Jump to content

ljbomir

Members
  • Мнения

    120
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ljbomir

  1. На мен в един сервиз ми казаха за този проблем, че отдолу имам износена някаква ябълка ( ябълковиден болт ) и неможело да се смени само това, ами трябва целия лостов механизаъм , за който ми поискаха 150 лв.оригинален с монтажа и аз даже обмислях да го сменям щото ме дразнеше много , в завой и втора трудно вкарвах ... но се отказах
  2. За една седмица, взеха я много бързо.

  3. Не искам да прозвучи лошо , но защо не смениш колата ?
  4. Здравейте, Продавам си зимния комплект гуми с алуминиеви джанти. Стават за ауди А3, шкода, сеат , VW на по малките коли. Разстоянието между болтовете мисля че беше 100мм. Good Year UltraGrip 7+ 195/65/15 заедно с алуминиеви джанти MMS Para, Купувах ги есента на 2009-та чисто нови от Маргел в младост и почти не са карани. Тогава платих около 1000 лв. Сега им искам 600лв. За момента нямам по детайлни снимки, защото гумите се намират в Стара Загора. При интерес мога да задвижа баща ми да ги снима или прати с куриер за страната. Тук имам малко снимки, как стоят на колата : http://audibg.com/fo...dpost&p=1233678 Поздрави !
  5. SOLD !!! Останаха зимния комплект джанти с гуми, но за тях ще пусна тема в другия раздел.
  6. Ето и още малко снимки : http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=70882&view=findpost&p=1233678
  7. Здравейте колеги. В този раздел не бях влизал и малко със смесени чувства го правя защото малко или много съм се превързал към първата си лична кола която много и се радвам, но за съжаление дойде момента в който трябва да се разделя с нея. Нямам финансова възможност да я поддържам и реших да пробвам известно време пеш пък по натам при по добри времена ще си събера още малко пари за някой седан, може и купе но с по големи размери и багажник. Иска ми се нещо по скромно но за сметка на това на по малко години. Пействам текста направо от обявата : Колата е добре поддържана, в идеално техническо и козметично състояние. Има газов инжекцион FOBOS с нова инжекторна рейка, 30 литрова бутилка с евросонда, 16-ки лети джанти, ксенон на къси и на дълги, нов акумулатор в гаранция, претапециран таван, нови предни дискове, нови предни говорители 13 мм. ORION, профилактика на климатроника, ел. прибиране на огледалата, вдигане на прозорците от алармата . . . всички екстри работят. Платена гражданска до юли 2012г. тел. 0886 320800 Любо Ето и линк : http://www.cars.bg/u434753
  8. Колега Косталиев, Когато ти беше нацепена мембраната само на газ ли ти губеше антифриз или и на бензин. Защото аз имам съмнения за същото, вдигна ми се разхода на газ с около 2-3 литра при яко каране на магистралата и забелязах, че като карам на газ губи антифриз, а като карам на бензин нямам загуба на антифриз.
  9. Между другото започнах да забелязвам, че като карам на бензин и засега не губи антифриз. Вече 3 излизания с колата само на бензин и антифриза не е мръднал. Започвам да се съмнявам в мембраните на изпарителя. Освен това и разхода на газ ми скочи рязко на 15 , а тази кола харчи 10-11 по принцип. Сега ще продължа да крам на бензин тези дни и ще следя как се държи колата. А иначе как да проверя капачката ?
  10. Странното е че на дълъг път с яко ръчкане и с климатик губи почти толкова колкото на късо излизане в града със спокойно каране. Накакви предположения ?
  11. Ето и моята тема от миналото лято http://audibg.com/fo...1
  12. Ще използвам темата да се оплача и аз Аз карам А3 1,6 AEH. Още като купих колата преди 2 години ми губеше антифриз,. Смених гарнитура. МИналото лято ми се пръсна върпсния прочут и много известен петохуйник, който си смених сам. Това лято пак потече от същия петоху..ник , който ми го смениха в БОШ-а заеднио с ощв два маркуча. Взимам я от сервиза, карам и пак започва да губи антифриз Сега понеделник пак ще я връщам в сервиза. Вече незнам какво да си мисля. В колата ли е проблема , в сервиза ли , в мен ли че съм я избрал такава ...
  13. Ходенето по гаражни сервизи може не само да не ти оправи проблема ами да ти създаде допълнителни такива, който преди това си нямал. Колега извинявай не обърнах внимание. Не знам дали е същото.
  14. Не ти трябва да ходиш по майстори, аз си я регулирах сам много е лесно. Миналата година един майстор ми сменя задните накладки, които вече скърцат може би защото са "оргИанални" и той ми откачи жилото и ми вика, че ми било скъсано и да съм отидел пак да ми го направи. Аз си купих жило от КОКО , и като разглобих видях че е само откачено. И сега имам едно жило в повече. А като видях какви дебели въжета са използвали едва ли ще се скъса толкова лесно. Та да не се отколявам от темата с векликите майстори.... Има един pdf който предполагам почти всички имате A3 maintenance мися че се казваше. Който го няма може да си го свали, има го в главните теми. Там е описано как се сваля пласмасовата част около ръчната спирачка. Тя е дълга и започва от задния пепелник ( включително) и стига някъде над педала за газта. Аз дори не я свалих цялата, ами само освободих винтовете които я държат и като я открехнах отзад, стигнах до мястото където двете жила се хващат за ръчната спирачка. Пада се някъде под задния пепелник, който е посредата за задните седалки. Дано да съм успял да помогна ! Поздрави !
