Toshko Публикувано 1 Декември 2013 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2013 На кратко - купих колата с монтиран газов инжекцион. Изпарителят е някакъв безизвестен (поне аз никъде не намерих на него да пише някаква марка). Проблемът ми е, че когато изрежа колата на 2-ра примерно от 1500 до 6000 оборота и след тава изключа от скорост двигателя угасва.Понеже имам кабел и софтуер за газовата (Тамона) погледнах какво се случва и забелязах, че когато изключа от скорост и съответно пусна педала за газта (вакуумът в колекторите се увеличава) диференциалното налягане отскача рязко на горе - понякога минава 4 бара. Тук съм записал един такъв тест, при който колата не успя да изгасне, но се вижда как диференциалното налягане се вдига рязко: И накрая въпросът ми е - щом се покъчават такива чудесии с налягането значи ли това, че 100% изпарителят е заминал и ми трябва нов? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivo-G Публикувано 1 Декември 2013 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2013 Със сигурност не е нормално това да се случва с deltaP-то. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PESHO OT MARS Публикувано 1 Декември 2013 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2013 (Редактирано) Според мен си е напълно нормално. на мен Карината ми го прави същия номер само разликата е в това че при мен не гасне а минава в режим "автоматичен" т.е. на бензин и след 5 сек. се връща на газ.В смисъл нормално е дотолкова доколкото самия редуктор не е перфектен и като му раздадеш цялта газ почти до прекъсвач и пуснеш тотално педала инжекторите реално спират и докато механиката на редуктора хване покачването делтаР-то е излетяло нагоре. Моя редуктор е UNO и е чисто нов (е вече е на 10 хил. ама това не е много прход за такъв редуктор). Редактирано 1 Декември 2013 от PESHO OT MARS Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
doncecone Публикувано 1 Декември 2013 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2013 Данните показват, че датчикът е отчел покачване на налягането, което най-вероятно е различно от това, което се случва в реалността. Но системата работи с данни от него. Според мен това вдигане на налягането почти 2 пъти кара системата да обеднява почти два пъти времената на Тгаз и за това гасне. Можеш да пробваш да изключиш за момент корекциите по налягане да видиш дали пак ще го прави. Колега PESHO, за коя механика в редуктора става въпрос? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PESHO OT MARS Публикувано 1 Декември 2013 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2013 (Редактирано) Редуктора представлява редуцир-вентил с подгряване за преобразуване на течната газ в изпарена такава. Всичко това се упрвлява от мембрана е за нея става въпрос като механика. И не правилно съм се изразил, редуктора се опитва да поддържа налягането зададено от реглажния винт а делтаР-то е нещо по различно. Редактирано 1 Декември 2013 от PESHO OT MARS Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Toshko Публикувано 2 Декември 2013 Автор Доклад Share Публикувано 2 Декември 2013 doncecone имаш в предвид, че може датчика за налягането да е прецакан ли? В софтуера на ГИ-то май нямам опция за изключване на корекция по налягането на газта. Пак ще погледна де, но в момента не се сещам да има. Имам обаче едни коефициенти и там е настроено примерно ако налягането е под 1.2 обогати примерно с 10%, ако е над 1.2 обогати примерно с 20%. Може там да си поиграя. Относно това колко е нормално това налягане - в настройките на ГИ беше зададено, ако налягането на газта стане повече от 3 бара да минава аватийно на бензин. На мен това ми се случваше и по-лошото беше, че като мине на бензин след това като я накарам пак да мине на газ не искаше, защото налягането на газта все още стоеше високо и чак след някакво време (10 - 20 мин) успявах да я върна на газ. Промених настройката и я сложих да минава аварийно на бензин при налягане по-голямо от 4 бара (по-голяма стойност от 4 не ми дава програмата да сложа) и сега нещата са по-добре, но понякога пак не иска да се връща на газ от първия път. Предполагам налягането стои над 4. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
