Jump to content

monz

Members
  • Мнения

    3210
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от monz

  1. За утре отпада Днес след 20:00?
  2. monz

    ПОДАРЯВАМ

    Подарявам използвани предни спирачни дискове за А6 Ц4 ACE. 245 мм, ако не се лъжа. Имат около 0.5 до 1 мм ръб - на око. Марката е АТЕ. С накладки ФЕРОДО свирят лекичко... Според мен могат да изкарат една смяна на накладки, ама не гарантирам. И работещи задни амортисьори за същата кола quattro.
  3. И при мен същия проблем: светва лампа при затваряне на шофьорската врата (натискане на прекъсвача). Някой решил ли го е този проблем?
  4. Не точно. От доста време се говори. Най-накрая красивите коли ще станат надеждни. :)/>)) Ауди е собственост на Фолксваген, ако не знаеш. http://www.blitz.bg/news/article/191044 От няколко дни слуховете стават все по-силни.
  5. monz

    AUDI NEWS

    Ауди купува Алфа Ромео. Скоро красивите коли ще станат надеждни.
  6. Е, за студент - куатрото естествено. Особено ако си скиор ще се родиш. Поддръжката се изразява в това да караш винаги с 4 еднакви гуми - марка и модел - износването може да е различно и да проверяваш маслото на диференциала. Разходът е малко по-висок отколкото само на предно, но не е нещо фрапиращо.
  7. Аве 100 лева го взимах моя, не се ли предполага че е по-добър от тия за 30? Кажете някой добър рутер, който да не струва 500 лева.
  8. И аз съм с Е1000, изчетох всичко де що има написано, пробвах какво ли не, но не ще да се оправи. Май решението е скъп рутер.
  9. Според форумните "капацитети" всички хора карат по 30 000 на година. На същите искам да им покажа Ситроен от 1992 на 160 000 км, Ситроен от 1993 на 80 000, Тойота от 2003 на 60 000, Чероки от 1995 на 120 000. Елате да ми обясните точно колко пъти сме им превъртали километрите на всичките тези коли, закупувани нови на 0 км.
  10. Аз карам с 1:1,5 антифриз - вода - помпата се товари много, ако е само концентрат.
  11. То като се разбие шпонката удря клапани и става мазало общо взето. Ако вземе да губи мощност и не реагира мигновено при изритване на педала мирише на проблем за поне 300 лева.
  12. Благодаря, колеги! Скоро ще пиша за резултатите.
  13. Само не си купувай hama. 2-ро hdmi се прецака от само себе си, а уж беше от по-скъпите - 30 лева.
  14. За мен няма по-яка реклама на Ауди. Друга любима: Обаче!!! Най-яката реклама на автомобил изобщо е на BMW 7 Е65, според мен поне. И да разводним малко темата с още една страхотна реклама, този път на телефон:
  15. Мързелът е двигател на прогреса!
  16. + Чували с пясък в багажника за беНветата и еските за по четвърт милион леа. Вериги може би.
  17. Знаеш ли, писнало ми е от всезнайковци, които нямат нужда от информация, и съответно правят едно и после предобрят две други неща. Тия майстори не са такива, приятели са ми и ще я правят колата както трябва. Просто питах дали има някакви тънкости при смяната, т.е. някакъв специфичен за това окачване начин...
  18. Не съм сигурен, че разбрах какво каза, но така ще им предам на майсторите...
  19. Привет колеги, От известно време насам се появи едно дразнещо скърцане от задницата, което вероятно е причинено от скъсан тампон. Понеже съм чувал, че при смяната на тампони при куатро на C4 платформа имало някакви тънкости /пинизи/, бих желал да науча как се сменят правилно, за да не се оплеска нещо в сервиза. Благодаря предварително.
  20. monz

    А 6

    Май всичко при тези автомобили зависи от предишните и бъдещи обслужвания. В случая е от последната генерация 2.5 V6 мотори, а те, поне според форумните капацитети, са подобрена версия на предишните, макар че това им мнение може би се дължи на вече не толкова широката употреба на тези мотори сред същите капацитети, предвид "имиджа" който предишните версии на мотора имат. Ако проследиш многобройните дискусии по темата, ще забележиш, че най-често косвените впечатления се трансформират в следните постулати: 1. Ако е евтина колата, значи скоро ще се правят ГНП, дебитомер, валове, дюзи и/или типтроник. 2. 2.5 V6 по принцип е боклук, но сме чували за хора, които карат 163 к.с. версията и които досега не са изпищяли във форума за душегубските способности на двигателя, което от своя страна налага извода че новата версия е изчистена от фабрични дефекти. 3. (Валидно за всички версии) Това е мотор с много скъпо обслужване спрямо ABK-то (АBK е двулитров мотор от зората на демокрацията.) 4. Който си купува 2.5 V6 по принцип е прецакан по рождение. (освен ако не е 163 к.с., в който случай става обект на нескрита завист.) 5. 2.5 V6 е много капризен. (Най-честите му капризи са: смяна на масло преди 25000 км., редовна подмяна на горивни, въздушни, маслени филтри, филтър за картерни газове, водни помпи, термостати и т.н.) 6. (Любимото ми!!!) Понеже е с 2 глави, всички разходи по мотора са х2. 7. "Истинските", "гледани" коли винаги са много скъпи и редки, защото никой не би продал такава кола на пазарната й стойност. 8. (И най-великото от всички) Невъзможно е да се намери такъв дизел на под 2-3 милиона километра. (и веднага ти дават пример как единствената причина някой да си купи иначе скъпия за поддръжка дизел е икономията, за да може да кара по средно 500 000 км на година, както личи от сметките на капацитетите) - пояснявам: Според някои хора е ясно, че А6 с 2.5 V6 дизел на под милион км не може да се търси при шанс за намиране повече от едно на милион. (и веднага заявяват, че предпочитат 4.2 мотора, щото е "по-истински", супер здрав - все пак не се чупят много такива във форума, а и е каран по-малко от дизела, най вероятно щото много харчи...)
  21. Добре де, излиза че халдекса няма нито един от недостатъците, които описваш, тъй като не е постоянно зацепено, а се включва при приплъзване на колелата. В този ред на мисли пак не е ли по-добре да е 4х4 отколкото само предно? (Халдекс не съм карал и не знам какво пътно поведение има) Абе не бях разбрал досега, явно съм бавноразвиващ се. Не говорим да ги карат за скрап, това са хубави, здрави () коли. Ако не беше огромното търсене на 10+ годишни бивши премиум курници в БГ пред алтернативата да се карат по-съвременни коли от по-нисък клас, тия коли отдавна да са се превърнали в Киа, нови аудита, бъркалки за кафе и т.н... А колко е разликата в килограмите? Не вярвам да е повече от 50-60 кила (едно девойче повече)...
  22. Audi без quattro... по-добре да взима Kiа, пътното поведение е същото (за същите пари...)
  23. Ауди на предно, при положение че има quattro... А3-ката даже е Халдекс. Не виждам причина да не му кажа истината на човека.
×
×
  • Create New...