Jump to content

dinox

Members
  • Мнения

    287
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от dinox

  1. dinox

    A6 C4 2.6 V6

    Ясно! :-)
  2. dinox

    A6 C4 2.6 V6

    Съгласен! Само уточнявам, че ако датчика лъже ЕКУ'то, че двигателя е студен, ЕКУ'то обогатява сместа и затова става нестабилен при загрял двигател и харчи безобразно. Ако пък лъже, че двгто е топло - тогава се появява проблема с паленето - на студен двигател без обогатяване не винаги пали, особено зимата :-) ПС: Ами като се замисля, на цената на сменените датчици вземи си купи едно кабелче и VAG/COM'а веднага ще ти каже къде ти е проблема! Не че не може някой да ти прочете грешките, но по постове ти виждам, че няма да ти е излишно да си имаш. Успех!
  3. dinox

    A6 C4 2.6 V6

    Не в конекста на темата, а иначе на климатроника излизат данни от температурни датчици, но за съжаление не тези :-) http://12v.org/maintenance/repairs/ect.php
  4. dinox

    A6 C4 2.6 V6

    Един от, или двата датчика за температура на охлаждащата течност и темп. на въздуха... При мен имаше спорадични грешки и от двата. Димо (TheSaint) ми ги достави и от тогава съм ок... G62 и F76!
  5. Венеца принципно се обръща но не препоръчвам. По добре си вземи нов - не е скъп. Маха се с нагряване и също така се и слага - нагряваш само венеца - най-добре с оксижен, но и с газова горелка става. Подпираш на нещо и удряш маховика. Поради големия диаметър като нагрееш добре си пада и сам. Не препоръчвам обръщане защото зъбите от другата страна са като отрязани без фаски. Тези фронтални фаски са необходими за по-лесно зацепване с бендикса който при забиването в острия ръб се стругова много бързо и свършва. Правенето на фаските на ръка е почти невъзможно защото материала е доста твърд, а на машина едва ли ще струва по-малко от нов венец. Все пак по време на смяна на стартера някой погледна ли състоянието на венеца - ако е това което казваш се вижда с просто око и като се замисля не бих сменил стартер на скапан венец...?!?
  6. Това ми е любимото размазване на няколко аудита накуп... http://www.youtube.com/watch?v=mSuawMl4lOo
  7. Охооо! Гризли! Аз отдавна не съм се ровил във форума и с нескрит интерес забелязвам че си се зарибил по моделите... :-) Доколкото си спомням брата на агент смит от форума летеше също... Предложение за бира!?
  8. Под масления филтър - дясно, долу като гледаш към двигателя. Самия топлообменник е на обща ос с масления филтър и прилича на кубче. Долното уплътнение е един о-пръстен който често дава фира. ПС: Забравих да кажа, че вече няколко двгта съм виждал с премахнат топлообменник от поредния "майстор" :-)
  9. Само да допълня, че освен семерингите, щом е омаслен двигателя, е възможно е да изпуска от топлообменника за маслото. При липса на кора този теч омаслява отдолу целия двигател.
  10. Може би трябва да изчакаш и да го направиш при смяна на ангренаж например, но обикновено освен гумичките и самите водачите се износват. Моето мнение е ако се стигне до такъв ремонт няма никакъв смисъл от смяна на гумички ако не се ревизира цялата глава(и). Шлайфане глава клапани, нови водачи легла и накрая нещо което повечето бг "майстори" прескачат е смяна на болтовете. Не е особено скъпа тази операция, но определено си струва. Естествено повишения разход може да се дължи и на износени или счупени сегменти, но то това се усеща по вървенето и пушека отзад :-) Както повечето колеги те съветват - сложи добро масло - ще ограничи разхода и при следващото обслужване - стой малко по-дълго в бокса...
  11. И аз да се намеся Имам и двата мотора - и AAH и ABC - и двата са на еднакви купета - Ц4 - определено има разлика помежду им... Мога много да пиша, но основното е, че AAH има много явно изразено плато на въртящия момент между 3-4.5к обороти - всичко друго е въпрос на усещане :-) И двата двигателя са надеждни и идиотоустойчиви... В заключение и двата двигателя не са за хора които правят сметка на горивото...
  12. айде едно съветче от мен - HTC G1 цената му в бг вече е около 700 което ти влиза в бюджета. Имам го от доста време с впечатление: - има какво да се желае, но само за 3 месеца повечето неща които ме дразнеха вече са изчистени...
  13. извинявам се, че отдавна не съм влизал във форума - случайно попаднах на темата и моето мнение е да провериш веригата между двата разпределителни вала или нейния обтегач - това не се открива на никаква диагностика (условно казано). Сипмтомите са такива каквито ги описваш... Успех!
  14. Явно хората ценят труда си... Всъшност труда им струва толкова колкото си готов да платиш. Ако вече си платил, няма причина да търсиш дали е скъпо или евтино. Това е трябвало да изясниш преди ремонта. Сега е малко късничко. Аз примерно сравнявам моята собствена часова ставка с тази която ми искат. Пробвай и ти така!
  15. dinox

    Въпрос за quattro

    Защо задния мост се върти самостоятелно ? Защото торсена е отворен, но поради това, че натоварването на двете задни гуми е еднакво, задния диференциал още не се е отворил и върти двете гуми. За другия случай вече и задния е отворен и затова върти само една гума. Колегата би могъл да си помогне с ръчната, а не да рие половин час и да се окопава. Куатрото не е панацея и тези които го използват е редно да са наясно с възможностите му преди да предприемат каквото и да било. Куатрото работи само при достатъчно сцепление и това трябва да е ясно на всички. При липса на сцепление на помощ идват допълнителните системи, а при липса на такива и наличие на поне малко мозък, се прибягва до добре известните стари номера.
  16. dinox

