Jump to content

chymera

Members
  • Мнения

    29
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от chymera

  1. Търся капаче на дръжката на шофьорската врата. С хромирана лайсна, без самата дръжка, само капака.
  2. Е*ем ти и лед крушките. С идеята и желанието да си премахнеш жълтенията покрай ксенона, освен, че тези LED дневни крушки премигват още от самото начало, а и колата взе да прави мизерии само за 3 дни с тях. От вчера докато карам от време на време присветва индикацията за колана и изпищява, за около час прибиране от работа, го направи 2-3 пъти. Днес сутринта още веднъж. Колега @koceg дали може да споделиш твоите мигат ли и ако не, от къде са купени и за колко пари.
  3. Къде се правеше тази кодировка?
  4. Някой спомни ли си къде точно из VCDS е кодировката за отмятане, че колата е с дневни LED светлини?
  5. Най-накрая уикенда намерих време да сложа лед крушките от по-горе, но: първо се измъчих да ги сменя, с всяко следващо ауди, което имам все по-трудна става смяната на каквато и да е крушка; второ - габаритната крушка заспа, но тази P21W на дневните светлини примигва през 2 сек., което е доста дразнещо. Иначе мноо по-красиво е, отколкото с жълти светлини около би-ксенонана. Сега се чудя... това с мигането проблем с крушката ли е или някъде мога да го оправя чрез закачване на колата?
  6. chymera

    aux извод

    Ако имаш т.нар. AMI (audi multimedia interface) трябва да имаш в жабката до чейнджъра нещо много подобно на него. На него пише AMI, има изходи за AUX, USB, SD... чете и mp3! Много от нас бленуваме за такова или поне да намерим за по-нормална цена!
  7. Колеги, Из нета се продават някакви много хвалени LED крушки със собствени лупи, като има такива както за дневните светлини (тип P21W), така и за габарита (тип w5w). Пише, че са Canbus и error free, което премахвало досадния проблем да дава индикация на FIS-а. Понеже както почти всички и мен ме дразни жълтия ми цвят във фаровете ми в момента (иначе съм с би-ксенон), та искам да попитам някой поръчвал ли си е подобни и има ли опит с трайността им и качеството? Габарит: http://olx.bg/ad/nay-moschnite-led-gabariti-11w-t10-w5w-canbus-ID5pmnS.html Дневни светлини: http://olx.bg/ad/nay-moschnite-led-avtokrushki-p21w-ba15s-r5w-r10w-1156-s-canbus-ID5PCea.html 1) 2)
  8. В началото на тази седмица влизах в сайта, и понеже се включва автоматичен чат и попитах. Казаха, че може да ми предложат това с подмяната на дисплея. Обаче аз се притеснявам, че може да не работят някакви от основните функции и как така без да имам нужните модули, ще работи блутуут и останалите неща. За това говоря: http://navigacia.bg/navigaciya-a602s-za-audi-a6-s6-rs6-i-q7-s-originalno-menyu
  9. Дали има отзиви от това, което предлагат за А6 4F в навигация.бг? Подменя и LCD-то, става тъч скрийн!
  10. Аз също се чудя... варианти бол, но кой е най-практичен и евтин, и аз не знам! Има един вариант в навигация.бг, предлагат някъв китайлък, дето се канектва с основното MMI, но се сменя дисплея! Хем си ползваш основните неща, хем има блутуут, мп3, собствена навигация, даже и тъч скрийн. Има и други варианти като Dension и Grom, ама май ти трябват модули. P.S. Как може да се ориентира човек дали MMI-я му има FBAS?
  11. За това обаче сигурно трябва допълнително да си закупиш съответните модули ако ги нямаш - ТВ, за bluetooth, паркиране, AMI и т.н. Отива на над 1,5К
  12. Търся пластмасова дръжка за отваряне на предния капак (тази долу вляво в краката на шофьора). Става дума за Ауди, А4, 2002 г., 130 к.с., 2000 куб.см.
  13. Здравейте, Необходимо ми е пластмасовото лостче за отваряне на предния капак. Става дума за Ауди А4, 2002 г., 2.0 бензин. Дали може да се намери такова втора употреба или да се поръчва ново?
  14. Някой знае ли къде мога да си подменя кутийката на ключа или пък да си купя втора употреба? Проблемът е в това, че и на двата ми ключа ми изпадна някъде малката емблемка на Ауди и много дразнещо и грозно!
  15. Фарове има без халогените обаче, което е странно... но всички други неща, управлявани от 3те компонента не работят. П.П. Някой пита за акумулатора... той си е наред, зарежда си нормално. П.П. 2 Всички предпазители са в изправност и най-вероятно няма прекъснати кабели или оголени жици, така че предполагаем проблем остава изгаряне на Central. Electr. модула, но пък да се бъгне ей така без нищо... мноо странно.
  16. Това, което установих днес е също, че и освен гореспоменатите неща... не работят още и: - чистачки; - мигачи (само аварийките работят като ги включиш и само тогава светят всички наведнъж); - огледала (прибиране и регулиране)
  17. Вчера се натъкнах на следния проблем, ако някой му се е случвало или има идеи, нека да помага ще съм благодарен! Става дума за Ауди А4 Б6, 2002г. При запалване вчера на автомобила останаха да светят постоянно сигналните лампи на таблото за ABS и удивителната в триъгълниче за ESP. Респективно ABS не работеше, но това не беше единственото, което установих. Светлина за задната скорост, прозорци, клаксон и странно поведение на плафоните (не изгасваха веднага, въпреки че са затворени вратите) бяха другите симптоми, които се появиха. След бърза проверка с VAG-com излязоха следните по-сериозни грешки: 18036 - Powertrain Data Bus: Missing Message from Steering Angle Sensor P1628 - 008 - Implausible Signal 00466 - Control Module for Steering Column Electronics (J527) 49-00 - No Communications По-странното е, че програмата изобщо не може да влезе в три от контролерите и да ги провери, въпреки че преди са тествани за грешки. Това са: 1. Cent. Elect., 2. Steering wheel и 3. Central Conv Ако някой има идея за какво става дума или знае къде се намират тези 3 модула/контролера... ще се радвам да сподели. П.П. Бушоните са проверени, няма видимо изгорели.
  18. chymera

