Jump to content

kurty

Members
  • Мнения

    1015
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от kurty

  1. "Скъпите неща по ред на номерата са: работа, дюзи, помпа високо налягане, хидравлична помпа, чардж кулерите, вариаторите 2бр и веригите. Сигурно забравям други неща." Човек може да си направи грешен извод, че този мотор е някакъв бензинов вариант на душегуба. До този момент: " Сигурно забравям други неща." След това вече може и да не е грешен. За тубата с масло в багжника новия собственик изобщо може да не се тревожи. Тази от обявата ако се вземе за 10К лв. дали няма да се дадат още 10К за изредените болести? А то ще дойде и ред за едно посещения за автомата в нЕкоя варненска фирма.Едни бързи 3К лв. ако не и повече. Нещо към 20К лв. и нагоре . Преди 4-5 години за няколко месеца имах такава кола. По спомени разход 9/100 междуселско. Ама като се кара с 90-100 км/ч. Навървяваше стокова.Или поне така се усещаше, за близо 2-тона и бавен автомат.
  2. Какво означава "замерят стойностите на възглавниците" ?
  3. То сайт и телефон хубаво, ама той май си е в Хърватия. Тук вече не работи.
  4. А бензиновите инжектори, нещо гледАли ли си? Имах такъв случай. Инжектор започваше да работи, след като се постопли малко. Но тогава беше и по-топло времето. В крайна сметка проблемът му беше в ел.част. Но като се предаде нацяло просто нямаше верига. Аз бих разменил инжектора от 1-вия цилиндър с друг. Или поне го замери преди да запалиш. После, ако запали на три цилиндъра, изгаси и пак го провери. може да го хванеш. За газта по-скоро започва да изпуска газ в интейка от мембраната на изпарителя. И я "дАви". като стане много зле, дори не гасне както трябва. Това е лесно за проверка, ако газаджията не го е проверил.
  5. Мен, няма такова понятие като " стойности в норма" на дебиломера. Ако не се скапе елктрически поради някаква причина, той винаги започва да "дава" на компа по-ниски стойности. Той си е консуматив. "Износването" му води до бедни смеси все повече с използването му. Те всъщност са бедни на хартия, но реално са си в норма. Т.е. процентите корекция показват колко добавя/намалява подаването на гориво за да е 'лаНбдата" = 1. Направи лог на 3-та от 1500 об/мин пълна газ до прекъсвач. Поне 150 гр. трабва да показва. Виж и градусите на катализатора. Виж и N75 на колко % затваря. Карай с равна газ с 80/90 км/час на 4-та или 5-та. Гледай на 32-ри какви са корекциите. най-добре е когато минава през 0-та ( - 2% 0 +2% ) За да разбереш дали как е във високите обороти ти трявба външна сонда в ауспуха. Тя ще покаже колко е AFR.Затова се чипват на дино със сонда в аспуха, а не да четат данните от тази на колата. На натоварен мотор(пълна газ) се плзва друга горивна карта. Там не се интересува компа от показанията на сондтата преди катализатора. Трябват му други данни. Огледай и изпускателния колектор дали няма външни пукнатини. Винаги се пукат на едно и също местО. Вижда се една черна черта. Струва ми се, че в катализатора е проблема. Запушен - загрява - връща аванса-чука и не върви.
