.0 115 коня пълната инжекция и тя го ри минимум 10 литра градско. Като е пробвах не върви осезаемо повече от В3-ката 1.8, но май е по-добре от 1.6. Огледай се за този мотор, ако те е страх от дизела! Май от бензиновите най-пасва на В4-ката Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
duno Публикувано 14 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 14 Септември 2007 Бившата ми 1.6 гореше не по-малко от 10л/100км в града,а извън съм я смъквал на 6.5-7л но мах.скорост не повече от 100-120км Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolchev Публикувано 14 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 14 Септември 2007 Аз карам Ауди 80 РР мотор,1.6, лятото до морето на газ 7/100-това е сериозно обаче 100-120, в градски условия до 10/100. Доволен съм как върви. Нали знаете за Ауди или хубаво или нищо. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VAZ 21013 Публикувано 17 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 17 Септември 2007 Тук колебания не трябва да има-вземай дизела. Карам 1.6 101к.с. и в София не пада под 10/100км, зимата стига към 12л/100. На извънградско мотора е икономичен-най-често под 7/100. Много бързо трябва да караш, главно по магистралите, за да ти дава над 7/100. Така, че за икономия в града -дизел. Извънградско дизела е пак по-икономичен , но ако не въртиш много километри келепир много нема да има. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RaDi_b4 Публикувано 18 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 18 Септември 2007 Извънградско дизела е пак по-икономичен.......Стига глупости.... за това твърдение има цяла тема, а и дизелистите са на ясно - на извънградско - газ му е майката Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SpeedyMan Публикувано 18 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 18 Септември 2007 аз до сега все бензин съм карал. като че ли малко ме естрах от дизела. нуждая се от икономичност при градско л дизелът ще ми даде ли тази икономия в сравнение с бензина.Лек привес за TDI. 1.6i ADA не е лош вариант, стига да е запазен. Не съм имал никакви проблеми с него, макар да е слабичък за това купе Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване