Jump to content

mishoval

Members
  • Мнения

    120
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от mishoval

  1. За същата верига говоря, колега. Но наистина не я споменах, за да не се счита за реклама
  2. Предполагам, че си с ГИ, въпреки че не си писал. Споко, и при мене е така на другия ми автомобил- първите няколко пъти се стрясках, 2-3 пъти ходих на диагностика - отговора бе "Бедна смес на газ", от което светва чека. Сега през зимата улучих верига бензиностанции, зареждам само от там газ - чека от месец не е светвал. Явно има значение качеството на газта и/или съотношението пропан/бутан, което е /би трябвало / различно зиме и лете! Карай и си свиркай!
  3. Колега, карай си и не се притеснявай! На другия ми автомобил - БМВ 520 i с ГИ ги прави същите номера, но вече свикнах. Сега зимата тази индикация почти не светва - вероятно от различното съотношение пропан/ бутан. Забелязах и друго - от определена верига бензиностанции почти не светва, но сменя ли я , веднага лампа. Сигурно е калпава и газта.
  4. Не виждам защо са необходими толкова спорове! Просто в "Тубата" е пълно с клипчета на ескперименти, професионално направени, с присъствие на пожарникари, измервателна техника.....Те там гледайте, засечени са и времената на гърмене на автомобили на газ, нафта и бензин при равни условия...Повечето са немски! Със здраве!
  5. Нека някой ми докаже, че специално за АГУ се изискват триелектродни свещи! Много изчетох по въпроса, и то от компетентни хора по форумите. 5 г карах моята /1.8 карб, В3/ с обикновени двуполюсни и нямах никакъв проблем, с перфектен разход и динамика.А, за последните 6 м. пробвах и с триполюсни "Шампион"- никаква разлика, освен в цената на свещите. С тях и я продадох.
  6. Колега, карам ВЗ,90 к.с.,карбуратор ,1,8 л, двигател NE. Градско в П-в лятото 10 -10,5 без климатик /нямам/. До морето 110-120, на магистралата 130-140 км/ч - 8 - 8,5/100.Обикновена газова Ловато.Според мен си за центровка.
  7. Да де, това имах предвид! Колега, Т на въздуха, влага и кислород нямат корелация помежду си! Пример - влажност на въздуха в Сахара и в Созопол, отнася се и за О2.
  8. По-точния въпрос е дали това е практика на производителя - било той "Лукойл", румънец или грък.
  9. Понеже от няколко дни индикацията му свети постоянно, не изгасва, въпреки, че го накарах да зареди газ от другаде/с предполагаемо по-добро качество/, решихме първо отново да отиде на диагностика.И ако грешката е същата, нека да си кара и да си свирка - както са го посъветвали други колеги на газ! Дано само няма проблеми за клапаните от обеднената смес - по-висока Т на горене, неправилно изгаряне...познанията ми стигат до тук
  10. Благодаря, колеги! В понеделник го пращам на газаджия, да му обогати сместа. Дано само не му вдигне разхода, че и сега едва спастря за газ.......... Пък се напънал да кара БМВ!
  11. И кво да го правя сега френда /не е много в час с БМВ-то / - да го пращам да му обогатят сместа или да слагат ОБД емулатора да трие грешките /става и за инжекцион/?
  12. Майстора му е казал, че ГИ е настроен перфектно / наистина върви добре и гори с 1/100 повече от бенз./, и ако тръгне да му обогатява сместа, ще вдигне значително разхода...?
  13. Колеги, с мой френд сме пред дилема. Той скоро си взе БМВ 520i и му бодна ГИ. Но от време на време на чек контрола му светвала лампата за ламбда сонда, след време изгасвала. На диагностика му казали, че сонди и катализатори са в ред, просто на газ в един момент сместа ставала преобеднена и това се отчитало като грешка от компа.Вече 4-5 дни индикацията си светела, но това не се отразявало в/у вървежа и разхода на газ. Газаджията му обяснил, че всичко е от лошата газ, но ако иска, можел да му сложи някаква електроника м/у компа на колата и компа на ГИ,споменал ОБД адаптер, или нещо такова??? Когато компа на колата отчита бедна смес, подава инфо към компа на ГИ и сместа се коригирала! Та има ли такова нещо, или газаджията иска да го изклати - казал му е цена 150 лв?Така поне мисля аз, въпреки, че не съм достатъчно компетентен? Да не би да става въпрос за "Ламбда контрол система", Та нека по-компетентните си кажат думата.Струва ли си цената, как ще се отрази върху разхода и вървежа, ще спре ли да трупа грешки? В БМВ форума не открихме нищо! Благодарим предварително!