  6. Доста стара е темата. Но аз не разбрах, какъв е този АФР 12 ? И защо да се гледа с друга диагностика, като на 33 с ваг-ком ще покаже какви са корекциите при равномерното и дълго каране и горивна карта с данните от сондата ? И там ако е 12, не е много добре. Беднее, ама не много. Или пък да се гледа направо сондата, за да се видят корекциите. Въпреки, че предната като е широколентова и показва едни стойности неясни за мен. Поне виж задната сонда.Тя е теснолентова и там е 0.2 - 0.9 v. Не видях и показанията на дебиломера. Пък и ако толкова чука "аванса" то трябва да има ретарди. Като и даваш газ връща ли "аванса"? А мисфайъри има ли? И ВЕХ-а не е с K03S т.е. К03-029, а е с к03-073. И не съм сигурен, че е на 0.6 бара холд. Забравил съм, но имам логове. Сещам се за една причина. Ако има катализатор, да се е позапушил, вдигат се много градусите и компа връща авансите. Ако пък е с проходно гърне, се получава същото, защото понякога се скапват вътре и се затваря/намалява отвора в гърнето. и пак връща авансите. Виж и какви градуси дава сондата. Те са малко "изчислени", ама виж дали стигат 700-800 гр.
  7. Не знаех, че има 3.0Т да гори 10 газ. За 10 бензин при каране междуселско с 90 км/ч е ясно. И добре, че 3.0Т гори колкото 1.8Т, че ако и вървеше толкова Тарикатите от алди се усетИха и спряха да произвеждат такива мотори, като 1.8Т и 1.9ТДИ. Че щяха да са фалирали вече. За сметка на това произвеждат всякакви други негорящи маслО бензинови отпадъци. Трябваха им 10 години да оправят простотиите, които измислиха с първото недоразумение 2.0Т. В6-ца на предно с газ магисРално трябва да гори макс 10/100 газ. Т'ва са 11.5 лв. / 100 км. Може и да има В6-ца сажда, която при 2.80 лв. нафталин и 140-150 магисРално да гори 4.1 л/100 км. Не знам. Това, че 1.8т на газ, ще гори колкото, че и повече от съвременен дизел са приказки за пред другите тарикати на мАсата в къщата за гости, петък вечер. Последната сажда беше пасат 2.0 ТДИ, 2015-та 150 к.с. Като дойде от дойчландия за 10К км със средна скорост 70+ км/ч разход на цветния телевизор - 4.7л/100 км. Ама с немския нафталин. С нашенския междуселско стана 5.5 л./100 км. Та според мен, вземай 1.8Т, чип, газ и си карай. Остави съвременните малолитражни сажди на тарикатите и негорящите маслО вЕ шестАци и осмАци на батките.
  8. Чисто за "спорта" и пробата, що не го откачиш ? Не вярвам да е сложен на кой знае колко скриШно местО. На моята го бяха сложИле на такава скришка, че крадеца ще се забави вероятно 10 сек. Първият въпрос на Мишо тогава беше: има ли колата допълнителни шитни от страхувАтел ? И всъщност няколко дни преди това започна да прави простотии тази шитня. МахнАх я.
  9. С 100-110 нЕкъде към 7.5/100. С 140 магисРално 8/100. Бива. Но пък и хората са измислИле LPG. 10/100 газ още "по бИва".
  10. Малко странен въпрос, но тези коли които имат този проблем, имат ли слагани допълнителни защити от страхувАтел ? Имам пред вид допълнителни аларми/блокажи или както там се водят ? Ако е наистина заминАл този датчик, което си едно бАя желЕзо, се оправя със смяна. Естествено можело да се остави сервизен отвор за да се смени, но да не забравяме, че от тази марка са си п*д*раси най-големи. Преди 2 години - 2500 лв. сензор с ремонт. Че се разглобява цялата. И ако човек рещи да смени и пакетите, 5К +
  11. kurty