    Грешка Engine Speed Sensor (G28)

    И аз да се включа като потърпевш от този проблем. Моята кола също е А4, с ALT мотор от 2002г. Зимата имах същите симптоми... трудно палеше, от 3-я или 4-я път и когато ми запалеше оставаше да свети EPC, както и лампичката Check Engine. Обикновено ако затриеш всички записани грешки с VAG-com после изобщо не иска да запали за няколко часа. Според мен като даде бъг този датчик... колата пуска някакви свои си настройки и влиза като в авариен режим, тъй като има разлика и в мощността и работата на двигателя когато е светнала вече лампата. Въпросите ми са следните... 1. Защо свети и EPC-то в този случай. Има ли връзка този датчик с ABS-а, защото са ми изкачали някакви предопредителни лампи, както и ESP-то докато е имало проблем с въпросния Engine Speed Sensor? 2. Тъй като от няколко дни имам споменатия проблем отново... чудя се възможно ли е този датчик да се скапал за 6 мес. и пак да трябва да го сменявам или просто може да не е бил сложен както трябва и да му се е разхлабила буксата през тази половин година? 3. Понеже имам газов инжекцион може ли той да предизвиква тези проблеми и респективно увреждането на датчика (ако разбира се пак е за смяна)?
  19. Аз се придържам към горното мнение... Карам А4/2002г. с ALT мотор и спасение от харч няма. Случвало ми се е и да остана на 3 цилиндъра, но това беше заради горене на бобини. Отдавам го на простата причина, че имам газов инжекцион, че това ставаше преди да си сменя гарнитурата на капака, от която доста течеше и ми омасляваше свещите. Иначе масло си харчи солидно... но след всичко, което съм изчел за ALT мотор, а и един приятел имаше преди 3-4г. такава А4-ка... спомнян си, че винаги в багажника държеше масло. В момента съм с 10х40 на Yacco, моите майстори ми се кълняха в него и казаха, че гарантират, че е оригинално. Преди слагах Мотул, ще видим накрая на смяната кое от 2те е изгоряло повече за 10000км. Пазете се от ментата, особено Кастрол има всякакви боклуци. Това е още един повод ако попаднеш на лошо масло да до-увеличи разхода ти. По мои изчисление направо си ми гълта по 0.65л/1000км
  20. Здравейте колеги, преди време (повече от година) имаше една тема за слагане на парктроник, няма да си слагам аз, щото си имам, но един познат иска сам да се занимава в гаража на вилата си. Та въпроси ми е: Във въпросната тема имаше посочен един сайт (май даже чужд), в който си избираш модела и марката на колата си и излизаше подробна схема за демонтиране на задна броня и посочване на точни сантиметри къде трябва да се разпробият дупките, за да работи най точно! Ако някой може да се сети... ще съм много благодарен!
  21. Не е много на място въпросът ми, но тъй като на мен ми свети символа за накладките и ми предстои смяна... искам да питам имат ли задните накладки датчици или са само в предните. Колата е Ауди А4, 2002г. , 2.0 ALT
  22. И аз си взех номера на боята от багажника, че си носих датчиците за парктроника в Юнитред да ги пръснат!
  23. Аз имам подобен проблем... и на мен така онзи ден ми заработи изведнъж на 3 цилиндъра и яко тресе. Помислих, че може да са свещите и тъй като имам и газов инжекцион, ги смених. Оказа се обаче след закачане отново на VAG, че отново не работи 3ти цилиндър! (3 cylnder - Misfire detect). Затова се насочих и аз към бобнките... размених тази на "проблемния" 3ти с тази на втори, изчистих грешките, направих едно кръгче и пак я закачих. Пишеше този път проблем в разменения 2ри цилиндър! Преди час поръчах бобина, след обяд ще я взема... дано проблемът се оправи!
  24. chymera

    Проблем с топлото!!!

    Аз карам също като теб Б6, имам подобен проблем! Различното е, че имам и газов инжекцион, просто така купих колата преди месец и половина! Имам чувството, че нещо със сигурност не ми е наред по охладителната система, термостата, климатроника и изпарителя! Симптоми: - според мен ми загравя по-бавно от обикновено (затова съм се засилил да сменям термостата) - онзи ден бях на газова диагностика, казаха ми, че изпарителят показва доста ниски градуси, въпреки че колата беше загряла на 90 'С и чак след продължително форсиране достигна необходимата температура; - нямам парно при работа на място и започва да духа само след 2300-2400 оборота! Натисна ли яко педала или карам на високи обороти си духа нормално и яко топло, но остане ли да работи на място след минута направо си задухва студено! Ако някой разбере решението с този проблем, ще съм доволен и аз, а не да предприемам какви ли не експерименти!
  25. хахаха... "красива София"! Оборище... или се бъркам? ) Ето и моята: П.П. Махнал съм номрерата, щото е точна на Лукоила на КАТ преди регистрацията!
×
×
  • Create New...