shpeksi Публикувано 15 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 15 Януари 2010 Отдавна ми е мерак да разкарам серийното лайно наречено кулер. И понеже временцето напоследък е хубаво се реших да си сменя кулера. Колата е а6ц5, двигателя е 1.8т AEB.Ето кулерчето:Ето и подготовката на материалите:Първо една права тръба я огънахме с малко прави ъгли:В крайна сметка това стана от тръбата:Трябваха и малко скобички:Ето и закрепването на кулера, не мисля че има нужда от коментар:Ами това е общо взето, малко си тегаво с тия завои и си отнема време. Резултата е лееееко студен въздух за мотора и изместен "спуул" нагоре. Или с други думи козата си сака пръч, в случая по голем охлЮв. А да процедурата беше изпълнена успешно на две а6-ци. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lubomir anastasov Публикувано 16 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 16 Януари 2010 Интересно ми е каква е разликата в разгънатата площ на новия и стария охладител като топлообмена повърхност стоковия прави впечатление с доста по на гъсто сбутаните ламели но прекалено малък изглежда , с тази промяна в сечението на тръбата в следствие манипулацията с тръбогипа не се ли явява някакво местно съпротивление объркващо потока а и сечението не е ли от значение смисъл някакво строго определено (не знам за това и питам) иначе много прибранко е станало щом цялата броня си е на местото Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shpeksi Публикувано 16 Януари 2010 Автор Доклад Share Публикувано 16 Януари 2010 Ако не смяташ да слагаш друго турбо може просто да преместиш стоковия кулер там. А тръбите дето сложихме са с по голямо сечение отколкото стоковата която минава под раздиаторите. Едва ли става като рестриктор. Има достатъчно място и нище не сме рязали, освен стойката на датчика на температурата. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
S8_TDI Vasko Публикувано 16 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 16 Януари 2010 То хубаво си го свършил това, но защо не си се поинтересувал от кулер от душегуб - с размера на останалите радиатори е еднакъв, пасва по мястото, площа е доста по-голяма, а абсолютно нищо не личи. Маркучите минават по един и същи начин, но изолираш тръбата пред двигателя. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shpeksi Публикувано 16 Януари 2010 Автор Доклад Share Публикувано 16 Януари 2010 Душегуба е с два кулера доколкото знам. Най добро охлаждане какъвто и кулер да сложа ще има пред радиаторите те неслучайно са сложени там. Не ми пречи, че като вдигна капака се вижда радиатора, предпочитам да се охлажда по добре. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Cornu©opia Публикувано 17 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 17 Януари 2010 Точни размери на кулерчето не видях... ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ц Е Ц О Публикувано 17 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 17 Януари 2010 Ако не смяташ да слагаш друго турбо може просто да преместиш стоковия кулер там. А тръбите дето сложихме са с по голямо сечение отколкото стоковата която минава под раздиаторите. Едва ли става като рестриктор. Има достатъчно място и нище не сме рязали, освен стойката на датчика на температурата.Според мен и да го преместиш стоковия отпред,ако надуваш на 1.2+ бара в жегите няма да те спаси.....Ти защо не си премести твоя стоковия отпред?Трябва си FMIC според мен. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shpeksi Публикувано 17 Януари 2010 Автор Доклад Share Публикувано 17 Януари 2010 Точни размери на кулерчето не видях... ? Вътрешен Размер: 550мм х 140мм х 65мм (размер на питата)Външен Размер: 700мм x 160мм x 65ммСпоред мен и да го преместиш стоковия отпред,ако надуваш на 1.2+ бара в жегите няма да те спаси.....Ти защо не си премести твоя стоковия отпред?Трябва си FMIC според мен.Свикнах с вървенето и вече ми малее тая турбина въпреки, че пиква до 1.3. Ще я сменям. Докато ми дойде новата турбина ще закрепя положението с друг blow off, тоя оригиналния за ТТ 225 кс на 1 бар започва да изпуска. И двата ги тествахме преди да ги сложим. Сега ще видим като не отваря до 1.3 дали ще се промени вървежа осезателно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kpematop Публикувано 17 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 17 Януари 2010 Откъде купи интеркулера?Колко ти е входящия въздух сега?Снимай около дросела как идва тръбата, и аз мисля да сложа такъв интеркулер, ама мисля да изчакам март да се постопли малко.Какво направи с въздухозаборниците около предните радиатори?Passat 5 душегуб е с два кулера, а6 душегуб е с фронтален. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shpeksi Публикувано 17 Януари 2010 Автор Доклад Share Публикувано 17 Януари 2010 От България.13- 15 градуса, като не се е качвал повече.Използвам си стандартнатия маркуч до дросела.Всичко излишно изхвърлих. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yavor20v Публикувано 18 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 18 Януари 2010 Брао ,Шпекс...добре се е получило,остава само да е добре като поведение Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kpematop Публикувано 18 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 18 Януари 2010 Като поведение е като на разпоретина, незнаеш дали ще иска да върви или няма, зависи какъв пръц е сипал на OMV-то. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yavor20v Публикувано 18 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 18 Януари 2010 Ся остава и спортния изпарител да пристигне и сичко ше е ганц Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shpeksi Публикувано 18 Януари 2010 Автор Доклад Share Публикувано 18 Януари 2010 Ся остава и спортния изпарител да пристигне и сичко ше е ганц Като си взема друга турбинка ще се наложи да си сменя изпарителя с двоен. С тая турбина деяни. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kpematop Публикувано 18 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 18 Януари 2010 Аз май ще процедирам с готов кит за A4 B5. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
manchorov Публикувано 18 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 18 Януари 2010 Що това ми се струва добре,което е направил колегата.Готовите китове идват към 1000 и нагоре зелени.дали си струва и дали ще има разлика. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kpematop Публикувано 18 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 18 Януари 2010 500$ ще ми дойде кита с доставката максимум. Аз искам директно тръба от турбото до интеркулера и тръба от кулера до дросела със съвсем къси силиконови маркучета. На тръбата трябва да има отвор за монтаж на MAP сензора.И се чудя, тия китайските интеркулери дали са ефективни. Дали не са със смотан профил вътре и нищо да не охлажда. Спомням си kelesha си беше купил кулер на FORGE много хубав преди мноо мноо години Ама си беше 1000 паунда. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
niikoo_1 Публикувано 18 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 18 Януари 2010 Като си взема друга турбинка ще се наложи да си сменя изпарителя с двоен. С тая турбина деяни.Тръбите като гледам са от алуминизирана тръба и сте я огъвали на тръбогиб и на завойте диаметъра на тръбата е по тесен, което не е добре. Интересно ми е какво турбо си поръчал? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kpematop Публикувано 18 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 18 Януари 2010 Поръчал е някакво одобрено от Ловато или Ланди Ренцо Някой друг от вас кара ли с китайски интеркулер и някакви впечатления. Знам, че най-яките са на forge и garrett и после на bell intercoolers. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GLS Публикувано 18 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 18 Януари 2010 ... Ако може една снимка на предницата по-отдалеч да видим как изглежда Да бе и аз искам да я видя как изглежда отдалече... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jimi Публикувано 19 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 19 Януари 2010 Поръчал е някакво одобрено от Ловато или Ланди Ренцо Някой друг от вас кара ли с китайски интеркулер и някакви впечатления. Знам, че най-яките са на forge и garrett и после на bell intercoolers.Махо май кара с такъв, пусни му едно лично. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
S8_TDI Vasko Публикувано 19 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 19 Януари 2010 Душегуба е с два кулера доколкото знам. Най добро охлаждане какъвто и кулер да сложа ще има пред радиаторите те неслучайно са сложени там. Не ми пречи, че като вдигна капака се вижда радиатора, предпочитам да се охлажда по добре.Па на нашия душегуб кулера е един А6 С5 Авант. Стои пред всички радиатори. В момента нямам ЕТКА, за да ти го покажа. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Audi_rs4 Публикувано 19 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 19 Януари 2010 Брав околега много добре е станало ще споделиш ли какви прарички излезна цялата работа Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shpeksi Публикувано 19 Януари 2010 Автор Доклад Share Публикувано 19 Януари 2010 Па на нашия душегуб кулера е един А6 С5 Авант. Стои пред всички радиатори. В момента нямам ЕТКА, за да ти го покажа.Ами добре, явно не съм бил достатъчно запознат с душегуба.Брав околега много добре е станало ще споделиш ли какви прарички излезна цялата работаНе знам точно, да кажем 230 на кулер с пътища, скоби и всичко. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Cornu©opia Публикувано 20 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 20 Януари 2010 Пестелив си на приказки... Те го ръкоблудството на английски:http://audibg.com/forum/index.php?act=atta...st&id=43726 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване