Jump to content

Donov

Members
  • Мнения

    119
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Donov

  • Рожден ден 6.11.1988

Друго

  • Kaра
    Audi A6 C7

Персонална информация

  • Пол
    Мъж
  • Локация
    Sofia

Последни посетители

1562 профилни разглеждания

Donov's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. При мен няма значение региона. България, Гърция Сърбия и Турция разпознава навсякъде ако е жега и се е нагряло стъклото и въпросния чип. Навигацията не я ползвам на колата не съм я и ъпдейтвал. просто съм забелязал тази закономерност. Софтуерно не знам как може да се оправи но хардуерно, както вече казах тов ае начина Успех!
  2. Привет! Споделям моите наблюдения от личен опит. Имам системата за знаци имам и lane assist (колата завива сама). Когато не работи lane assist автоматично не работи и камерата за разпознаване на знаци ( не е на база GPS или въведена карта защото GPS антената и ТВ съм ги извадил и не работят) а си чете знаците в движение автономно. При нагряване на предното стъкло от жегата се напича модула на огледалото за обратно виждане където е камерата и двете функции работят. След като изстине пак спират да работят. Заключението: видях едни китайци с видео които нагряват чипа в самата кутия зад огледалото на 270 градуса за 5 мин. В следствие на това йоните или каквото е там вътре се раздвижват (възбуждат) и започват да работят. Ефекта в случая по коментари беше от 2-4 години. Метода се използва често при отлепяне на дънна платка при компютрите или подобни чипове, след което работят без отказно. Причината е, че с времето електродите или каквото е вътре умират и при загряване се раздвижват. П.П. не съм пробвал метода, но съм свидетел, че при нагряване лятото над 28 градуса външна темп чипа се нагрява и всички система за четенеото на знаци и следене на лентата тръгват. Всеки да си прецени дали м усе дават 2к за нов модул цял или ще открие вариант подобен на този който споделих. Поздрави!
  3. не е на топъл мотор. А като загрее самия демпфер и маховика, ако покапва масло това също е индикатор. Няма общо с мотора демпфера на скоростите. Смених си веригите и демпефра си трака защото трябва да сменя и него. след като покарам и запаля около 5 минути спира тракането на демпфера.
  4. Майстора се намира в София. Ако имаш интерес ще типратя на лично съобшение данните. Има ли вероятнос да е от демпфера защото и той така трака, но при загрята кола спира. Не пречи да се провери.
  5. Привет! На скоро сменях вериги на моята на реални 268 хилки. Установих, че са за смяна след като при всяко палене на колата от 1 до 3 сек се чув хлопана/тракане което след това спира. Сигурния знак за смяна на вериги. Там вече сменяш обтегачи и вериги целия комплект и ремонт ще ти стъпки около 4 хилки някъде зависи. Ако си от София ще те пратя при моя майстор който ми я направи свали двигател изчисти всичко сложи обтегачи и вериги нови за около 3-4 дена. Ако не чуваш тракане стрин най-вероятно шума ти при 1200 може да е от друго.
  6. Привет, колега! Имам ауди същата година. Не съм ъпдейтвал софтуера и нямам Apple car play, но въпреки това имам икона за TV. Ако самата антена няма тая функция както и самото задно стъкло, защото в него реално са вградени приемниците на вълните (или си сложил китайско) няма да можеш да пуснеш ТВ. Сам ли си ъпдейтна и сложи Car play?
  7. Donov

    Отключване зелено меню

    каква е функцията на това меню? До колкото знам няма много какво да промениш или сетнеш от него, но ако някой има инфо нека сподели
  8. Здравей, успя ли да разбереш от къде идва проблема
  9. Нека и колегите да кажат мнение, но според мен ти загрява втория съединител и е тръгнал да заминава. Провери на ниски предавки как е от 2-ра на 1- ва и ако го има значи гаранция съединителя. Може и да бъркам но знам аз такъв проблем с ауди 3.0тди 245 със 7 скорости. Успех
  10. Благодаря за насоката. Ще го проверя до колкото мога сам от описанието което ми даде. Ако не стане, ще кажеш какво и как са ти сменили в сервиза и от къде идва причината. Поне да знам какво ме чака
  11. Така изглежда. Просто ми беше странно, че беше прибрано а сутринта отворено. Викам някой ме е подпрял Сутринта ми излезе и грешка за въздушното въпреки, че колата не беше клекнала от не-каране през уикенда. След кратък престой на слънце и това се оправи. @BECKO благодаря за отоговора.
  12. П.П. орпави се само (прибра се ) Изглежда е от студа.
  13. Donov

    Active Sound

    Да с въздушно окачване е и затова се спрях на allroad генерацията и модула за да мога да селектирам звука от MMI. Предполагах, че може да няма проблем но понеже не е евтино исках да питам за мнения. Благодаря!
  14. И аз имам подобен проблем. Средните духалки духат слабо а задните съвсем не духат. Дори и с различните градуси отпред и отзад пак не духа. Дали проблема може да е софтуерно (например спряно). Нека някой сподели ако има подобен проблем или решение.
  15. Колеги, според вас това счупено ли е или е замръзнало в това положение. Няма удар и тази сутрин го намирам отворено а и двете пръскалки на фаровете бяха затворени. каква може да е причината?
×
×
  • Create New...