Jump to content

ivo totev

Members
  • Мнения

    335
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от ivo totev

  1. @Airfan Само за протокола същото нещо може да се направи и вагком. При мен работи вече няколко месеца. По този начин старт/стоп сработва единствено ако вентилацията в купето е спряна. Направих го така :

     

    1. Module 08 (Air Conditioning)
    2. Adaptation
    3. A/C comfort param for start/stop function
    4. Old Value: 5
    5. New Value: 0
    6. Do It

  2. @Бако Мецан Колата ми е А4 В9 Allroad с мъртво роден дизел, не предразполага за гума като 4S. Никога не съм пестял от гуми и спирачки, затова и е обута така. Размера е 245/45 18. Често ми се налага да минавам планински проходи, Michelin-на се държи супер, колата не е мръднала на сухо и мокро. GOODYEARара ми го натресе мой приятел, не му трябвали.

  3. Някакво мнение за GOODYEAR EFFICIENTGRIP. Имам 2 чисто нови, не са качвани на кола. В момента съм с Pilot Sport 4S, уникална гума, но е време да ги сменям. Единствения минус за мен, е че е малко шумна. Та сега дилемата е да взема 2 GOODYEARара или отново да заложа на Pilot Sport 4S.

  4. Аз от промивката до сега нямам никакви проблеми, но малко след радиаторчето свалях и промих и казанчето. Много мизерия излезе и от там. Преди 2 седмици бях при Мишо за обслужване на кутията и от дума на дума му спомехах за запушеното радиаторче. Според него тези отлагания са от антифриз концентрат или не е бил G12++. Моята кола до скоро също е обслужвана само в Ауди. @Pumpel  Като пари мисля, че го гледах раиаторчето ОЕ около 400лв, а заместители имаше и около 100. Работата не е много, около два часа при положение, че имаш нов радиатор. Аз моя го свалих,промих и качих за 3-4ч.

  5. @Pumpel Мога да пратя сваления PDF, но ми трябва мейл или нещо друго. И при мен от централна конзола отзад духа много рядко ако системате е на ауто, но в краката почти постоянно. Преди промивката навсякъде отзад беше студено, а сега топло. Може лесно да разбереш дали радатора е запушен, ако в долната част е студен значи със сигурност е.

  6. И при мен основната причина да реша проблема е детето. Клипчето при малките дизели не върши работа, радиатора има само вход и изход. Проблемите за студен въздух отзад може да са два при положение, че няма проблем с клапите. Долната част на радиатора отговаря за отоплението отзрад( крака и централна конзола). Разрушена или скъсана изолация разделяща зоните която е залепена е за самия радиатор или запушване. При мен се оказа второто. Радиатора се вади изключително лесно в сравнение с предишните модели, таблото не се сваля. Процедурата я има на линка по-горе. Ако не можете да я свалите мога да я пратя на мейл или нещо друго. Голяма е и не мога да я кача тук. На мен ми отне 3-4часа с промивка на радиатора понеже не бях подготвен с нов. Запушването при мен беше от нещо подобно на слуз, едри частици нямаше. Преди промивката IMG_3099.jpg.28d9b0932a53e3973939a364a641369a.jpg

     

    След

    IMG_3108.jpg.21fe312c1e0e588a596e42350ebe4ff5.jpg

  7. Аз намирам това https://www.lllparts.co.uk/catalogs/audi/RDW/A4Q/849/8/819/819010  https://www.lllparts.co.uk/catalogs/audi/RDW/A4Q/849/8/820/820021

    И аз търсих по чужди форуми, но както каза@Bobu не намерих конкретно решение. Най - логично ми се вижда да има проблем с клапата понеже на схемата се вижда, че за централната и краката отзад идват от едно място.

  8.  Дигиталните също ги въртят успешно вече. Скоро гледах една А4 В9 Allroad, километрите на таблото бяха класическите 17и нещо си, а последно беше влизала в Ауди на 296. Никъде в сервизната нямаше смяна на табло.

  9. Вече 4-5 смени правя с VMP 5W30. Като след последната и аз забелязвам нещо което досега не е имало. Минал съм около 5к. и се наложи да долея около 500мл. Също така двигателя (2.0TDI CAGA) е една идея по-шумен след като достигне работна температура. За последното може и да си внушавам. Ся вярно, че сложих софт. преди дизелгейт и колата прави регенерации много по-рядко (последната беше на 1400км) което ще рече, че не вкарва същото количество дизел в маслото. Следващата смяна мисля да мина на AMS.

  10. След смяна на сензора не се оправи. Ходих при Стефан@kpematop за диагностика. При мен проблема беше в ЕГРа. Въпреки, че го бях чистил два пъти и даже мислех да го подменя в крайна сметка го спрях заедно с вихровите клапи. Дори наляхме и софт преди дизелгейт ( понеже моята беше с дизелгейтски ). От март до сега колата не е и показала признак, че ще изгасне, доста по-пъргава е в ниските и прави регенерации на 800-1000км, че и повече даже.

×
×
  • Create New...