Jump to content

Ksandar

Members
  • Мнения

    109
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Ksandar

  1. Как са предните дискове в комплект с накладките?
  2. Здравейте колеги. Ауди 80 АБК, изби масло около делкото, като направо си имаше локвичка до него върху блока на двигателя под 4-тата свещ (не е от гарнитурата). Даже като го отворих имаше и вътре в дистрибуторната капачка. Въпроса ми е, има ли някакъв семеринг или "О" пръстен при делкото, че нещо в ETKA, не го намирам.
  3. Ksandar

    Какво е това?

    Радвайте се че трака, това му е работата!!!!
  4. Ksandar

    Какво е това?

    Клапана ти е напално нормален, и не се занимавай с глупости да го сменяш.Съпротивлението което си измерил и то е нормално (трябва да е от 20 до 30 ома), а това на снимката което ти е дал колегата по-горе е стъпковият мотор но на ADA и на него съпротивлението е 7-11ома. Та този клапан до колкото съм запознат о филтрира бензиновите пари, които идват от канистера в калника , като през него ги отвежда в дросела и ги изгаря. Клапана започва да работи малко след като си запалил,компа разбира каква ти е сместа от ламбда сондата и я стабилизира чрез него като определя периода "импулса" през който да е отворен.Не работи когато не работи ламбда сондата.Името му е следното:Evaporative emission canister purge valve( EVAP ) Колегите може да ме поправят ако греша, но според мен не го сменяй!!!
  5. Ksandar

    0-100km

    Това е за "Златен фонд"..................
  6. Пръстена го взех днес за 6.40 лв. и утре, ще го сменям заедно с маслото и филтъра.
  7. Ksandar

    Два проблема с АБК

    Колега наи-вероятно е ТПС-а на дросела.Замери го! Ето ти данни от моя: При затворен дросел между: 1и2 2,78 кома 1и3 2,18 кома 2и3 1.34 кома При отворен дросел между: 1и2 1,16 кома 1и3 2,18 кома 2и3 2,81 кома Прехода между 1 и 2 когато мериш от затворен до напълно отворен дросел трябва да е плавен в промяната на съпротивлението и да е постоянен.Успех!! Замери го и пиши.
  8. При мен е същият разход, само където градското не е в София, но се кара на къси растояния.Паля на бензин и съм засичал че след 3-5 мин изпарителят вече е загрял и превключвам на газ.После през деня или паля на бензин и веднага превключвам на газ или направо паля на газ.И на мен изпарителят е Ловато-електрически, колата е АБК-седан.
  9. А защо си ги сменял, в смисал каква е причината?
  10. Колега изправния инжектор дава съпротивление от 15 до 20 ома! Мойте са около 16,4 ома всеки. Ако ги мериш всичките заедно стойностите за 4 изправни инжектора са от 3,7 до 5 ома! Данни за дебита немога да ти дам.
  11. Вече 20к.км карам отпред с АЛ-КО маслени и немам никви проблеми, а и ме кефи как вози колата с тях.Колата е Б4 АБК!
  12. Колега разгледай тук! http://www.elta.bg/
  13. Ksandar

    поглед отвътре

    Веднага и от мен +1 .Страхотна идея!
  14. Слагал съм Феби и за 8000км се прецакаха.Карах и със Сваг и те свършиха много бързо.Пове4е от тези марки НИКОГА.
  15. Мерси колега! Явно ще трябва да се сменят гумичките. Иначе и на мен маркуча под клапана не е оригинален, но няма никакъв проблем.
  16. Аз искам да попитам: на клапана преди този маркуч ми е няма мембраната, оказва ли някакво влияние от това колата да гори масло?
  17. http://www.clip4e.com/play_nai_byrzata_toy...konski_sili.htm
  18. Според мен проблема е в ТПС-а на дросела. Колега намери някой да ти го замери.
  19. Ksandar

    :)

    Отговор:
  20. А тропането може ли да е от вътрешните карета, когато зацепва съединителят и придава въртящият момент на тях?
  21. Колега нагласих плочката да има контакт навсякъде и почнах да нагласям напрежението между 2 и 4 с помоща на прожината. Значи при затягане се намалява напрежението, а при охлабване се увеличава. Нагласих го по таблицата и викам дай да пробвам(това при загрял двигател). Тръгвам и веднага почва да забива предница, направо ужас Минах 200м, слизам охлабвам прожината и пак тръгвам, при което се усети подобрение. След още 200м. пак е охлабих и разликата беше много голяма, колата си ускоряваше веднага без да прекъсва. Прибрах се и викам дай да меря при тва положение напрежението и получих следното: на празен ход- 1.20V на 2000об.- 1.60V на 4000об.- 2.2V Различават се но така колата си върви нормално при топъл двигател. Сега ще изчакам малко да поистине и пак ще пробвам.
  22. Доста си поиграх с дебитомера и го нагласих до колкото мога. Успях да наглася плочката да има контакт навсякъде със четците.За съпротивлението между 2 и 4 получих следните стойности в 11-те сектора: 1- 140 2- 730 3- 800 4- 840 5- 900 6- 1000 7- 1050 8- 1400 9- 1340 10- 1260 11- 620 Стойностите са в омове и са относително защото е много прецизно и при малко потрепване на ръката и се променят. Преди да го настроя така имаше участъци където не даваше никакви стойности. След това подгрях колата до работна температура и премерих напрежението пак между 2 и 4 при работещ двигател. До колкото успях ги вкарах в същия диапазон на различните обороти, като в случая охлабих прожината с 3 зъба. За сега толкова утре ще тествам. Иначе при последните проби студена ми сецаше и като загрее до към 50 гр. се оправяше, а синият датчик си е перфектен (измервах го постоянно топла-студена), но пак добре, преди да отворя дебитомера нито държеше обороти и се давеше, нито можеше да се кара. Знаете ли за какво служат: винта който е отгоре и е за кръстата отверка, капсолован с капка лак? Аз предполагам че се мести с него четеца, като се охлаби. И болтът който седи напречно, за който мисля че регулира натегнатостта на четеца?Така ли е? Дайте ако може някъква информация и за натегнатостта на прожината. Ето и снимка пущината:
  23. Е това ми прати колегата, нека да го има тук в темата
  24. Таблицата е получих за което благодаря, въпреки че и аз имах тази за напреженията. Иначе одеве си играх с плочката и после мерих напреженията и мисля че ги нагласих. На място никакъв проблем. Обаче като трагвах забиваше яко, което ме наведе на мисълта че е натегната прожината и не може да реагира бързо на промяната. Слезнах охлабих е 3-4 зъба и колата литна.Напънах си е на втора до към 80км на равно и то без никакви насичания.Това при топъл двигател. После ще пробвам и на студен да вида как ще е. Но някой ако има стойностите на съпротивлението да ги даде, мисля че ще е от полза на много хора.
×
×
  • Create New...