Jump to content

DBoy

Members
  • Мнения

    82
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от DBoy

  1. Колега, поне напиши каква беше грешката, че ми е интересно(и аз съм с типтроник).
  2. Като му гледам какъв му е проблема, силно се съмнявам, че не е Блаупункт. Вместо да се чудиш, на сайта който съм ти пуснал има изброени номерата на сериите на тези касетофони които са с кофтия чип. Погледни си какъв е твоя номер и ще си наясно. По принцип когато питах за моя ми казаха цена от 95 лева за чипа и отделно за работа 40-50, така че ти си прецени дали има смисъл да се прави.
  3. Ако разбираш руски приятелю, чети и плачи: http://www.erta.ru/review/chorus-problem.shtml
  4. offtopic: Това Ауди сериозно ли е 88кВт? Б6 е 120 кВт, а Б8 => 88???
  5. DBoy

    Грешка в AIRBAGA от дупка?

    Под седалката има една букса за еърбега, която е с много тънки "клемички", които при удар или местене на седалката напред-назад губят контакт за момент и се набива грешка. Аз бях си решил проблема до преди 2 месеца с една свинска опашка с която си стегнах буксата към седалката, така че буксата(и жиците към нея) да е винаги неподвижна. Ако си поразместиш буксата на ръка, ще видиш че при чистене с ВАГ КОМ ще започне да се трие грешката, но след време(поне при мен) пак си светва.
  6. http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=5036...mp;#entry701442 Според мен си заслужава мъките(а и не отнема два дни, а по-скоро към 3-4 часа ако ти е за пръв път). Тези скоби си ги стиснах обратно с най-обикновени човки за 5 лева. По-трудно ми беше да си наглася отново захващането на тапицерията за гърба на седалката. В руския сайт е достатъчно добре описано всичко.
  7. DBoy

    Подгряващи седалки.

    Според мен си заслужава мъките. След моята интервенция седалките си работят без проблеми вече 2 години. @gesev – премери си дали тока който ти идва до седалката е същият като при другата седалка. Ако няма разлика, заначи проблема ти е в термистора според мен(или окабеляването към него).
  8. DBoy

    Подгряващи седалки.

    Странно е че нямаш еърбези в седалките. По принцип трябва да си свалиш тапицерията на седалката и отдолу се вижда реотана. Той представлява едно парче плат с навита жица в него. При мен плата се беше почти разпаднал на места. Снопът със захранващите кабели идва отдолу на седалката и се разделя на две - 2 жици към реотана и 2 жици към термистора. Термистора представлява една кръгла плочка по-малка от 1 стотинка със запоени две тънки жички от двете страни. Ако ти е изгорял реотана обкновено доста лесно се вижда къде е изгорялото по почернелия плат. Ако е прекъсната жица към термистора се вижда само с мерене. Успех! Снимките са от руският сайт по-горе!
  9. 16795/P0411/001041 - Secondary Air Injection System: Incorrect Flow Detected Possible Solutions Check Fuel Pump Relay (J17) Check Hoses/Pipes to/between Components Check Secondary Air Injection Pump (V101) Check Secondary Air Injection Pump Relay (J299) Check Secondary Air Injection Solenoid Valve (N112)
  10. Това ти е кутията за ЕКУ-то - демек отваряш и гледаш вътре. ЕКУ-то е една метална кутия(с платка в нея) разположена в това пластмасовото на снимката. Номера е на капака. П.С. Не знам що се занимаваш с и-бей за чипове, ама ти си знаеш... П.П.С. Превариха ме...
  11. От първите е... 7-степенния мултитроник започва да се монтира на Б8 май...
  12. DBoy

    хидравлична рейка

    Абсолютно идентичен беше и моя проблем след рециклирането на рейката( в МЕИ). Един месец по-късно ми блокира хидравликата по време на движение и преживяването беше крайно неприятно. Оказа се задрал клапан на помпата(обяснението беше пак за "некво боклуче там"), та след няколко опита да се оправи с почукване с чук по помпата се наложи рециклиране и на помпата което си платих като поп. Никой не можа да ми обясни как така се е отзовало там това боклуче(очевидно появило се там след рециклирането на рейката)! В интерес на истината след "почукването" по помпата хидравликата се оправяше, но само временно - за около 5 мин каране. Почвам да се чудя дали това не е някакъв хипер гениялен маркетингов ход на рециклиращите рейки, та да си платиш двойно...
  13. DBoy

    Подгряващи седалки.

