Jump to content

Премахване на драскотини без боядисване !


verter

Recommended Posts

Преди около седмица се видях с Тони дакса и отскочихме с колата му да свърши една работа и докато ме возеше в уличките до бул.Цар Борис III-ти ми се мерна една рекламна табела гласяща " Ние боядисваме драскотините - не колата" Изкоментирахме го набързо, но стигнахме до извода, че става въпрос за вдлъбнатините от градушка примерно или нещо подобно.

Днес бях в Лев Инс да си заведа една щета, за една миниатюрна драскотина 2см широка, дълбочка, но без да се вижда основата на боята. Нокът влиза в нея и всички казват, че е за боя. Кофтито е, че почти не се забелява и не дразни, но аз си знам къде е.... :hilezh:

Заведохме с Тони щета и ми изписаха детайла за боя. Аз обаче не искам да боядисвам, защото не е ясно дали няма да стане по кофти като цяло, че имам горчив опит с бояджии на уж доверени и перфектни сервизи.

Естествено най-приемливият вариант си мисля, че е да оставя всичко както е.

Сетих се за тази табела, която видях две седмици по-рано и реших да отида и да разгледам. Намерих сервиз (доста голямо хале) 4-5 млади момчета в гащеризони, приемна и добро отношение. Оказа се, че наистина ползват иновативен метод, с който третират само драскотината, а не целия детайл. Предствавители са на английска фирма "ChipsAway" и са обучени да работят от нея.

Видях една кола по която работеха. Имаше драскотина от ключ на вратата, около 5-7см. Бяха облепили всичко около драскотината в радиус на 10-15см и с някаква машина правеха нещо.

Обясниха ми, че правят мини боядисване само на драскотината и някаква преливка около нея. Гарантират ми, че няма да разбера къде е била. Реших да им оставя колата още в момента, защото ми казаха, че за 4 часа е готова.

Незнам дали ще съм първият ползвал тази услуга тук, но малко съм като опитно зайче. надявам се довечера като си я взема да имам повод да се похваля и да имаме още една възможност за премахване на драскотини :hilezh:

Кофти момента естествено е цената. За моята драскотина, казаха 170лв, защото колата била до 5 години. Ако е над 5 години 110лв. Не разбрах как определят цената, но дойде една жена която я сметна. Ще поразпитам подробно.

Та останах доста доволен от отношението и решителността им. Прочетоха ми кода на боята, снимаха талона, направиха един подробен опис на това с колко гориво оставям колата, на какви километри и с какви лични вещи, аптечка и пожарогасител. Направиха оглед на общото състояние на боята за евентуални други драскотини, които бих могъл да ги набедя тях, че са ги причинили. Общо взето професионално действат.

В рекламната брошурка им пише следното:

Премахват напълно:

-драскотини от вандализъм

-пукнатини по бронята

-щети от камъчета по пътя

-леки вдлъбнатини

-одрасквания на лети джанти

Гарантират, поправка в рамките на деня и боядисване само на повредената зона според изискванията на производителя.

Също така: напълно съвпадащ цвят без следа от манипулация и 2 години гаранция.

Ето сайт на фирмата

Адресът е: София, бул."Цар Борис III"-ти, 126 (на гърба на сградата на Балканкар)

Надявам се да се справят добре и да им ползваме услугите :hilezh:

Редактирано от verter
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Надявам се да се справят добре и да им ползваме услугите :lol:

Първо да видим :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох аз имам толкова много по цялата ми кола те ако са ти искали 170лв за 2 сантиметра аз сигурно трябва да платя 2 бона за да ми я направят като нова... добре, че не съм маниак като тебе :hilezh: и съм се примирил, че в София кола втора ръка няма как да е перфектна въпреки, че и аз понякога искам колата ми да свети от всякъде...

Редактирано от fizo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Резултата е както очаквах - Уникален !

няма и помен от деругата, просто не е за вярване, ама на....

015175786-big.jpg

Някъде посредата на снимката имаше реска, около 2,5 см (илюстративно колкото отражението на телефона в дясната част на снимката). Дълбока и на зъбчета в основата си. Точно като от ключ или нещо подобно.

Страхотна работа!

колкото до цената, да и на мен ми се видяха много 170лв, ама да ми боядисат един детайл на тази кола и с този цвят ми искат между 250 и 300лв. Минимум два дена работа и незнаен резултат.

В общи линии тази цена е наполовина, а времето за работа несравнимо по-кратко.

Другото което ми изясниха бе, че понякога се налагало боядисване на целия детайл. Демек 170лв за цял детайл, което е смешна цена. За мен е важен резултата ,а не колко ще им струва реално и колко ще ми искат отгоре.

Ако не успеят локално да се справят, боядисват от до.

Ето това е снимка от сайта им

paintworkbefore.jpg

paintworkafter.jpg

chipsaway2_alloybefsmallimage.jpg

chipsaway2_alloyaftsmallimage2.jpg

chipsaway2_scuffbumperbfsmallimage.jpg

chipsaway2_scuffaftbumpersmallimage.jpg

chipsaway1_gallery4.jpg

chipsaway1_gallery3.jpg

Редактирано от verter
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 10 months later...
Някой случайно да е поправял лети джанти при тях и да сподели впечатления/цени? :rolleyes:

Аз боядисвах два комплекта джанти при тях + една единична. Първите ги направиха перфектно, а вторите не чак толкова, но достатъчно добре. Зависи от това как си подготвят основата или дали е върху оригиналния лак или върху вече пръскани. А с единичната бройка брах големи ядове. Преправяха е 4 пъти докато що годе стане като другите. Та един съвет мога да ти дам - боядисвай само комплект джанти.

За цената около 300-400лв беше на комплект 18" Сега нямам представа.

Редактирано от verter
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дефакто предлагат преливка на всяко едно място.А може и да не ги преливат даже ами да ги жулят целите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

ето малки инфо за момчетата Chipsaway. Мисля да вляза в бокса при тях следващата седмица, ще направя снимки преди и след.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ето малки инфо за момчетата Chipsaway. Мисля да вляза в бокса при тях следващата седмица, ще направя снимки преди и след.

Колега, сбъркал си линка, сочи към "Автомивка Fresh София". Предполагам този е правилния.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Eто един линк към VW форума, където мненията са малко по-други - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=208216

п.с. към колегата с линка на автомивката - трафик ли искаш да генерираш или рекламираш мивката?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изобщо не се учудвам от прочетеното във ФВ форума.Само ми е интерсно,кога фирмите в тази държава ще се научат как да се държат с клиентите си.Вярно е,че има и клиенти ,които те вадят извън нерви,обаче като си се осрал ще си признаеш и ще приемеш ракламацията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...