doncecone Публикувано 2 Декември 2013 Доклад Share Публикувано 2 Декември 2013 Не съм много добре запознат с работата на изпарителя, за това питах каква механика. Не съм искал да звуча заядливо. Тошко, точно това са настройките. Ако има разминаване между реалното налягане и това, което показва датчика, тези корекции определено ще задавят колата. Направи ги на 0 и виж дали ще има промяна. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Toshko Публикувано 2 Декември 2013 Автор Доклад Share Публикувано 2 Декември 2013 Проблемът с гасненето няма да се оправи. Тези коефициенти бяха на 0 пред да ги открия. Смених ги да не са 0, защото така препоръчват с надеждата да се оправи работата, но не се оправи. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Toshko Публикувано 6 Декември 2013 Автор Доклад Share Публикувано 6 Декември 2013 Никой ли не е виждал как се държи нов изпарител, за да бутне едно рамо? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Костадинов Публикувано 7 Декември 2013 Доклад Share Публикувано 7 Декември 2013 Колега, в този файл има записан тест в движение, който съм правил преди време. Не съм форсирал до 6000 оборота по време на теста, но по принцип не съм наблюдавал такива аномалии в налягането като при теб. При високо натоварване се получава малък спад около една десета, и след това налягането възвръща нормалните си стойности. Никога не съм наблюдавал налягането да се покачва над зададените стойности, в случая 1.2 бара. Дано ти свърши работа. Колата е с АДА двигател, ГИ - Tartarinitest.xlsx Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eurogas Публикувано 8 Декември 2013 Доклад Share Публикувано 8 Декември 2013 Това покачване се нарича дефектен изпарител, запазена марка на изпарителите Ray uno, и Ray due, те от съвсем нови си правят така, колегата Пешо спокойно може да го рекламира и подмени гаранционно, защото занапред ще продължи да му прави бели, механиката им куца. А защитата в софтуера е предвидена защото някой рейки блокират от такива налягания, не е изключено рейката ти да неможе да преодолее това свръх налягане, и точно затова да гасне, сменяй изпарителя и всичко ще се оправи. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PESHO OT MARS Публикувано 8 Декември 2013 Доклад Share Публикувано 8 Декември 2013 Сигурен ли си за дефекта? Няма проблем да говоря с моя газаджия да пробваме да го сменим, но истината е че по принцип си работи добре и не ми се пипа ако е смо за това. В смисъл че по принцип само ако искам го карам да изпадне в това състояние, иначе не ми прави такива номера. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eurogas Публикувано 9 Декември 2013 Доклад Share Публикувано 9 Декември 2013 По сигурен немога да бъда, Фобос купиха няколко хиляди броя Рай уно, изнесоха 1000 броя за Тайланд, и оттам им върнаха 100 такива с покачващо се налягане, е повече никога няма да работят с тази марка. Има си механичен проблем, вилките неуспяват да спрат притока на газ, оттам идва това свръх налягане, но нали затова се казва редуктор...., практически не си върши работата . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Toshko Публикувано 9 Декември 2013 Автор Доклад Share Публикувано 9 Декември 2013 Благодаря на всички за мненията. Ще се купува нов изпарител сега коледните празници като остана по-свободен. Сега остава, ако може да ми препоръчате какъв да си купя. Колата е BMW 320i 6 цилиндъра 150 к.с. На сегашния ми изпарител пише 110 kw, но ми се иска ако го сменям да купя някой за малко повече коне, за да не съм на максималната му граница. Тръбата за газта доколкото разбрах му е на 6 мм (не съм 100% сигурен) и не мога да сложа някои от по-големите изпарители. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eurogas Публикувано 9 Декември 2013 Доклад Share Публикувано 9 Декември 2013 (Редактирано) Аз бих си сложил един Меджик 250 коня, малък, мощен, не кляка при натоварване, няма случай да е повишил налягане, харесвам ги как се държат на мощни коли и работя с тях. Редактирано 9 Декември 2013 от eurogas Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване