Jump to content

провиснал таван

Recommended Posts

за да не казвате, че е от модела...нормално е за 10+++ годишна кола /пек, студ ... и накрая пране.../.

та ужким за да не се случи това си взех "turtle wax" пяна за тапицерия...стана супер, но днес сутрин провисна откъм шофьора :dance:

знам, че не подлежи на ремонт, защото всъщност е изгорял дунапрена, който пък е залепнал на тавана.

въпроса е, че петък заминавам на море и ми трябва сега да го оправя.

препоръчайте добър тапицер /+евентуални цени-мисля 100лв да ме оправят/.

четох, че временно поне може да се оправи с ютия??? има ли такова нещо?

мерси предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мерси :)

п.п. в петък ще си взема колата с нов таван, колонки и шофьорска седалка...

п.п. 2 темата може да се трие

Редактирано от kalinat28
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за да не казвате, че е от модела

Ти сам го каза! После само на Б4 им провисвали таваните! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Б4 `93 -> провиснал таван 2010 - след 17 години

Б5 `98 -> провиснал таван 2010 - след 12 години

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига ве, където и да отвори човек само тия ненужни баласти са вкарани, престанете най-после. :)

Разбрахме кой какво мисли за моделите, няма нужда да се дъвче по тоя банален вече начин, не е интересно......

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това са момчетата:

http://www.avtointerior.bg/index.php?optio...ct&Itemid=3

120 лв струва претапициране на тавана+ предните колонки. /това за моя седан, без шибедах/

преди мен качваха тавана /вече направен/ на Б4 авант и му взеха 160лв, имаше по-голяма площ и като че ли повече тапицирани колонки.

трябват им поне 2 дена - изчистване на стария дунапрен и съхнене.

от сменяни стандартни тапицерии с кожени такива ще ми сменят протритото парче на моята седалка /платнено/ -40лв /ще стане за 2-3 часа в деня на монтаж на тавана/.

сега карам без таван. но пак има някакви изолации налепени.

майсторите казаха, че Б4 било последното с лепени тавани. след това се държи само на рапидки при сенниците, дръжките и самите колонки. /това е към разликите с Б5/

п.п. а това със спора Б4-Б5 е тъпо. кошарите са аналогично стари над 10 години... материала старее. моето лично мнение е, че а4 изглежда малко по-съвреммена /специално фейслифта/...но не нещо фрапантно. доста от частите са аналогични. /май компа е най-важната промяна/.

но да спорим на 15-годишната а4 или 17-годишното б4 ли е по-качествен дунапрена е смешно.

моят колега кара б4 2.0 и нон-стоп нещо му прави...аз бях така миналата година. частите при него са по-евтини. /той също е член на форума...сам да си каже/

на мен лично ми иде да хвана един чук и да я разбия...знам че никой няма да ми повярва, но за 4 години тази кола ми глътна 30+++хиляди. какво ли не смених...а някои части вече повтарям. /не говоря за консумативи/. миналата година оправих таблото-беше се подгънало накрая- сваляне, лепене, притискане

п.п. сега се замислям, че само тази година само съм дал:

-700лв - ремъци, ролки, водна помпа

-600лв - турбо пътища

-300лв - рециклирани носачи

-280лв - ново фолио

-задни дискове и накладки, масло, антифриз, спирачна течност, чистачки

-90лв- фреон+някаква химия за запушване течовете

-не искам да смятам спуканите джанти, скъсаните гуми, застраховки, зелени карти, винетки, бензин

равносметката е: служебна кола или такси е най-добре

Редактирано от kalinat28
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига ве, където и да отвори човек само тия ненужни баласти са вкарани, престанете най-после. :)

Разбрахме кой какво мисли за моделите, няма нужда да се дъвче по тоя банален вече начин, не е интересно......

Е ти нали не си мислиш, че сериозно си ги пишеме тия тъпни? Бъзикаме се, хеле па Калинчо си ми е приятелче, така че хептен нещата са френдли лалане, още повече, че му знам колата и е доста далече от понятието "кенеф" или "трошка". Ся верно, че е с Тръц, ама съвършенни неща на тоя свят няма. :)

Като ти го направят, дай се видиме на по бири, тъкмо да видя кво са направили евентуално и аз да си сменя моя. Щот дентиста, от как кара S класа, ми е неудобно го притеснявам да правиме таван. :):lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е ти нали не си мислиш, че сериозно си ги пишеме тия тъпни? Бъзикаме се, хеле па Калинчо си ми е приятелче, така че хептен нещата са френдли лалане, още повече, че му знам колата и е доста далече от понятието "кенеф" или "трошка". Ся верно, че е с Тръц, ама съвършенни неща на тоя свят няма. :)

Като ти го направят, дай се видиме на по бири, тъкмо да видя кво са направили евентуално и аз да си сменя моя. Щот дентиста, от как кара S класа, ми е неудобно го притеснявам да правиме таван. :):)

на Боби не се връзвам, защото го знам, че е готин и го казва с усмивка.

да ударя и аз четка за неговата доматка, ама е много хубава.

истината е, че ако една кола е поддържана, обута добре и чистичка...няма как да не ми хареса...ако ще и на 30г.

аз на моя колега много му се кефя-колата я поддържа страхотно. от до -цялата я претапицира, фаровете и оправи, джанти, халогени, музика и сложи.

по двигателя не остана несменена част-колата е кукла. еми как да кажеш, че не ти харесва?

Като ти го направят, дай се видиме на по бири, тъкмо да видя кво са направили евентуално и аз да си сменя моя. Щот дентиста, от как кара S класа, ми е неудобно го притеснявам да правиме таван. :lol::)

петък я взимам и заминавам на море за седмица... после съм твой:)

а Явор да...издигна се. сега кой знае какво ще обади за пломба...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е ти нали не си мислиш, че сериозно си ги пишеме тия тъпни? Бъзикаме се.............

То това ясно, но вече всяка втора тема да отвориш и едва отсяваш нещо полезно между френдли бъзиците, все пак влизаме освен за забавление и да свършим някаква работа по интересуващи ни проблеми.Иначе все се намира някой недоволен от "хаотичността" на форума, е, не си помагаме много самите ние.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:hilezh:

странен човек си

нещо не ти е ясно ли?

или мислиш, че твоите нови носачи са по-добри?

или мислиш, че моите рециклирани нямат гаранция?

или мислиш, че не съм пробвал всякакви варианти откъм съотношението издръжливост/цена?

или нещо за фолиото се зачуди?

или просто си направи коментар?

много се кефя като някой ми прави сметка на моите пари...или видиш ли...я по-добре да замълча

Редактирано от kalinat28
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ае собствениците на Б5 се подкарАхА помежду си. :hilezh:

сеирджия :hilezh:

а на колегата по-горе искам да кажа, че и в друга тема писах колко съм доволен от рециклажите на тези хора /намират се зад спирката на окръжна болница/.

правят и рейки . собствениците на доста А8 оттам пазаруват...

малко по твърдо вози колата, и волана малко по-трудно завива...но като здравина...нямат аналог с носачите взимани досега /уж оригинални...ама по-скоро само по цена/.

та пробвай преди да плюеш.

за фолиото също имаше тема...подмених старото /светло и съмнително откъм качество/ с такова на sun-tech /sun-guard/.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

собствениците на доста А8 оттам пазаруват...

Това не е критерий, всеки може да събере пари да я купи но подръжката е друг проблем.

малко по твърдо вози колата, и волана малко по-трудно завива.

има ли значение дали завива

..но като здравина...нямат аналог

това е ясно от сертификатите им личи на опаковките им има TUV.jpg

Както и да е не се заяждам с теб просто ми е страно живота си е твой но на пътя не си сам, така става като техническите прегледи са пълен ташак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това не е критерий, всеки може да събере пари да я купи но подръжката е друг проблем.

има ли значение дали завива

това е ясно от сертификатите им личи на опаковките им има TUV.jpg

Както и да е не се заяждам с теб просто ми е страно живота си е твой но на пътя не си сам, така става като техническите прегледи са пълен ташак.

колега, стига си се правил на ударен...

1. колата завива, а волана не е толкова "мек"...според теб колите без хидравлика какво да ги правим???

/от твоята надали завива по-трудно/

2. техническия преглед...няма да коментирам...няма много общо с темата на разговор /или викаш...да сложим някъв измислен принцип за да изглежда, че имаш довод/.

3. tuv- има толкова много афтер-маркет части НЕсертифицирани по тув /които минават тестовете им с много над..../

п.п. я докарай твоята машина на НИМ, да я сравня така между другото откъм технически характеристики с моята, че само да си лаламе не ме кефи...

Редактирано от kalinat28
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това са момчетата:

http://www.avtointerior.bg/index.php?optio...ct&Itemid=3

на мен лично ми иде да хвана един чук и да я разбия...

Ето един вразумил се собственик на Б5 :blink:

Мисля,че на всички рано или късно ще им се прииска същото :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

днес си взех колата от момчетата. свършиха изключително бързо и професионално, въпреки че имаха и други коли...

седалката все едно е нова. няма разлика с другият плат. тавана е супер...като от магазина. с това мисля, че изчерпах забележките по интериора :)))

п.п. залепиха и лайсните отстрани на вратите...

п.п. 2 заминавам доволен на море :lol: хубав уикенд на всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хубав уикенд на всички!

Безаварийно пътуване и приятно моренце.

По отношение на рециклирането мога да кажа, че ако е направено както е редно, изкарва колкото мууг. Пробвано на А4В5 96 та година с 1.8 125 коня.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По отношение на рециклирането мога да кажа, че ако е направено както е редно, изкарва колкото мууг. Пробвано на А4В5 96 та година с 1.8 125 коня.

всъщност аз не знам как ги рециклират, защото в самият магазин ти дават техни рециклирани носачи...не давам моите, защото не искат неоригинални. дават 12 месеца гаранция, която и аз не знам какво покрива...на самият носач сменят тампоните, в което не виждам нищо рисково или нарушаващо сигурността/стабилността. пестя дефакто от алуминия, който не е проблема в моя случай, а гумената част...

п.п. благодаря за пожеланията Ради!

Редактирано от kalinat28
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оффф и аз съм си закарал тавана при Юлиан, ма голямо колебание, дали да е алкантара, плат или да си търся оригинален таван...Всичко ми се иска, а таванът веднъж ще го залепя... :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...