    Здрасти колега, честито за колата и за седалките - това ми е една от любимите екстри. За съжаление и на мен ми се наложи да си отремонтирвам седалките на пасата. По принцип ако седалката ти работи няма как да не стига ток до нея - може би нещо не мериш правилно. При смяна на степените на седалката 1-5 се променя и тока към буксата. Обикновено се развалят две неща на тия седалки -разваля се термистора който пази седалките от запалване и прегряване -къса се някъде(обикновено под задните ти части) реотана При мен и на двете седалки се беше скъсал кабела на термистора, който (не е за вярване) е просто едно ултра тънко кабелче със силиконова обвивка и е страшно неподатлив към всякакви манипулации. Аз първоначално го презапоявах, но след 2 опита просто го замених(кабела) с обикновен изолиран меден проводник и забравих за проблема. В един руски сайт има подробно описание на операциите по сваляне на дамаската на седалките и отремонтирането на реотана. Не те съветвам да си сваляш седалките, защото не е добра идея по принцип да се разкачват еърбезите(може да се отворят). Ако все пак решиш да ги сваляш, поне първо си разкачи акумулатора за да не ти набие грешка. Успех и дано съм ти бил полезен. П.П. Сайта е http://passat-b5.ru/ - темата е: http://www.passat-b5.ru/index.php?option=c...5&Itemid=57
  14. Баш така е! При смяна на акумулатор стъклата си "забравят" функциите, радиото - станциите, а на дросела му трябва малко време и каране за да си оправи оборотите. Нема се пУашиш - още не си в клуба с оборотите...но има време за всичко
  15. Прав е колегата - може също да е от клапана на маслената помпа. Понякога клапана не уплътнява както трябва или блокира и пада налягането на маслото и датчика сработва. При мен се получаваше(на ADR мотор обаче) при много юркане и после като започна да карам нормално започваше да пищи зумера и да свети лампата. Знам че подобен проблем се получава и при износени биелни лагери.
  16. Това превключване с удар не е на добре колега. Миналата година карах за известно време едно Мицубиши на което при превключване от висока на по-ниска предавка( а също и при много рязко спиране) имаше подобен удар и след няколко месеца му сменихме скоростната кутия Оказа се някакъв съединител на кутията(или поне аз така разбрах). Пробвай дали ако спреш много рязко(от 60 до 0 например), дали ще се получи пак такъв удар, а също и при напълно спряла кола, с крака на спирачката провери дали при смяна на скоростите( P,D, R,) има такъв удар. Може би е добра идея да идеш в някой сервиз да ти я погледнат, но си нямам идея кой в БГ разбира наистина от автоматици...
  17. Колегата има в предвид, че при 1.8Т тази магистрала минава на кофти място и се напича яко - затова и се сменя/чисти регулярно. При 1.9 ТДИ (както и при 1.8Т на А3) магистралата не се напича от двигателя и затова не се и налага толкова честа смяна/чистене... В смисъла който влагаш ти колега( демек ако е карана преди това с кофти масло) си прав че е хубаво да се погледне и магистралата, както и цедката на картера според мен.
  18. DBoy

    А4 2.6

    Имобилайзер! Щом гасне след 1-2 сек значи ти разпознава ключа и няма проблеми. Ако не ти разпознае ключа, лампата започва да мига и не иска да запали. Дупликат на ключа се прави, но новият ключ трябва да се "обучи" от ключаря.
  19. Колега, това е най-голямата глупост която можеш да направиш! Погледни си в книжката на колата( ако имаш такава) - там си пише да не караш на неутрална в никой случай. По принцип скоростите на автоматика ( P,N,D,R) не е добра идея да се сменят без колата да е напълно спряла( аз лично даже изчаквам 1-2 сек да "усетя" че е захапала предавката когато например вкл. на задна). Ако не се спазват някои прости правила при карането на автоматика, живота му се скъсява доста. Няма смисъл от такова "пестене" при каране по инерция ако това ще ти коства един скъп ремонт на ск. кутия...
  20. С голямо закъснение проблема се реши. Оказа се счупен Блоу Оф клапан, което е странно като се има в предвид че нямам чип. Аз си го обяснявам с това че като сипах кофти бензин, много настъпвах и карах яко в обороти за да може колата все пак поне малко да върви, а и за да изгоря по-бързо бензина ... Няколко човека ме убеждаваха , че кофтия бензин няма нищо общо със счупения клапан, ама все пак странно съвпадение според мен... Мерси за помощта колеги, особено на колегата който беше дал инфото на английски!
  21. DBoy

    А-4 рейка

    Аз съм правил там на пасата, но беше 230 лв навремето. Вече 2 години никакви проблеми с течове!
  22. Изгарят по-бързо колега - това са последиците. Аз мислех да не прекарвам кабели до самите огледала, ами да прекъсна захранването на огледалата преди бушон 9 и да го прекарам до ключето за задното стъкло. При мен обаче се оказа че на бушон 9 имам и други консуматори( аз съм с типтроник и на този бушон ми е вързан дисплея на типтроника ) Та в крайна сметка просто си разкачих огледалата от клемите и сега след месец най-вероятно ще ги връзвам пак...
  23. Със сигурност може да се настрои с ВАГ КОм на колко км/седмици да се изписва сервизния интервал. В една тема един колега беше дал точния алгоритъм по който се прави. Напиши "нулиране" в търсачката и предполагам ще я намериш лесно.
  24. DBoy

    Огледала

    От '97 са с тази биметална пластина, а не от копчето за задния реотан.
  25. DBoy

    Огледала

    Застрахователите не плащат за стъклата, но пък плащат за счупени машинки(от личен опит с Бул Инс). Само за стъкло отиди в Интеркар на ул.Симеон. При тях подгреваемо стъкло струва 35лв.
×
×
  • Create New...