  14. Мдаа, явно пазара не е наситен с модела, който търся, или се предлагат таралясници. Явно ще се преориентирам ком други немски марки - Мерседес Е или БМВ 5 серия. Странно, за тези пари намерих няколко доста по-запазени екзепляра, още се колебая! Съжалявам, от 9 г. карам Ауди, но може би ще трябва да сменя любимата марка, която спаси живота ми преди 5 г. По финансови причини....
  15. Здравейте, колеги! Реших да вдигна малко летвата и да сменя вярната си В3 с нещо по-ново и стилно, а именно А6. Колебая се м/у 2,5 TDI и 1,8Т.Като чета по форумите, везните повече накланят към 1,8Т - поддръжка, динамика. Единствено ме притеснява дали този двигател не е слаб за купето, и турбото - вече 2 приятели проплакаха от него - гори масло като хала. Предпочитам да намеря нещо запазено и поддържано от колега във форум,а не от битаци и автокъщи,. така че някой ако има оферта, да предлага. От Пловдив съм, можем да коментираме и други двигатели.
  16. B3 1.8 NE,производство 12.1990.Взех я от втори собственик, жена, от тук, на 156 х.км,Мисля, че са реални - съдя по купето, ОРИГИНАЛНИТЕ ГЪРНЕТА и намерения на вратата извехтял стикер за смяна на маслото от 2001 г. на 112 х. км. Вярвам, че макар и рядко, може да се намери дори 20г. кола, дори карана в Италия, под 200 х.км. Сега километрите и са 194 х., никакви забележки по мотора.
  17. Хора, помагайте! Днес отново ми паднаха оборотите и загаснах по средата на кръстовището - що псувни отнесох....
  18. Така и правя - влизам в завой вече винаги на скорост. Но по-рано го нямаше този проблем. Не зная на какво може да се дължи! Според газаджиите някъде по магистралата на сервото би трябвало да има клапан, който да води до повишаване на оборотите при натоварване на сервото. Ама дали е така......?
  19. Колеги, от месец ме тормози сериозен проблем - при навиване на волана, било на място или в по-остър завой, когато колата не е на скорост, оборотите ми падат, стигам няколко пъти и до загасване на двигателя и попадам в инфарктна ситуация. Става само на газ, на бензин не се усеща. Според газаджиите проблема не е в изпарителя или центровката му. Колата е В3 NE карбуратор със серво на волана. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем - нищо не намерих по форумите по тази тема? Благодаря предварително за съвети и предположения!
  20. Вчера едно приятелче намери проблема - за 2 мин. Оказа се помпичката, заключваща капачката на резервоара-това ставало най-често. Изкормихме я, вързахме системата на байпас и сега всичко е тип-топ. Единствено ключаря /приятел е/ видя зор да ми направи ключ на капачката на резервоара - около 3 ч.
  21. Явно в Пловдив няма кой да се занимава с търсене на пробив във вакуума на централното, пък и аз нямам време!!! Сериозно се замислям дали да не го изключа от бушона и направо някой алрмаджия да ми сложи електрическо централно? Та питам - удачно ли е, цени, съвместимост със стара аларма, предимства и недостатъци, препоръчван майстор в Пловдив?
  22. Не съм на "ти" с техниката, но ако е нарушен вакуума по системата, няма ли да се отрази и на отключването, т.е. и при отключване помпата да работи повече от нормалното?
  23. Това означава сваляне на корите на вратите, проследяване на цялата система? Баф маа му!
  24. Колеги, днес ми направи впечатление, че помпата на хидравликата работи доста време, след като заключа вратите с централното! Колата е от подписа ми. Отворих багажника, открих помпата в десния калник, разкачих маркучлето - духа си /не мога да преценя повече или по малко от нормалното/. Отново го сложих - същото: централното си работи, заключва вратите, но помпата се чува поне минута, ако не и 2 след това! При отключване няма такъв проблем. Каква може да е причината? Помпата ли е тръгнала, какво може да ми се случи, освен да изгори и да не мога да си заключвам колата? Да изгори бушон, късо? Предстои ми пътуване и трябва да съм наясно! Благодаря на отзовалите се.
×
×
  • Create New...