Jump to content

Grayfox

Members
  • Мнения

    299
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Grayfox

  1. Grayfox

    Ел. Щора

    Здравей колега, ще ти споделя моя опит с такава щора и за това колко често я ползвам и се надявам, така да ти помогна сам да си решиш дали си заслужава разправията. Щората я ползвам сигурно не повече от десетина пъти в годината, като в повечето случай я ползвам когато някой кретен с нерегулирани фарове ми се забие от зад и дори обръщането на огледалото не върши работа (без извинения за избора ми на думи, защото всеки който кара с неправилно регулирани фарове е кретен според мен) Другия момент в който я ползвам е когато съм на дълъг път, слънчево е и има пасажери отзад. Тогава я пускам за да не им се сварят мозъците :-) Но това е толкова рядко при мен, че за 5 години от както имам колата, я се е случвало 2-3 пъти я не. Принципно избягвам да карам с постоянно пусната щора, защото ограничавам видимостта на тези зад мен. Имам предвид, че аз като карам, обикновенно наблюдавам движението през съклата на колата която е пред мен. По този начин мога навреме да видя стоповете (или третия стоп ако има такъв) на по-предната кола и си осигурявам допълнително време за реакция (освен дистанцията която винаги си оставям) Принципно се дразня от коли с фолио на задното стъкло защото ми ограничават видимостта, все едно карам зад ТИР или бус. Рабирам че за някой хора това е необходимост, за други естетика и така нататък, но за мен това е един вид предпоставка за ПТП заради намалената видимост. Така че те подкрепям, ако решиш да слагаш щора вместо фолио и да я ползваш когато се налага. Само да добавя че според мойте изводи, ако се кара дълго време с пусната щора рамената и, който са алуминиеви, провисват и щората вече не опира в прозореца както би трябвало и започва да "подскача" по нашите перфектни пътища като понякога почуква в стъклото, което е дразнещо (на края на рамената има едни гумени колелца които се въртят по стъклото когато щората се отваря и затваря и те трябва да са подпрели в стъклото). Като взех колата точно това беше случая и се наложи да ги поизправя за да ги върна в първоначалното им състояние. От тогава не ми се е налагало да ги коригирам (защото почти не я ползвам :-) )
  2. Ъпдейт по обявата - вече останаха само джантите за продажба.
  3. Ами, честно казано не съм мислил за цена по ниска от 100 лв. на гума поради простата причина че съм ги купил за 130-140 лв. преди няма и година, но прегледах актуалните цени за този модел в наколко сайта и установявам че цените им са паднали и наистина цената която им искам наистина идва малко височка за гума, която е вора употреба все пак. Нека кажем че за по-малко от 85 лв./бр. (340 лв. за 4-те) няма да се разделя гумите и ще предпочета да си ги карам още 2-3 години минимум.
  4. Принципно ги продавам като комплект гуми с джанти но, след оглед бих могъл да ги демонтирам и да ги продам по отделно, но само след оглед на живо защото трябва да съм сигурен, че купувача ще ги вземе. Не заради друго, а защото до седмица две ще ги монтирам на колата и почвам да ги карам и не ми се занимава с безсмислен монтаж/демонтаж. Цена на гумите 400 лв - за 4 броя Цена на джантите 140 лв - за 4 броя Гумите са карани един сезон. Продавам ги защото си взех други джанти. Гумите са без дефекти, не са лепени и не са на повче от 5000 км. Протектора е 9 мм. За повече информация вижте снимките. Джантите бяха прави като монтираха гумите ги провериха. За моментното състояние не знам и не гарантирам, все пак 5000 км в България може и да са им се отразили. Нямат заварки или други интервенции по тях. Лака е в лошо състояние като на места е паднал. Преди да монтирам гумите поднових покритието по ръбовете където прилепва гумата със спрей за джанти. Едната капачка е малко по различна защото е купувана нова. Разгледайте снимките. При заявка мога и да направя допълнителни снимки. От София съм, но мога да доставя гумите и до Враца (или Ботевград) За други населени места пращам с куриер с опция за преглед като пак уточнявам, че за други градове не пращам само гуми или само джанти. Телефон за връзка: О878 7Ч3пет30 също така ще следя и имеила от профила ми във форума и ЛС
  5. Не се опитвам да се заяждам, ама заглавие - бартер имот за кола и коментар след това - продавам го защото ми трябват пари някак си не се вписват в моята логика. После какво следва - бартер кола за пари ли?
  6. Интересува ме основно усилвателя и по точно, има ли дистанционно. Ако не го дадеш до края на месеца мога да се замисля силно дали не е моят усилвател П.С. Проявявам интерес и към другите компоненти, но това зависи от състоянието им, ако е добро току виж съм отмъкнал целия комплект.
  7. Гласувах за AEL-а защото е дизел, а аз предпочитам дизела. Бих предпочел ААТ пред АСЕ пак по същата причина. Vmax на AEL-a когато аз карам е 140 km/h така, че ако си падах по бензина и АСЕ-то ще ме устройва
  8. Grayfox

