Jump to content

marto777

Members
  • Мнения

    30
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от marto777

  1. marto777

    A4 1.8 ADR 1996г. - проблем

    Може и да е глупав спора Ви, но в споровете се ражда истината - всеки си вади сам заключенията..,и парите! Лошо няма! Колега A4Fena - колко струва тази помпа и смяната сложна ли е, че и аз съм решил да я сменям, пък ако не е от нея...?!?
  2. marto777

    A4 1.8 ADR 1996г. - проблем

    Точно за това не бързам да развалям, а сбирам мнения! За сега съм опитал с две марки масла Елф5-40 и Кастрол 10-40. Сега ще го сменя още веднъж, ама не вярвам да е от маслото. Имал съм много коли и много пъти съм сменял масло, но до сега проблем с маслото не съм имал. Когато всичко е на ред с мотора, каквото и масло да сипеш (каквато и марка да е със съответният вискозитет) няма да има проблем - друг е въпросът, че му съкращаваш живота със скапаните масла. Питам някой имал ли е подобен проблем и евентуално как го е решил?
  3. marto777

    A4 1.8 ADR 1996г. - проблем

    Разговарях с един колега със същият мотор, който каза, че и при него е било същото и след още няколко хиляди км ще започне да светка и лампата за маслото като загрее добре колата. Решението е сваляне на мотора, шлайфане на вала, нови лагери, някакви разпръсквачи на масло и т.н. Според него помпата не може да поддържа достатъчно налягане в системата и за това започват да чукат повдигачите и т.н. Има ли други колеги с подобен проблем? Явно не е маслото, ама от къде да почвам или да чакам още?
  4. marto777

    A4 1.8 ADR 1996г. - проблем

    Да използвам темата и аз да питам. С ADR мотор съм. При мен проблема е следният: На студено палене има чукане за няколко секунди, след което се оправя (предполагам не е чак такъв проблем - има го при почти всички коли с хидравлични повдигачи), но при продължително каране (като се сгрее добре маслото) на празен ход започва пак да чука. Като загася колата и пак я запаля по някога изчезва чукането, друг път си го има?!? Като изфорсирам се оправя за известно време, но ако я оставя да работи 1-2мин. на празен ход пак започва. Така е вече двайсетина хиляди километра. Първоначално бях с 10W40, после го смених с 5W40 и положението си е горе долу същото. Първите 1000км е по добре, после пак. Разхода на гориво не се е променил, нито мощноста. Мисля си дали са повдигачи, или онова скъпото дето обтяга веригата м/у двата вала?!? Как се разбира кое от двете е..., или нещо друго? А и друго да питам - ако продължа да карам така какво рискувам?
  5. Абе това с пълненето и рециклирането става ама има едно но! Когато се разбие носач (с други думи пластмасата между болта и леглото се износи и започне чукане "желязо у желязо") ябълковидния болт започва да се трие директно в леглото и по този начин се износвка както леглото на носача, така и самият болт и се получава така, че....., всички сме виждали таксита с навирени задници насред пътя, щото им е изпаднало предното колело! Рециклиранто е чисто и просто подмяна на тази пластмаса, която в много случай е по здрава от оригинлната, но тогава износването на самият болт става още по голямо и без да тропа, без да има някакви признаци на износване в даден момент колелото изпада - дали щото е умора на метала, дали от прекомерно износване ама.... Съвестните майстри които се занимват с рециклаж вземат под внимание този факт, но дали ще попаднеш на такъв... Всеки сам преценява! Това е още едно мнение и не ангажирам никого с него!
  6. marto777

    Намам "Дълги"