    Въпрос за quattro

    Аз така паркирам, пък вие си разсъждавайте върху торсена!
  17. Точно вчера я смених, но има и пробка на рейката. Въпреки това пак не може да изтече всичката течност. При мен хвана 1 литър! ПС: Забравих да кажа, че шума който се чува при ниски температури може да е от ниско ниво. При мен беше така и с доливането изчезна, но след една седмица реших и аз да я сменя цялата за всеки случай.
  18. http://www.12v.org/engine/index.php?section=fe Тук са посочени основните разлики 2.6 и 2.8 които са горе-долу еднакви като изпълнение и надеждност. Харчат много, но и изпълняват това което им казваш с педала. Забележи въртящия момент на 2.8. Има почти плато от 3000 до 5000 оборота и това е истина, не е само графика. Под 2500 е доста муден, но след това е приличен. Жена ти вероятно ще го кара между 4000 и 5000, така че ще и пасне на темперамента. Моят двигател малко е пипнат и се държи доста добре, но отдавна се замислям да си сложа глави от 30 клапановия вариант като смятам, че това е единствения разумен тюнинг на тази машина. За разхода: каквото му сипеш, това изгаря - не връща!
  19. dinox

    Quattro впечатления

    Малко трудно се дрифти куатрото. По принцип се ползва ляв крак за спирачка само колкото преди завоя да пренесеш тежестта напред и колата сама ще си завърти задницата ако скоростта ти е достатъчна. Ако местиш крака от спирачка на газ няма как да осигуриш плавното и регулиране в следващата част от завоя. После само с газта се работи и почти без контриране на волана (това най-трудно се прави защото интуитивно всеки контрира). По идея куатрото се кара половината завой като предно, а другата половина като задно и не е за начинаещи. Ръчна се използва за коли със предно предаване - целта е да загубиш сцепление на задните гуми. Ръчната освен това е доста мудна, освен ако не е специална - хидравлична. Майсторите съветват преди да дрифтиш куатро да усвоиш другите два вида. Успех в дрифтенето. Аз си начесах крастата миналата седмица с около половин резервоар на Калояново и пак искам!
  20. dinox

    ABS-поведение.

    Основателен ти е въпроса! По принцип имаш лампа на таблото която при начална инициализация свети, а след това изгасва. По правило ако имаш блокировка на задния диференциал, при включването и, трябва автоматично да се изключи ABS'а, т.е. лампата да светне. Ако обаче се съмняваш в лампата единствения начин е да я засилиш на снега и да натиснеш рязко спирачката. Трябва да усетиш в педала характерното претракване. А на въпроса на колегата нека да отиде на диагностика. Не е нормално да влачи което и да е колело на каквато и да е скорост. Вярно е, че спирачното усилие отпред е по-голямо, но ABS'a не се интересува от това. Действа съвсем независимо на всяко колело отделно. ПС: Предполагам, че питаш за това дали ти работи абс'а, а не дали го имаш изобщо, защото второто се вижда като отвориш капака :-)
  21. Не е много по темата, но поне за себе си съм решил, че повече няма да позволявам на "сервизите" и "майсторите" да се учат на колата ми. Базирайки се на личен опит съм длъжен най-сериозно да предупредя всички, че вероятността "сервиза" или "майстора" да среща проблема за първи път е почти толкова голяма, колкото и за вас самите. Разбира се има и изключения, но за нашата БГ действителност са много малко. За щастие разполагам с ремонтна база, но след 4 сервиза, сменени здрави амортисьори, тампони и сериозна сума похарчени пари, накрая седнах и за половин ден и 100 лв за тампони си оправих тропането което даже не бяха ми бяха диагностицирали къде е... Поздравявам колегата, че излага подробно проблема и решението си. Когато имам време и аз ще го направя, та белким и от някой "сервиз" го прочетат. За мен не е важно вече, но за Вас е...
  22. Да! Ако производителя ти продава колата във Финландия ще ти напише, че препоръчителния акумулатор е 72 ач, а в италия 44 ач! А да видим от къде си купил твойта каляска? Ваговците са умници нали?
  23. Не! Доколкото виждам въпроса на колегата той е задал максимална температура - HI, което означава, че климатроника трябва да отвори максимално клапата за смесване към топлата страна и да духа само топло. Ако духа студено, значи някоя от клапите е заяла. Със сервизните кодове на климатроника ще разбереш коя е.
  24. Поредната градска легенда! Защо? Ще ти се промени зарядния ток ли? Или ще ти се промени електро товара на колата? Вероятно някой велик електротехник го е измислил - подобен на този който казваше, че звука е с по-висока скорост от светлината - защото като пуснеш телевизора първо тръгва звука, а после картината... Значи по същата логика колата ще си промени разхода ако и сложа 100 литра резервоар вместо 80...
  25. dinox

    Висока температура

    Опасявам се, че имаш проблем с главата. Точно така се държи малка пукнатина между клапаните. На ниски обороти не духа, а като се натовари започва да духа - малко но качествено :-). Гадно, защото дори и да изфорсираш двигателя на място - пак не се забелязва духане. Иска си товар, а това става когато има товар на колелата. Надявам се при теб да не е така, а също може да се окаже и гарнитура както ти е писал колегата по-горе, но гарнитурата духа постоянно и ще видиш мехури или ще изхвърля водата. Провери и помпата, че е по-лесно, но май ще се наложи накрая да свалиш и провериш главата и гарнитурата... Имах същите симптоми на една от колите и след като карах известно време и проверих всичко което се сетих, накрая свалих главата и се оказа малка пукнатина между клапаните. Главата я закарах на един професионалист който я завари и шлайфа, а оправи и клапаните. Главата стана като нова за около 100 лв. Успех!
×
×
  • Create New...