    Audi B7 1.8T - Misfire и Rich fuel

    Ако спреш от бутилката с кранчето газта и поработи на газ мотора, докато изгасне. Да е ясно, че няма газ в системата. И я покараш малко сАмо на бензин. Ако има възмжност 20-30 км извънградско лежерно каране, за да си прави коеркциите компа на база данните от лаНбдата. И да видиш как е съз запалването тогава. Дали има разлика. Т.е. дали ще трябва пак по 2-3 секунди да върти. И да видиш и LTFT тогава как е. Не е нужно да се трият грешки с цел нулиране на трима. Ако си заработи нормално, то корекциите ще намалеят и клонят към 0. Ако свети чек, ще изгасне сам.
  12. kurty

    Audi B7 1.8T - Misfire и Rich fuel

    Тази графика не ми се вижда да е нормална. Баси пропадането има. И 800 оборота после са необходими за да навакса. Не се ли усеща през тези 800 оборота да тъпче, вместо да набира ? С каква газова е ? Има ли вероятност да е пукната мембраната и да вкарва газ през малкия маркуч от изпарителя ? Хем ще е богата сместа, щото освен през дюзите ще влиза и през интейка. И като е топла и я загасиш и в кратък период запалиш и ще се дАви от тази газ, която идва в интейка. А като стои дълго време ще се е "проветрило" всико и ще запали бързо.
  13. И В9-ката и 4G-то (и двете 2016-та) - не намирам разлика в поведението на стоп-старт системата. Все същата шитнЯ е. Скоро гледАх нЕкъде кЪ се спира, или май беше да се направи по подразбиране да е ОФФ. Ма не съм го направИл. Бия му кОпчито кат ме издразни. А S-tronic-a си е ала-бала и той. Спортното му е като ги качва. Другото е мислене и бавене и приритване. Ауди имат здрави ръчки. И те винаги са на спортен режим. Единственото, което ме кЕфи е, че са направили да се изключва от скорост самА или пък аз да изключвам. Води се coasting мОде. Нали уж по-добре беше да стои на предавка, ама като не бАраш педала на газта и дюзите да не плюят ? Сега за какво са го направили, да изключва от скорост ? Явно икономията така е повече .
  14. kurty

    Audi B7 1.8T - Misfire и Rich fuel

    Ти да видиш. Не знаех, че банк 1 е за два цилиндъра. На една японска марка с боксер четири цилиндров мотор може и да е. Ама за редови четири цилиндров надали. Един катализатор с две сонди. Банк 1 сензор 1 - предната широколентова сонда. Банк 1 сензор 2 - задната теснолентова сонда. Първата отговаря за AFR , демек за лаНбдата да е 1. Втората много хора казват, че е само за екология, ама не е само за това. За детоноционните датчици е така. Един датчик "слуша" два цилиндъра.
  15. kurty

    Audi B7 1.8T - Misfire и Rich fuel

    То май в грешаката си пише (add) , демек в движение. Другия вариант да влиза много гориво е да остава отворен клапана за бинзиновите пАри от резервоара. Дали не беше N81 ( може да греша). Ама той се вижда, на горивен маркуч е, малко зад въздушния филтър. Има тест, който да го направиш с vcds - трябва да "чука" отваря/затваря по време на теста. По време на работа на мотора, като сметне компа че му трябва още гориво и отваря този клапан. Че в резервоара така или иначе има пАри, които са си гориво. Та ако остане отворен по нЕкое време и вземе да вкарва постоянно тези пАри ще обърка лаНбдата. Ама не знам, като е на газ дали ще работи тази "функция" ?
  16. kurty

    Audi B7 1.8T - Misfire и Rich fuel

    Няма друга бАнка. Само една глава е. И по-добре. За да светне чека, занчи, че вече компа не може да коригира. До +/- 10% се води за нормално( за мене не е) а до +/-25% прави корекции. Ако толкова много обогАти или обеднее и ще светне "чека". Ако е толкова богАта или трябва да вкарва малко въздух или много гориво. Ако не се запалва в някой цилиндър сместа или не изгаря достатъчно, то и въздуха да е ОК и впръскването на горивото да е ОК, пак ще отиде до сондата малко кислород( в случая много гориво) и ще го отчете като "много богата". Започни от въздуха; виж дебоЛомера какъв въздух отчита. На място и после с товар. Ако имаш къде - на 3-та от 1500 об. до прекъсвач и записваш данните. Преди прекъсвача, ако не е чипвана 130 гр. въздух. Обикновенно дебиломерите, като се скапват и започват да отчитат по-малко от реално постъпилото количество въздух и хоп - бедна смес пак със светещ чек. Като стане ясно колко въздух влиза, виж на 32-ри канал живи данни и на газ и на бензин на място как е трима. Идеалния вариант е да минава през нулата: - 2% 0 + 2%. Ако е богата ще виждаш само в +. После пак на 32-ри с равна газ с 90 км/ч примерно, пак гледаш. Не да Й даваш газ, а равна, все едно по магистрала. И пускай да записва. НаправИ го и на бензин и на газ. После виж и дали връща аванса. Не помня на кой канал, ама търси retard. С голямо натоварване, ако може и на баИр до прекъсвач. Ако записва на някой цилиндър големи стойности 5-6 градуса и нагоре, то там е проблема със сигурност. За всеки случай виж и задната сонда какво показва. Тя е "теснолентова" и там трявба да виждаш плавно и постянно да се движи от 0.2v до 0,9 v.( дори до 0.7v) и пак 0.2v и т.н.
  17. kurty