    Здравейте. Аз да използвам темата да питам за моя проблем. При мен дългите си ги има, ама "поздравителните" ги няма (тези дето се използват за предупреждение за полицай ). Някакви идеи?
  7. Колега, аз преди две седмици смених водна помпа. При мен проблема не бяха маркучите а просто колата прегяваше, смених термостата, но нищо - на водната помпа турбинката е пластмасова и се отлепила от оста. Маркучите не ми е надувала, а температурата стигаше дооо..., 115 градуса - тогава някъде и зумера писва и лампа светва... Щом е надувала маркучите за да гърмят, така и така си я разглобил за ремъци..., няма да е проблем още някоя кинта да дадеш и за гарнитура.
  8. Не мога да разбера защо спорите на кой колко гори градско?!? Градското е много относително - зависи на какви разтояния се кара, по какъв маршрут, дали винаги си пръв от светофар до светофар...., много са променливите! При ГИ до достигане на определена работна температура колата работи на бензин. А това време пък зависи от много работи - дали работи на място, дали тръгваш веднага с повечко газ, каква е външната температува..., абе много са. Ще дам пример: Преди време палехме един олдтаймер (стара кола) без резервоар и сипвахме бензина в шише (0,5л). При първоначалното запалване бензинът буквално изчезна за секунди, досипахме второ шише и то горе долу бързо изчезна, но когато двигателя позагря колата на празен ход работи доста време със същото шише! Това въжи за всички двигатели независимо какво гориво използват!
  9. Аз не съм много запознат с ГИ (до сега имам опит само с обикновенни газови), но положението е горе-долу същото. Изпарителя или по скоро там където газта преминава от течно в газообразно състояние трябва да се подгрява от охладителната течност. Ако тя е малко или все още не е достатъчно топла може да се получи замръзване. Признаците са същите колата придърпва, няма равномерна работа, мирише на газ, и при обикновенните АГУ изпарителя се покрива с лед. При ГИ не знам къде точно става изпаряването, но там трябва да е топло! Между другото мирише и при бедна смес - не точно на газ, но подобно.
  10. Хммм..., на мен ми се е случвало подобно нещо (с други коли), при дълго каране в дъжд без да се натиска спирачката при първоначалното натискане да не хванат щото са мокри, а в твоя случай дъжд - сняг...., лед..., да не би от това да е?!? Относно твърдоста на педала - малко лъже преценката. Като не може да спира на теб ти се струва, че е по твърд защото като го натискаш със същата сила с която си свикнал да го натискаш колата не спира. Това е само предположение. Със спирачките компромиси не се правят така, че потърси мнение на спец. в сервиз!
  11. marto777

