Jump to content

Датчик за температура

Recommended Posts

На последната диагностика даде грешка в датчика за темперартура на двигателя.. Днес си го смених с оригинален от Юнитреид. Обаче този които излезе като за моята на компютара е зелен на цвят(4 крачета) а моят е син(4). Двата са произведен в Люксембург от един и съшт производител и совен в цвета еднствената друга разлика е в номера на ориганалния започва с 079 а на новият датчик е с 059. Въпросът ми може да звучи малко риторичен ама нали не би трябвало да е проблемно това. (хората карат с кви ли не части а аз питам за оригинални :) ама като не разбирам питам.

Имам и второ въпросче тъй като датчика си го смених сам предполагам грешката не се изчистила сама от компа и искам да попитам има ли сервиз в които само да ми изтрият грешката без услугата която ми предлагат да се води компютърна диагностика и да ме щавнат 25 лв.

Редактирано от coolice
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

моя кат го сменях беше същия - на ауди 80 яйце....

искам да кажа че нищо чудно да са ти дали грешния дат4ик....

ина4е за компа не моа ти помогна немам аз такиа екстри

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти колега.

Прав си че хората карат с какви ли не датчици,но специално в твоя случай е задължително датчика ти да започва с оригиналния номер който ти спомена.Освен че мери температура този датчик има и помощни функции които са важни за конкретния вид на мотора.Моят съвет е да похарчиш още някой лев и да си вземеш оригинален със същия номер.

Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не разбрах каква е колата и типа на двигателя, и годината ...?

Колата е а3 АЕН двигател първа регистрация 97 Като отидох в магазина на Юнитреид ми написха на компа VIN и датчика като за моита колица излезе само че е зелен - гледах го на монитора пишеше зелен на немски ( а на двигателя ми беше монтиран син - колата е италианка може там да са монтирали ниакакъв различен) та почнах да се чудя. А сега отново се чудиа какъв ная цвят ще излезе датчика в компютъра на аутотехника.

Редактирано от coolice
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стана ми интересно и отворих ETOS да видя ей така от любопитство и гледай на какво попаднах

1)

Part number: 078 919 501 B

Name: dual temperature sender, F >> 8L-X-035 000*

Remarks: 4 pin, blue, 20MM

2)

Part number: 059 919 501 A

Name: dual temperature sender, F 8L-X-035 001>>*

Remarks: 4 pin, green, 20MM

Не пише кое за кой двигател е. Може би тези щуротии след F имат значение, ама аз не ги разбирам. Интересно ми е какво ще ти кажат в аутотехника

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами отивам еи сега да видя какво ще кажат в аутотехника ( иначе филма е голям ходих до колата да ги погледна датчиците точно като описните са само за буквата А на зеления не съм сигурен) и двата с еднакви накраиници като на синия на снимаката

Редактирано от coolice
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а ето от една страница какво прочетох

Temperaturgeber für Kühlwasser: 059-919-501-A (grün, ab Modelljahr 2000) -> runden Stecker-Anschluß

oder 078-919-501-B (blau, vor 2000) wenn der Geber einen eckigen Anschluß hat

с помоща на речника разбрах че зеления е за модели от 2000 година, а синия - преди 2000 година - ако е верен немския текст

Еми това е от мене - уплатних си малко времето, че хич не ми се бачкаше :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

отностно буквата А на зеления - ето немска страница какво пише

цък

059 919 501 Doppeltemperaturgeber 4polig gruen bis FG-Nr.: 8L-X-035 000

059 919 501 A Doppeltemperaturgeber 4polig gruen ab FG-Nr.: 8L-X-035 001

Така че ако си без буквата А може и да няма значение дали е син или зелен :) - не знам

Аз само ти пращам инфо на това което намерих в интернет

Редактирано от lllubo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всяко нещо има значение това че в Юнитреид са ти сложили с друг номер може би твоя се заменя с новия номер (не вярвам да са направили грешка).

>> 8L-X-035 000 - до шаси

8L-X-035 001>> - след шаси

Х - 10 цифра от шасито означава годината

035000 - съответно 12-17 цифра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси много за помоща а инфото от немския саит ме успокои напълно. Доколкото успях да го разбера зеленият без буквата А е новата версия за на синия и в Юнитреид са ми дали вярния датчик което е екстра. :bia::hilezh::hilezh::bia:

Сайта за резервни части от които са снимките на дачиците е супер ( На американците като гледам саим двоино по евтини датчиците отколкото на нас )

Сега остава само да си изчистя грешката от компа..........което беше и второто ми въпросче

Редактирано от coolice
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...