    какво А6 да взема?

    Не знам за какво толкова се ядете. Личното ми мнение е, че една кола е много повече от само мотор. Също така много се радвам като ми кажат, че Ауди ако не е куатро е половин кола, ами добре, нека да е половин кола, но е половин кола с климатроник, сервотроник, четири ел. стъкла, ел. шибедах, ел. огледала които са и с подгряване, подгреваеми разпръсквачи, ел. щора отзад, четири подгреваеми седалки и кожен салон, така нарчения светлинен пакет включващ плафон над всяка врата, борд компютър и автопилот (темпомат), BOSE аудио + чейнджър и антена скрита под бронята, печка с програматор и отделен акумулатор и всичко това идва оригинално от завода. Не знам защо, но като седна в колата си не я усещам като половин кола, както и всички които са се возили в нея. Карам AEL, защото ми харесва дизела като двигател, а AEL-а а много добър дизел (по дизела се запалих от предишната си кола А6/C5 2001 г. 2.5 TDI с AYM двигател 155 коня) Колкото до това как дизела пуши (не че няма и такива) и скрива слънцето като мине, ще помоля някой колега с камера да кара по мене и да снима за да ми го покаже, защото аз в огледалата не виждам нищо такова. Обаче съм виждал доста бензинови, дето могат да скрият шапката и на трабант, разбира се за това не е виновен двигателя, а цървула които се е взел на сериозно и е скочил в стара кола от бизнес сегмента без да знае какви разходи го очакват за поддръжка (с това не визирам никого, а просто казвам, че за съжаление все по-често има такива стари Аудита с такива собственици) Съвета ми към колегата който си търси кола е да не бърза и да не скача на първото Ауди (на мен ми отне 8 месеца да си намеря колата), да гледа не само мотор ами и общо състояние на колата, интериор и оборудване. Ако го интересува само мотора, значи му препоръчвам да не гледа А6 а да се ориентира към нещо с малко купе и много мотор
  9. На тези клипчета които си дал за пример става дума за 4motion или quattro тоест за автомобил 4х4 и там тръгват, но според мен не на факта, че ЕДЛ-а работи.
  10. Grayfox

    Добавки

    Хайде сега го прочети това което си написал и си намери грешката. Ще ти подскажа малко: опитай да изравниш така нареченото от тебе уравнвние на пълното изгаряне.
  11. + 1 за Webasto. Монтираш си тяхна печка и забравяш за голяма част от проблемите зимата. Моята кола принципно е в гараж, но всеки път като отида на нощната писта на Витоша някакси ми липсва гаража там и тогава печката спасява положението от всякъде.
  12. Благодаря за отговора колега.
  13. Ще ползвам темата за да попитам дали става въпрос за теч между тези две повърхности между двете червени линии? От няколко дена ми миришеше на нафта в гаража и днес, след измиване на двигателя установих, че при мен сълзи от там. Също така ще съм благодарен на колегата Vorsprung durch Technik 3 ако ми сподели на ЛС горе-долу какви пари му е излезнал ремонта.
  14. Grayfox