    Приплъзнал ремък

    По въпроса с ремъците. Имах една Вектра 1,6 и тя много често късаше ремъци 10-20 хил.км. При нея нямаше проблем със "събирането" и ги сменявах често - какви ли не марки (най издръжливи бяха Гейц), но в последствие се установи, че причината не е в ремъците, а в зъбното колело на коляновия вал. Било се износило и зъбите станали много остри и късали ремъка. След смяната, ремъците караха по над 100-120хил.км. (беше такси)
  12. Много полезна тема Едно малко тъпо питане? От къде се пуска подгряването на стъклата (А4 Авант)???
  13. И аз съм с кауфландските повече година ама здават багажа. Май е по оферта шампион. Колко кинти са онези извитите (не съм сигурен как се казват.., безраменни, някъде ги четох аеро или нещо такова?!?) на шампион?
  14. Компресирана е за да могат повече снимки да се съберат на такива като мен, за които е важно какво е снимано отколкото колко детайлно е..., камъчето на плажа. НЕ КАЗВАМ, ЧЕ САПУНЕРКАТА СНИМА ПО ДОБРЕ ОТ DSLR, а че ако човек иска нещо с което да запечатва спомените си от хубави преживявания без да търси кой знае каво качество не му трябва огледалка. В форумите за фото 90% от "манияците" имат и сапунерки за да могат да си ги носят с тях по всяко време. Ако съм тръгнал на диско и съм решил да си направя някоя и др. снимка с компанията (а защо не и видео) след четвъртата чашка ще ми е трудно през визиьора (до колкото знам само през визьора на огледалките може да се види какво снимаш) да фокосирам каквото и да било, да не говорим, че този половин килограмов камък няма къде да си го сложа. Не виждам какъв е проблема да има и различно мнение? Или е възможно само едно? За това ли в масовите магазини за техника на щандовете за фото е пълно със сапунерки? Те ако са толкова лоши що ги произвеждат? Това е като при автомобилите. Който иска да има кола с която хем да ходи със семейството в планината, хем да може и в ежедневието да се вози със същата кола си взема SUV, но който иска супер офроад преживявания си взема високопроходим джип, ама ще му е трудно с него да ходи на пазар.
  15. Ето една "отвратителна" снимка снимана със сапунерчето http://4coolpics.com/gallery_photo/103/450096.html Погледната с моите очи не виждам забележки, които със сигурност има! На който не му харесва нека си купи огледалка!
  16. И аз в какъв филм се вкарах. Преди време стоеш пред мен същият въпрос. Изчетох много форуми и предложения за какви ли не огледалки и колко велики снимки правели. Да ама на мен ми трябва фотоапарат да запечатвам най обикновенни моменти от семейният живот и нямам амбиции да правя фотоизложба. Но както вие тук така и във фото форума хората ме убедиха да си взема огледалнорефлексен. Та аз тръгнах да избирам такъв. Оказа се обаче, че трябвало освен фотоапарат да си взема и обектив, ама то имало такива за различен тип снимка та трябвало няколко да взема, после било хубаво и светкавица за "прекрасни" вечерни снимки, да ама за нея допълнително батерия. На всичкото отгоре само през визьора можело да се фокосира, а за добри снимки трябвало ръчни настройки. Та кво излезе на края? С парите които трябваше да дадм за фотоапарат си купих ауди и се регистрирах в АУДИ ФОРУМА и сега споря с превзети манияци, дали е по добре да си купиш кола отколкото фотоапарат. А за снимане си взех едно сапунерче с 10 зум и като съм на морето излегнат на плажа мога да снимам мадамата по монокини в далечината.... Помислих, че колегата е пред същата дилема и си позволих да дам съвет! Извинявам се, че ви опетних професионалната тема!!!!!!!!!!!!!
  17. Ей хора много ме нападнате нещо! Не мога да ви смогна. Кой с каквото иска да снима и кой както иска да си харчи парите. Изказвам само мнение, че за 400лв. с постнатото сапунерче, човека ще си снима и ще се радва на снимки, а ако иска може и спътник да си купи та да му е широкоооообхватна снимката
  18. Що не си правиш и снимките с телефона тогава?
  19. А клип може ли??? То ако съм в час ще пиша в други форуми за фото...Батка! Ето някой е написъл нещо http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...42863&st=30
  20. Колата ми е втора ръка, но бих си взел нов опел вместо втора ръка А8
  21. Абе за 400лв едва ли. А и втора ръка...
  22. Кое точно са глупости? При сапунерите е достатъчно да преместиш режима на авто и да си правиш каквито искаш снимки - на тъмно, светло, пейзаж, портрет. Имаш си приличен зум, всичко си е просто и всеки от семейството ще си снима на воля, "някакви" снимки на които ще се кефат след време в албума! Докато с огледалнорфлексен??? Не е ли необходимо от допълнителна светкавица ако искаш да правиш вечерни снимки? Ако искаш 12х зум? Ако искаш широкообхватна снимка, или пък макро? Да не продължаваме с полемиката, аз в никакъв случай не твърдя, че сапунерите са по добри! Разликата е за КАКВО ТИ ТРЯБВА!!!
  23. Ако държиш на супер качество, ДА огредално рефлескните са много по-добри, ама и те си имат недостатъци! Към фотоапарата върят и една торба аксесоари (светкавица, обективи, оптики, батерии и т.н.), трудно ще направиш свестна снимка ако си (както казваш) лаик. Ако не държиш да снимаш за NG, а искаш просто да си снимаш от време на време някоя и друга снимка за семейния албум вземай канона - за този бюджет няма да намериш по-добро!
  24. Аз не претендирам, че съм спец в аудио озвучаването. С такова съм http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=09036619 и оригиналните говорители само в предните врати. Поне според мен качеството на звука е невероятно, дори силата е напълно достатъчна, без да ангажирам останалите учасници в движението! Хубавото на това ЦД, е че можеш да настройваш горям диапазон от честоти и така да ги настроиш, че да отговарят на вкуса ти, а и можеш да избереш същият цвят като уредите. Сега пред мен стои въпроса какви говорители и къде точно да сложа в задните врати? Има ли възможност високите да са отделно от основните говорители както на предните? Май в задните врати няма да има голям ефект, ама като сме с авант...
  25. За тези пари едва ли ще намериш по-добър нов фотоапарат!
×
×
  • Create New...