    Audi B7 1.8T - Misfire и Rich fuel

    "Чертите" по бУбините не можеш да ги пропуснеш. Ш'ти направят впечатление. Ама тогава вече ще има много яко прекъсване. Най-осезаемо на ниска скорост и висока предавка. Аз имах бобина на 1.8Т, която си работеше, когато Й е кеф. Електричеста й част беше проблема. Ама ти казваш , че и на газ го прави. Ще е малко странно, да не работят и бензиновата и газовата на 1-ви цилиндър.
  18. Странно. Карах два месеца и 6К км В9 на 130К км от немско. Единственото от което останах недоволен беше S-line твърдото окачване. Колата беше с 17-ки и пак беше некомфортно. Сега съм с 4G същата година (2016-та). И в двата отпадъка не съм забелязАл каквото и да е тропане, скърцане, тракане и не знам си какво още от интериора. Имам и Passat B8 (2015-та) печка, ама пак нищо не хлопа и не скърца вътре. Возията му е много добра, но е на 16-ки, които са доста високи. Направо са си като въздушни възглавници. S-tronic-a верно е малко мислител назад. Ма то пА хидрото щото много бързо ги връща. Много ме кефи...шестАк. Ма как звучи. Тройка дизел с чип класика в жанра и мечта. Добре, че мангАлите си падат по редовите шестАци и по едни други Ве шестаци с кръгла еНблема.
  19. kurty