    HTC Aria

    Ами има нещто такова, аз съм със Сони Ериксон Виваз и не се вижда добре на светло (къде по дяволите изчезнаха телефоните с монохромните дисплейчета) За Самсунга който си споменал ако се сещам правилно е с AMOLED дисплей което май за сега е най-доброто (също и като четимост на дневна светлина) Ето и един линк за AMOLED : http://www.359gsm.com/kakva_e_razlikata_me..._displeite.html и едно видео сравнение на Galaxy S, Desire и X10: http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=24294 при това точно на дневна светлина
  15. С тези очила само Ауди 100/А6 ли може да се кара, че си пуснал темата в този раздел?
  16. Погледни тази тема в последния пост съм се опитал да обясня нещата. http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=38732&st=20
  17. Такааа започвам от първото от горе в ляво и ще карам по посока на часовниковата стрелка. 1 - моментен разход, 2 - Оставащи километри с наличното гориво в резервоара (много зависи и от стила на каране), 3 - Изразходено гориво от запалването на колата (един вид "водомер" дето се нулира с всяко даване на контакт), 4 Средна скорост (от последното нулиране на показанието), 5 - Среден разход (от последното нулиране на показанието), 6 - Време на пътуването (от последното нулиране на показанието) Смо показанията на долния ред могат да се нулират. П.С. Само за да уточня пак реда 1 - горе ляво, 2 - горе среда, 3 - горе дясно, 4 - долу дясно, 5 - долу среда, 6 - долу ляво Аз съм с 2.5 ТДИ, но стандартните показания, би трябвало да са съшите. Има обаче една подробност, че за С моделите на борда може по някакъв начин да се изкара инфо колко надува турбината (бууст), но не се сещам как ставаше. Ако се сетя ще пиша пак.
  18. Хммм странно, при мен дори и при -20 градуса не подгрява толкова дълго. До колкото знам тази лапма се ползва за сигнализиране на други проблеми, като например вода във филтъра (стига разбира се да имаш датчика на филтъра) или може би изгоряла подгревателна свещ (може и всичките да са изгорели след като имаш проблеми с паленето)
  19. Добре де колко време свети тази лампа? То и при мен винаги при даване на контакт светва за секунда и после гасне, дори ако колата е топла. Разбира се когато е студено (под 5 градуса) свети малко по-дълго, но и в двата случая не съм имал проблеми с дълго въртене на стартер.
  20. Значи, до сервиза в който работех едно време имаше едни хора дето се занимаваха със стъкла основно на автобуси за международни превози. Оказа се, че през няколко години (зависи от състоянието на стъклата разбира се) всичките стъкла се свалят и се полират на една машина която работи с някакви много финни абразиви след което отново се монтират на автобуса. Ако намериш някъде такъв сервиз, може и да ти решат проблема, но според мен не си заслужава разправията и парите.
  21. Grayfox

    А6(Ц4)Куатро

    Сега забелязах, че съм пропуснал едно "от" в предишния си пост. По спомени цената на комплект нови пружини марка Suplex беше 80-90 лв. купувал съм ги от колега от форума, ника му е KOKO 100 C4.
  22. Grayfox

    А6(Ц4)Куатро

    Аз преди две години като взех колата и смених задните пружини, че тая лодка дето са я теглили ги беше посмачкала. Взех си Suplex КОКО_100 и до колкото се сещам цената на комплекта беше 80-90 лв.
  23. Аз имам същия проблем, но на А6 С4 и пак така както при теб се получава от време на време. При мен обаче май при студена кола влиза (само за 1ва скорост става дума) без проблем и за това си мислех и аз да сменя маслото в скоростите като логиката ми беше, че евентуално като е остаряло вискозитета и смазочните му свойства са си заминали. Другото което е възможно, е синхронизатора да си е заминал. Ще следя темата.
×
×
  • Create New...