Jump to content

ergo

Members
  • Мнения

    13
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ergo

  1. ergo

    Масло над максимума?

    Аз лично съм мерил маслото при студен и при топъл двигател и винаги има разлика. По инструкция маслото трябва да е достигнало работна температура (двигателя да е загрял) след което да се изключи двигателя и да се изчака поне 5 мин., а най-добре 15мин за тези които имат търпение да чакат. При смяна на маслото, се казва двигателя да се остави на тихи обороти за известно време, за да може да се качи масло в турбо системата, в противен случай ако се форсира може да доведе до проблем с турбото. Поздрави
  2. Здравейте, Имам питанка относно няколко неща: - дали имаш теглич, сваляем, за А6 tdi 99г Avant Quatro; - амортисьори предни и задни, за същата кола; - задни спирачни дискове в добро състояние. Мерси !
  3. Аз също съм много доволен от Петър (buzzi), миналата година април месец ми смени предните дискове и накладките, всичко беше направено много точно. Сега имам план да сменям и задните, но чакам да се доизносят. Успех!
  4. Здравей колега, ако можеш дай повече инфо, какъв е двигателя, какво ти е останало не продадено, какви цени очакваш. От къде ще ги изпращаш частите. Мерси!
  5. Напоследък и аз се поинтересувах от това дали може да се долива олио и да се кара по-икономично. Като обобщение на темата се препоръчва да се смени горивния филтър след известен интервал време или по-точно когато се запуши, като също така да се сменят всички гумени уплътнения съдържащи каучукови смеси. От значение също е и каква е ГНП помпа за съотношението дизел / олио. Реално се изкават хора ползващи или използвано и филтрирано олио или чисто олио, като двигателите им са прилично стари. По принцип при направата на био-дизел от растителни масла се извършва химична реакция при която се отделя глицерин, който не е желателен за диз.двигател и трябва да се отдели. В много от изказванията се слагат уредби за филтрирано олио, което се подгрява и без допълнителни обработки се насочва към помпата. Моят въпрос е ако се слага олио при двигател помпа-дюза има ли нужда от допълнителни устройства (освен топлообменник, филтър и евентуално допълн.помпа) и как ще въздейства олиото на горивната система. Има ли някой преки наблюдения за двигател ТДИ помпа-дюза или комън рейл?
  6. Колата ти е огледало на твоя манталитет :)

  7. Здрасти, би ли казал къде ти смениха лагерите и ролката и какви са ти впечатленията? Мерси!
  8. При мен имаше проблем с вакумния клапан на турбото, така също при смяна на въздушния филтър един от маркучите на вакума не беше закрепен добре и компютъра въведе управлението на автомобила в сервизен режим ( колата просто се таркаля, няма мощност и т.н.). Ако имаш възможност отиди на добър диагностик за турбо. За проверка на дебитометъра можеш да го разкачиш и да видиш как ще се държи колата, ако няма промяна значи има проблем с него, ако има промяна към по-зле значи дебитометъра си е наред.
  9. Обади се в сервиз Квалитет,гр Пловдив, ул.Акад.Динеков 14, до борсата. Инж. Константин Йорданов 0898 736 029. Коцето е много кадърен и не се отказва докато не оправи проблема.
  10. Много съжалявам за това, което се случва с малката ти дъщеря Милене. Да знаеш, че и от мен и от съпругата ми ще имаш до няколко дни превод. Бог да пази малката и да я изцели и на вас да ви дава сили.
×
×
  • Create New...