Jump to content

Loopy

Members
  • Мнения

    137
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Loopy

  1. Ша та замОля да не ме цитираш. Мерси Пич, ако навика ти да буташ тук таме за да ти мине номера е изградило в теб впечатлението, че на всякъде става този номер - ок, лЕжи на тази кълка. Но да твърдиш, че институция като ADAC, който е най-големият автомобилен клуб в Европа, му се "бута" да пусне по пързалката некой кандидат в теста е...... хипер смешно Пешо съседа е баш критерия и никога няма да му мигне и окото да оплюе новите си гуми за 600-800лв. Чи' как! Мноо ясно, че ADAC-то духа супата, вечер в местната кръчма при обмяна на информация се ражда истината
  2. интересно! Да разбирам, че предпочиташ да се довериш на Гошо, Пешо, Киро и Компания, които нямаш идея колко добре карат, какви коли карат и какви други гуми са карали по същия начин, време и място за да имат напълно точна и ясна представа коя гума се е държала по-добре от останалите при: сухо, мокро, аквапланинг, странично сцепление? Наистина ли не вярваш на онези реномирани списания и сайтове, които тестват различни гуми при идентични исловия с опитни шофьори? Ами........ Уау! А може и чисто теоретично, така на усет и 6то чувство да се доверяваш на горната компания и тяхното "виждане" за "по-добрата гума". Реално и това е вариант! Аз карам с този модел, но 195/65R15. Избрах ги, защото немското ADAC ги беше сложило в топ 3, мисля на 2ро място след едно Пирели Р6 (?). Минал съм 10'000км и за моето спокойно и предимно извънградско каране са оправдали напълно очакваниията ми.
  3. Организирайте се по регионалните под форуми някой да вземе 20на лайсни и да си ги раздадете на място. Иначе трудна работа по единично да се оправяте...
  4. Loopy

    4х4

    ESP-то идва серийно гаранция след '00, тоест със сигурност чак при С5. С4 е с механично 4х4 и торсен от всякъде. В пъти по-добро от следващото поколение, което навлиза с С5 и използва EDS. Ауди винаги ще имат модели с Халдекс и с Торсен. Най-малкото размера на колите им го налага. Една А3ка примерно трудно, а и безсмислено, би побрала Торсен под себе си.
  5. Loopy

    4х4

    Нищо счупено не е имало на това quattro, бат Станчо. Точно така се държи системата - ако качиш предните колела на валци с нулево съпротивление излизаш само с бутане. Има поне няколко теми тук, а има и десетки ако не стотици клипчета в youtube. Нямам идея как сте ги проспали Последно Sir T беше лично правил тестове на различни 4х4 системи с клипчета и описание на случилото се. Погледайте, пък после говорете кое било абсурд Не съм никъде чувал или чел Халдекс да прехвърля 10% назад. Знам със сигурност, че от 3то поколение насам не чака нещо отпред да превърти, а "слуша" педала на газта + градусите на волана + скоростта на колата за да включи системата предварително. Същото е и когато стартираш по-спортно: вижда, че вдигаш обороти от място и директно предава въртящ момент назад още преди да си пуснал съединителя. Wizi беше писал за халдекс контролер, който се монтира на всички генерации (мисля с изключение на първата). Обикновенно има 3 режима като последният задава по default 40:60 в полза на задния мост. Мой приятел с прилично тунингована Шкода О2 Скаут си е монтирал такава екстра и се кефи яко. Ето линк към темата му и описание на работата: http://skodaclub-bg.org/forum/viewtopic.ph...75&start=30
  6. Хора, благодаря Ви за офертите от по 120-140, та и 150лв, но явно не сте ме разбрали правилно: търся само джантите, без леко употребявани гуми в/у тях, без да са позлатени! Ако някой има желанието за адекватна цена да заповяда! Благодаря за вниманието.
  7. Loopy

    4х4

    Халдексът далеч надминава тези 50% Въпросът обаче въобще дори не се и доближава до това, а дали е перманентна системата или не където явно всички с изключение на колегата Интеграле сме единодушни.
  8. Ако извънгаранционно ме задържат повече от месец за даден ремонт - мога ли да повдигна жалба или всичко важи само за случаи в срока на гаранцията?
  9. Loopy

    4х4

    Преди всичко: има ли копче/лостче за изключване на 4х4-то? Един най-обикновен шофьор разбира ли кога Халдекса реално е сработил? Защо тогава да не се твърди, че е 4х4?
  10. Търся желязни джанти 15ки с разстояние м/у болтовете 5х112 и централен отвор от 57.1мм Лично съобщение или направо 0887 458778
  11. Разстояние между болтовете? Централен отвор? Състояние на джантите? В кой град се намират?
  12. Имаш ли катализатор? Ако случайно имаш е МНОГО вероятно той да генерира цялата драма. Вервай ми!
  13. "секънд стейдж" нещо хардуерно или софтуерно е и защо е важно? Да знам моя да го погледна кой стейдж е и дали да си режа вените
  14. Loopy

    SERVICE !

    Принципно си прав. Но само принципно. Когато си нов няма нищо лошо да попиташ всякакви глупости, но не ти прави чест да не метнеш първо едно око какви са заглавията на закачените теми из подфорумите, да се огледаш поне малко, да пуснеш дори една търсачка. В случая колегата задал повторно въпроса си е тотално плюл в сурата на всички хора, които отделиха време да отговорят на първото запитване. Та, не нас да не ни кефи да отговаряме, а онези сладури не ги кефи да четат!
  15. Loopy

    SERVICE !

    http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=47591 http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=83347 http://audibg.com/forum/index.php?s=&s...t&p=1346404 - само малко по-нагоре, тази тема тук ....а ти къде гледА? и пише in1, а не 1n1.
  16. Гума препоръчана във форум? Priceless! Отворете едно бюро справки и гарантирано всички реномирани списания и сайтове, които всяка година се счупват да тестват гуми, ще фалират за нула време Ако искаш евтини гуми търсиш директно в магазина. Ако искаш със сигурност хубави гуми четеш първо тестовете на ADAC, Auto motor und sport, Auto Bild и други.
  17. Loopy

    SERVICE !

    Когато се сменя масло или се извършва друг периодичен преглед, се програмира таблото да сигнализира след н-броя изминати километри или дни (защото примерно смяната на спирачна течност се прави спрямо дни, а не изминат пробег). Вероятно е време да смениш маслото на двигателя, но ако си го правил скоро просто са забравили или не са имали апаратурата да ти занулят брояча на този сервизен период. Нищо страшно. По-старите модели изписват in1 или in2 за това и не си намерил нужната информация.
  18. Мда, имаше една дир local settings преди app data, в линка от колегата става съвсем точно и ясно! После когато я издърпаш, инсталираш Винбозе наново, стартираш Експреса и от сетингите търсиш Tools - options - Maintenance - бутончето "Store Folder..." и му посочваш старата папка! Всичко ще си дойде по местата
  19. По спомени: Documents and settings/your_user/Application data/ и от там търсиш навътре из папките. Спомням си, че една от директориите беше с несвързани цифри и букви, а самата Application data е скрита.
  20. Loopy

    1.9 tdi 1z

    Погледни тампоните на двигателя дали са ти здрави. На скоростната кутия също.
×
×
  • Create New...