Jump to content

Rumen Gergushki

Members
  • Мнения

    85
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Rumen Gergushki

  1. Колеги да попитам ако някой е имал проблем с моторчето, което затваря клапата под филтъра за купето. Моторчето ми работи, но клапата не мърда, някой с подобен проблем? Как се сваля въпросното моторче? Трябва ли да се прави калибрация след това?
  2. Само да вметна, понеже никъде не го пише.... коли с газ не се приемат в въпросния сервиз понеже можело да се запалят, че то и с бензин може да се запалите. Жалко, че на Мишо му писна и се махна от БГ, той никога не ме е връщал.
  3. Рейката е колега. Аз съм в същата ситуация. Само, че моята сутринта протече, а преди това имаше същите симптоми като твоята, но всички казваха карай щом не тече.
  4. Колега нали знаеш, че със повдигането променяш центъра на тежестта и колата ще има различно поведение в завоите? Това повдигане не може да е вечно :). Според мен не подлагай втулките за сега и виж как ще ти е.
  5. Здравейте колеги. Сутринта ми умря рейката тотално :). Тече масло от десния маншон и ми предстои рециклиране или купуване на втора ръка според състоянието на моята. Някой демонтирал ли е рейка от ауди а3? Може ли да сподели как става демонтажа? Има добри отзиви за Иван зад МакДоналдс на орион в София, някой имал ли е допир до въпросния човек?
  6. То разглабяш, но май се маха жабката за да се стигне до въпросното моторче. При мене същото и май оста е превъртяла в зъбното колело, което движи клапата. За сега не намирам време да се занимава с него.
  7. Никой ли не може да ми го посочи въпросния клапан?
  8. Аз си го оправих като калибрирах датчиците на ново. Ето от тази тема съм чел : http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=264157
  9. Колеги може ли да помогнете къде се намира въпросния клапан при ауди а3 8л: (Коментар на колега от форума) Здравей колега. Това е клапан който осигурява нормалната работа на спирачките ти.Тоест грижи се за постоянният вакуум към спирачният усилвател. Когато мембраната му е свършила курса педала на спирачките ти става твърд при определен престой на колата без да е карана, така се разбира че е за смяна. Разбира се по време на движение не се осигурява нужният вакуум и спирачките като цяло не работят оптимално. Щуцера излизащ от цялата заготовка е свързан с маркуче някъде с киламтика но не знам за какво точно служи. Някой колега може да помогне с повече инфо. Лошото е че счупили се клапана се продава заедно с вакуумния маркуч и накрайника към спирачният усилвател.
  10. Малко късно се включвам, но аз имам а3 със същия двигател и имах същата грешка. Смених N75 и висчко се оправи. Имах и придърпвания при ръчка във високите обороти.
  11. Аз съм с А3 ARY 180к.с сложих газ, но динамиката на колата пада значително. 1000лв няма да ти стигнат. Ще имаш +100лв за мощен изпарител + това по-добре да е с ODBII. Абе извади около 1400лв за да не псуваш после.
  12. Благодаря за насоките на колегите, които имат знания и мнения по въпроса. Ще проверя маркучите и възвратния клапан да видя от къде е проблема.
  13. Rumen Gergushki

    a3 1.8t agu чип

    Само си сложи с ODB връзка.
  14. Rumen Gergushki

    a3 1.8t agu чип

    Аз до колкото съм чел за моята 1.8т 180 коня стоково. Чип+газ разликата е горе долу, че имаш чип :). Идеята е че ефекта от чипа не е като на бензин. Горе долу съм склонен да вярвам, понеже колата като сложих газ си умряха няколко коня тогава :), но не може хем душата в рая хем........ :). Ако махна газта бих сложил чипче иначе няма смисъл.
  15. Ама къде си бе инструктора? Аз ли не се изразих правилно, ти ли четеш между редовете? Аре покажи ми къде пише, че натискам 3-4 пъти? Гася колата слизам БЕЗ ДА НАТИСКАМ 3-4 пъти, качвам се след 1ч и педала твърд спирачки почти 0.
  16. Здравейте имам следния проблем: След като загася колата и престои извесно време, педала е твърд и спирачки нема освен ако не се натегна яката работа на него и пак не държи как трябва. Четох тук там и стигнах до извода, че може някъв вакум маркуч или някакъв клапан, който не го знам къде се намира може да не държи вакум. До преди 2 седмици всичко си беше ок, но сега не е ок. Някой ако има идея да помага.
  17. Търся си трътре кори за под двигателя, понеже мин зима ги закачих на камък връщайки назад и всичко стана мармалад. Ако някой има да пише.
  18. G28 sensor ми даде че няма сигнал и сигурно ще трябва да го сменя. Каква е цената за ауди а3 1.8т 180к.с ARY с WIN WAUZZZ8LZ1A109577
  19. Здравейте колеги. G28 sensor ми даде че няма сигнал и сигурно ще трябва да го сменя. Каква е цената за ауди а3 1.8т 180к.с ARY с WIN WAUZZZ8LZ1A109577 От къде да си го взема? Оригинален от порше,бош,феби? Някой да предлага?
  20. Колеги някой има ли N75f да го закачим само за тест на колата ми. Не ми се дават 110лв ей така просто за теста. Имах придърпване преди смених N75 със 2-ра ръка,което беше грешка. Не знаех че нов е 110лв мислех, че е много повече иначе щях да си купя нов. Та ако някой е добър да даде за тест работещ 100% клапан ще почерпя :).
  21. Май май ще си взема 1 нов да ми е мирна главата. 110лв е клапана нов с отстъпка. Ако знаех хич нямаше да се занимавам да си взимам 2-ра употреба. Някой знае ли какво налягане държи K03s сток и колко трябва да е пика? Мерих моята кола държи около 0.8 бара а пика е към 1.0 бара. Манометъра ми е малко шано и не мога да меря супер прецизно :). Препоръчайте ми някой за ходова част. Нещо тропка отпред и отзад, но не знам къде да я закарам.
  22. Колеги възможно ли е да се изведе налягането на турбото на фис-а ?
×
×
  • Create New...