Jump to content

alexer

Members
  • Мнения

    183
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от alexer

  1. Колега, не знам кой ще успее да ти разбере въпроса и дали е шега или наистина имаш проблем. Ако не е майтап, много е желаетелно да кажеш каква е колата, двигателя, горивото, какво значи отказа и как е установен проблемът, че е компютър и/или кабел?
  2. Колега, вероятно те майтапят, защото не си дал никакви подробности. Коя година е колата, заграява ли нормално двигателят, от колко време е при теб и как е поддържана. Най-честите вариантите са: -запушено радиаторче от лоша охладителна течност -не отваря/затваря клапа за въздух -термостатът отваря по-рано и двигателят не е топъл, особено ако е студено вън -ниско ниво на охладителна течност -проблемна водна помпа/ремък, но това ще се отрази/усети сериозно на двигателят -чувал съм за вариант и за клапан, който се управлявал от климатика и затваря циркулацията на топлия антифриз през радиаторчето на парното Ако дадеш повече подробности, имаш по-голям шанс.
  3. Колеги, пропуснал съм да отбележа, взех Hagen 70ah на доста добра цена от тук: http://amavto.com/objects.php?cid=104 Ще пиша след време (надявам се след 5 години) колко и как е издържал.
  4. Колега, можеш да потърсиш тестове за конкретни модели, които си набелязал. Дори и да не откриеше - взимай най-новите, които видиш (най-скоро произведени). Относно ширината, най-общо казано широките гуми са супер за асфалт, обаче на мокро и снежно са по-склонни от поднасяне (хидропланиране), та избери малко по-тесните за по-голяма сигурност през зимния сезон и гледай шарката, "да се опитва да изнася на вън" най-добре течностите. Успех!
  5. За сега се спрях на Hagen 70 или 74ah, странно ми е, че са точно с еднакъв размер. Утре ще питам ще имат ли възражения за гаранцията, ако сложа 70-74, вместо 60 (колкото е по каталог). Реших да е тази марка заради приемливата цена, но голям капацитет, защото ще правя едни доработки с подгрев на антифриза за зимата. Ще пиша какво взимам и ако не забравя след години - колко е изкарал. А монбатът така странно се държи, че не съм и чувал за такова поведение, тази седмица към края ще пусна и снимки как се отваря. Благодаря за мненията в темата!
  6. Благодаря ви за помощта, новата седмица ще обиколя из Пловдив, за да видя кой ще е. Старият монбат формула необслужвам, неотваряем (почти) го отворих, за да видя дали има електролит, но не е в това проблема, ще пусна снимки как се отваря и как е залепен капакът, за да е полезно на някой за напред. Странно ми е, че с мъртва клетка пали една лада 1.3...
  7. Колегата @hristtov ме обърка, аз знам че като е по-голям акумулатора, има повече капацитет, а колата си използва колкото би използвала и от по-малкия, просто би имала резерв. Изброените акумулатори предполагам, че не блестят, но не ми се дават 300лв. за "истински", както и около и над 200лв. за moll mk3-2. Български не искам, защото сегашният беше такъв и в края на гаранцията му "прекъсна" клетка, може и да е случайност, но бих пробвал другите.
  8. Гнездото е преправяно, защото оригинално събираше акумулатори, високи до 175мм., сега събира и високите и сигурно и 100Ah ще влезе. По-нисък стартов ток би ли трябвало да означава по-дълъг живот при еднакъв капацитет (не са ми много ясно токовете)?
  9. Здравейте, ето че и зимата се зададе и акумулаторът взе, че си отиде предварително. Та търся акумулатор за ford probe 2.0 115кс., за момента съм се спрял на следните марки: Exide Premium (36м гаранция) Hagen Starter (24м гаранция) MOLL Kamina START (36м гаранция) Berga Power-Block (40м гаранция) поне 62Ah, та гледам и до 74Ah е поносима разликата. За еднакви пари (130-150лв) с 2-те години гаранция са с по-голяма капацитет и стартов ток, с 3-те с по-малък, а Berga Power-Block го намерих с 40 месеца гаранция (63Ah). Приемам съвети за изброените, а и за други (български ще пропусна). Благодаря предварително.
  10. Колега, 125/90R15 и 205/55R16 имат около един инч разлика във външния диаметър, вероятно си имал предвид 125/90/16. Не мога да повярвам, че снимката на капачката от колегата @KCV е на куатро с гуми 205/55/16.
  11. Има ли възможност да се нагрее гайката без да пострада другото?