    Audi B7 1.8T - Misfire и Rich fuel

    Ами като са малки пропуските го записва, като на няколко цилиндъра. Като има ясно изразен на някой цилиндър, вече го хваща кой е. И тогава вече ще е голям птопуск на този цилиндър. Аз първо бих разменил бобините на 1-ви с някой дуг. Ако остане пак на първи, тогава бих разменил дюзите. То размяната на дюзите - два болта и по една скоба на дюза. По-бързо отколкото да се сменят свещи. Един въпрос за свещите - по керамичната щаст/цокъл има ли черни "черти", резки, дето не се чистят ?
  20. Разбира се, че е така. Всеки иска да има всички екстри, за без пари разбира се. Но за мен има разлика от това да ме "кефи" нЕкоя екстра и от това да е смислена или помагаща или често използваема. И повечето хора, когато не са имали или ползвали някоя екстра и яко припадъци. Нищо против виждането за екстри, ама виртуал кокпита с какво точно помага ? Изобщо какво точно прави, освен че драЙвъра си играе по волана да сменя изгледа. Ми с нищо, освен по обявите да се слагат снимки и...голЕмата раЛта. Или head-up Че няма къде да се вижда километража, все едно постоянно шОфера се звери в таблото с километрите, та дай да го има на джама. Ето това за мен са част от "кефещите", но безсмислени екстри. Т'ва със сензорното отваряне на багажника - да полезна е, ама е рядко наложителна освен ако кОчината не се ползва от Спиди или Еконт. Освен това и не е много надеждна "ритачката" и все повече могат да се видят хора да "ритат" под бронята. И накрая натиснат копчИто. А т'ва дали е по-добре да се кара дачия или голф 3-ка, само затвърждава това, че е вАжно да мО'е се пО'фаля к'ви лАнби има отпадъка, а не че е на 50К км, вместо на 250к. Ама като излезе бАтката от нЕкой сервиз, дето не познават парИте и останАл остърган в джоба кАт' керЕчов трап -тогАз нЕма хвалбА. Нищо лично де.
  21. Колко да е нереална При краварите не знам как е, ама в Европа, западна, основният фактор който определя цената на каквато и да е стара кОчина са изминатите километри Само в нашенско са важни екстрите, разбира се след най-нискта цена Нищо, че има екстри които или се използват рядко или не са толкова важни или пък си може направо без тях. Това аНбиентно RGB осветелние наприемер в В9 каква точно екстра е Освен да изглежда яко цигания с лилАво например. Седалките за мен е много по-важно да имат повече настройки, като на бордовете например, отколкото да имат вениталция или пък този измислен масаШ. ACC е готЕна екстра, ама в нашенско е спорно колко помага, че зависи много от другите полуидиоти на пътя. "Самопаркирането" и то е кефещо, ама за нЕкоя кифлА У мОла, дето вчера е вземАла книжка и като набие бутона и докАт' се паркира и назад стана колона да я чакат. И с тези системи ми се струва, че постепенно човек започва да не е толкова активен участник в движението. Ма явно т'ва е трЕнда, пА асистанси, пА изкуствен интелект,пА по-тъпи парчЕта.
  22. За мен автомата за града е задължителен. Ама извънградско нЕма значение. Пък и ръчката винаги е на "S" мОде. И при еднакви варЕли с еднакви мотори и мощности, ръчката бие Т'ва с "перАта" на волана тип Ф1 за "спортно" карАне си е ала-бАла. Вероятно има хора, които наистина могат да ги използват, ама ми се струва че те обикновенно се кефят на едни писти в немско. С едни коли, различни от двутонни кОчини с чипната тройка дизел
  23. Всеки си има неговата си гледна точка. "Почти" винаги е - да е най-евтино. Нямам претенции, още по-малко към хора, които дори не познавам. Но пък редовно виждам колите от щатите и канада. Ама като ги докарат Нема нищо, ще им сменят по някоя очиларка, по нЕкоя греда отпред, почти задължително китайски боклуци RS брони, къде напАснати, къде не. Ма к'во му пука, нали е евтина. На 4G някой калник, капак, ама не са от алумин щот нали, са скъпи. Китайска тенекия някаква. Е някоя може да е с "лек" страничен удар, кО му плащаш, нищо че гредата толко крива, че вратите вързани да стоят затворени. Всичко се "опъва" на ръка и око. Бе идилия. Имаше една А3-ка, мотора се държеше буквално на маркучите и кабелите в коша. Надлъжните греди бяха криви. Но си замина. Поръчват се цели странИци. Свалят се тавани, изчукват се, после се заваряват. И това беше на кола за над 100К лв. после на обявата. Има много още интересни гледки. НО, евтина и на далавера. Сори за спама.
  24. Не мога разбера, всеки иска история да има колата. И какъв е смисълът на това, при положение че се вижда че е удряна, пА завЕси, пА бег излезнАл Но пак има мераклии. Разбирам цената да е с поне 10-20К лв. надолу от европейска такава без удар. А то нЕкви бесни числа по 50К лв. Началото на годината френд си продаде В9-ката с напълно "чиста" история, на 130к км, без удари. Беше единственото коНби и я продаде за 47К лв. Внос от Германия. С уникален цвят. Екстри бол. Явно се е прецакал, като гледам за какви отпадъци има мераклии.
  25. kurty

    S4 B7 харч на масло

    Странна работа. Имал съм няколко1.8Т. От на незнайно колко км до знАйни (440К+ км). Всичките карани на газ. И никое не е горяло повече от 1л/10К км макс. Според мен такъв проблем при 1.8Т е единичен случай, докато при вЕ осем си е нормално. Да, оправя се, ама цифрата е х2. И едни синджири ще трявба да се оправят. Скоро ми казаха, че вече цифата за тази операция била 5К лв.. Както пишат по обявите - за ценители .
×
×
  • Create New...