  15. Като сменях маслото в БОШ-а, ги помолих да погледнат и скоростите и ми казаха, че някаква ябълка се била износила и неможело да се смени само нея ами цялата конзола. Става въпрос за конзолата от скоростния лост до скроростната кутия, Цената била около 100 лева и с монтажа около 150 лева. И се чудя дали да заделя 150 лв. или да ръчкам така. Някой ако има опит с ремонт на въпросната конзола да споделя.
  16. Електронният ограничител е някъде, където започва червената граница на оборотомера и като се задейства започва леко да прекъсва и ще го забележиш. На моята 1,6 AEH се задейсвта на 6200 об. Предполагам че в един момент започва доста бавно да ускорява, затова ви се струва че спира. На моята след 180 започва да ускорява по бавно и особено ако има баир трябва да имаш търпение И като заговорихме за максимална скорост имам и аз един въпрос. Ако колата си е стандартно с 15 цола а караш с 16, тогава всъщност километража показва по-малко отколкото са реално километрите така ли ? Защото километража според мен смята оборотите на колелото или на кол. вал според 15 цола гуми. И когато му сложиш-по големи той продължава да си смята соред 15 цола. Най-точно може да се засече с GPS
  17. Значи само при мен е това явление Прави ми впечатление от вчера като я загася и не ми се въртят перките, което по рано ми се случваше доста често. То сега е хладно и не може да се прецени особено за два дни каране. Ще покарам още и ще пиша пак. Средата на месеца се прибирам към Бургас и ще обикалям по морето тогава ще мога повече да я изпробвам и ще споделя резултата.
  18. Аз съм с FOBOS и имам два филтъра, единият е малко по-голям и се намира между изпарителя и рейката с инжекторите, а другия е по-малък и ако не се лъжа се намира вътре в клапана, който пуска и спира газта. Сега новите изпарители може да са с вградени клапани не знам, но моят е отделен. Двата филтъра със смяната в сериза на ФОБОС в София ми взимат 40 лева, а в Бургас ми ги сменят за 20 лева Аз съответно познай къде си ги сменям Само, че на мен са ми казали на 10 тина хиляди, аз някой път пресрочвам зависи как се случи. Газта е доста мръсна, случвало ми се е като пресроча да ми се задръстят фитрите и тогава постоянно обръща на бензин.
  19. Аз бих сложил газ и бих я настъпвал яко, иначе на бензин не можеш да се отпуснеш и трябва само да я галиш. Освен това в последно време са усъвършенствали доста газовите системи. Мое мнение.
  20. На мен преди време ми се беше откачил марчкуча. Минава отгоре от лявата страна и ако си спомням добре махаш кората на вратата на багажника горе в близост до пантите от лявата част трябва да видиш маркуча. Не е сигурно че при теб се е извадил на същото място. То моторчето е едно и за предните и за задните, най вероятно някъде ти се е разкачил маркуча както казва и Шушка. Един добър начин да локализираш мястото: помпиш яко задната пръскалка и внимателно оглеждаш къде тече, съответно и мирише на препарат. На мен ми течеше някъде в калника на задната гума , което идваше от вратата на багажника.
  21. Аз не съм сменял нищо. Някой преди мен вероятно я е ударил отпред и е сменил бронята. http://www.auto-part...3H0Ug5ufeniQfE= Ето на този линк, който прати колегата се вижда точно моят вариант А, който днес преправих на Б. Отдолу, това на което казваш нож имах три запълнени праоъгълници точно както по схемата. Тях лесно ги изрязах и заприлича изцяло на Б вариант. Даже изрязах още една пластмаса от А вариант, която не е отбелязана на схемата. Ще използвам темата да ви попитам, забелязал ли е някой от вас като кара силно на магистралата с климатик и извенъж спре например на бензиностанцията, след 10-15 минутен престой като завърти на контакт вдигат ли се градусите ? На мен досега винаги ми го правеше, като я карам силно и като спра за 15-тина минути и после гледам температурата чак на 100 градуса, че и повече ! Любопитно ми е сега след днескашния ъпгрейд дали ще изчезне това явление
  22. A3_Ambition, колата забелязах да вдига леко температура със 160-180 на магистралата с климатик в най горещия час по жегите. В началото си мислех, че е нещо от газовата, минах на бензин, но без промяна. Както изключих климатика и температурата плавно се върна в нормите, после мръсна газ 170-180 никакво загряване ! И климатичаря точно това ми обясни, климатикът е наред, просто не може да се проветрява радиатора, който предава топлината на радиатора на мотора. Може и ти да си прав, сега ще покарам така и ще видя дали наистина е било от това. Шуши, много добър съвет. Аз точно по този начин си освободих бронята от горната част и успях да бръкна до задната част на решетката където са щипките. Но така вече се обесмисли махането на решетката, защото имах достъп с ножа до тази ГАД пласмасова и я изрязах и вече съм щастлив човек ! Благодаря на всички за мненията и съветите
  23. А как се сваля само решетката ?
  24. Днес бях на климатичар защото колата ми с пуснат климатик на магистралата започва да загрява. А миналото лято горе на витоша като паркирах и се пръсна едно водно съединение и ми изтече целия антифриз и трябваше да оставя колата горе 3 дни ! А по-миналото лято пък ми нагоря бушона за перките, които спряха да се въртят и ми загря колата. И известно време карах само на климатик за да се въртят перките. С две думи всяко лято проблем с охлаждането. Мисля че за всички неща по-горе е допринесла малко или много бронята която не е провеждала добре въздуха.
×
×
  • Create New...