  12. Интересно колко човека от гласувалите са използвали всичките системи и то по-много и задълбочено, за да направят изводи? Аз съм използвал последните 3 и ще се въздържа от гласуване. Това е малко, като "колата ми е по-добра от колата ти".
  13. Колега само предполагам, щом прекъсва и на двете, потърси проблема при системата за въздух - уплътнения, маркучи или токовете. А щом са се влошили след интервенцията, значи огледай какво може да е засегнато при нея или каква е разликата с преди да се пипне. Успех!
  14. Не видях редактиране на пост, та в нов... бутилка Atiker дюзи: Albien мап сензор: Tamona газ компютър: Gas mini изпарител: Lovato останали части не видях. ако има казвайте... Пиша ги по спомен, документите на газовата са в колата и може да изписвам грешно определена марка. Колата, като цяло е в изправност и в момента относително бързо сменя на газ, но зимата мисля, че ще чакам 5-10 минути, ще видим.
  15. Повечето неща, които търся и влизам във форума препращат към този сайт. Конкретен пример от днес "подгрев на антифриз", 9-то място в google.bg, отварям и отново урл4фрее.инфо... Може да архивирате цялата директория на форума, сваля се на комп., разархивира се, отваря се notepad++, задава се да търси в разархивираната папка и търсите "урл4фрее.инфо", естествено няма да се намери нищо така, защото вероятно е кодирано с base 64, затова после се търси в папката base 64 кодировка и се гледат функциите (най-груб, бърз и лесен вариант за общ поглед)...
  16. Уредбата е "събирана", ще погледна документацията по-късно, но по спомен бутилката е турска, нивомера brc, изпарителя lovato, мисля, че и дюзите са турски (бях предубеден, но ме убедиха, че не са лоши) а компютърът не помня изобщо. Имаше нещо и tamona, ако не се лъжа. По-късно ще напиша точно частите, целта беше да се вмъкнем в определен бюджет, не ми се даваха доста повече пари, за друга. Градско разхода е почти, като на бензин (като ги помолих при настройката да е "икономична"), до около литър отгоре, тоест 15-16 средно при спокойно каране (и задръствания и климатик), та съм много щастлив. Сега мисля за подгрева на антифриза за зимния период, че докато превключи газ тогава...
  17. Колега аз скоро сложих на A8, 2.8, 1998 в Пловдив и съм много доволен, също не е от най-високия клас. Ако те интересува мога да ти кажа къде е сервиза и да говориш с тях.
  18. Здравейте колеги, да се похваля с новата придобивка - газов инжекцион среден клас на моята стара любов A8, 2.8 V6, 1998-ма. Сложих я април месец и вече направих над 5 000км и съм много щастлив. Преди това ми обясняваха, че щяла да гори 20/100 градско местните кибици, но за щастие това не е така - почти не мога да усетя разлика и в разхода и във вървенето между газ и бензин. Газаджиите ми казаха само по-често да сменям въздушен филтър и свещи от преди, един приятел с ми спомена че имало свещи, предназначени за работа с газ, та се чудя да сложа ли такива. Някой ще сподели ли опит по темата? Все още нямам много опит в експлоатацията на газови уредби. Ако някой търси газов сервиз в Пловдив, мога да му кажа къде ми сложиха моята на лично.
  19. Тъкмо щях да пиша нова тема затова, тъй като се уверих, че повредата не е в "моя телевизор". За съжаление проблемът е все още налице и не малко пъти при влизане от резултатите на google, се отваря въпросният сайт урл4фрее.инфо. Имайте предвид, че това може да навреди на форума в google, както и може да докара други лоши последствия за сайта, като цяло. Не знам по каква причина все още стои проблемът и какъв точно е той, но мога да се опитам да съдействам на администраторите при желание от тяхна страна (а и виждам, че тук има не малко колеги по темата). Хубав и слънчев ден (и то вероятно ще е прекалено слънчев).
  20. Навигацията продава ли се отделно? А и колега с такава обява едва ли ще успееш да продадеш колата. Поздрави
  21. Здравейте всички, много хубав форум сте си спретнали на много хубава марка коли разбира се. Да се впусна и аз в дискусията. Занимавам се с изграждане на онлайн репутация /което включва и създаване и грижи за голям брой сайтове - виждам, че тук има доста колеги почти/. Ако имате политически амбиции или бизнесът ви е застрашен от конкуренцията обаждайте се. Разбира се няма да споменавам името на фирмата и търговската марка, отчитайки днешната ми регистрация и първото ми мнение. И да карате внимателно...
×
×
  • Create New...