Jump to content

SoftMaster

Members
  • Мнения

    366
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно SoftMaster

  • Рожден ден 9.06.1969

Друго

  • Kaра
    Audi A6 Avant 180 kw

Персонална информация

  • Локация
    Пловдив

Последни посетители

2119 профилни разглеждания

SoftMaster's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

1

Community Answers

  1. В четвъртък Пепи цял ден се занимава с моята каручка, която отдавна не бе виждала толкова много внимание накуп Подменени всички спирачни дискове + накладки + лагери на задните, всички течности (без антифриз), маншони на каретата, всички филтри... Благодарности за отделеното време и отлично свършената работа!
  2. Аз съм със същата кола, но 1997 г. и нямам малкото табло за показание на външна температура. Но не ми и трябва, защото когато е нужно, си я гледам на дисплея на климатроника. Каналът е 55.
  3. Чеки малко... Няма ли да има втори сезон на сериала ? Първият беше само 6 страници Кхъ, кхъ...та, какво си купи все пак?
  4. SoftMaster

    Проблем с ABS

    При мен имаше подобен проблем с кабела също на предно дясно колело. Ремонтирахме го уж само за проба - всичко си е ОК вече 4 години... Тази грешка, обаче (00302), никога не съм я имал. Така че, вероятно NIKO е прав - имаш си проблем в ABS модула май. Я кажи, от къде и на каква цена си поръчал кабел с датчик ?
  5. Да, така е. Дисплея не е китка изобщо, но е мат и за работа е идеален. Под "работа" нямам предвид графична/фото/видео обработка. А батерията - може вътрешните елементи да са паднали до нулата и електрониката да е решила, че няма закачена батерия. Но най-вероятно си е направила броя цикли и затова спря да зарежда. Каквото и да е, не мога да се оплача от нея - през времето на употреба си беше адекватна на много високо ниво.
  6. HP също имат много здрави машини, но са си скъпички. От около 4 години търкалям един служебен HP Elitebook 8560W. Това животно не е мръднало, а се товари наистина и не се щади. Въпреки това работи отлично, не загрява и не се чува да вие като го напънеш. Пътувал е много, но не е мръднал и визуално е почти като нов. Единствено преди 2 месеца сменихме батерията, защото спря да я зарежда. Всичко хубаво, но ... е доста тежък, а като нов - доста скъп... Новите модели от серията са доста по-леки, защото се предлагат предимно с SSD и са махнали оптичното у-во. Това е добре и за батерията, но цената отново е солена...
  7. Ами взимай го, щом ти е на сърце Ето едно ревю за Acer V5-591G серията. За SSD - и аз съм на мнението на колегите - системата става наистина много отзивчива. Но трябва и базовият хардуер да е добър. PS: Аз лично предпочитам ROG-а, но съм леко предубеден
  8. "Solid-state hybrid drive (SSHD) refers to products that incorporate NAND flash memory into a hard drive, resulting in a single, integrated device. SSHD is a more precise term than the more general term hybrid drive, which has previously been used to describe SSHD devices and non-integrated combinations of solid-state drives (SSD) and hard disk drives (HDD). The fundamental design principle behind SSHDs is to identify data elements that are most directly associated with performance (frequently accessed data, boot data, etc.) and store these data elements in the NAND flash memory. This has been shown to be effective in delivering significantly improved performance over the standard HDD." С други думи това е хард диск в който е вградена флаш памет. Идеята е често използваната информация /включително тази за стартиране на системата/ да се записва във флаш паметта за по-бърз достъп и изпълнение. Няма нищо общо с SSD! Засега може да го вземеш така, а на по-късен етап да сложиш SSD (на предвиденото за това място) или да замениш DVD-то. В първия случай ти трябва малко по-особен SSD. Във втория случай SSD-то е нормално (2.5 инча), но ще ти трябва кутия за него. Аз постъпих по втория начин, защото нямах предвиден слот за M.2 SSD. За сметка на това пък си купих "комбинирана" кутия, която представлява всъщност 2 - една за SSD и една за изваденото оптично у-во (в моя случай беше BluRay записвачка). Така имам вградено SSD в лаптопа, на което движи Windows-a и външна BluRay записвачка през USB Edit: Acer-a, който си дал като линк е с по-висока цена, а няма DVD. HDD на Asus-а е високооборотен и ако кеша му е 32мв ще го бива (но не са казали колко му е кеша).
  9. ROG серията е много яка като цяло, но преди да купиш прегледай форумите за избрания модел и търси най-вече проблеми с охлаждането при върхово натоварване. Някои модели не са изчислени добре. След много мислене, посъветвах приятел да си купи този - машината наистина кърти, но и е доста над бюджета ти. Имаше алтернатива да вземе друг модел - пак от същата серия, но по-евтин. След много ровене, четене на ревюта и т.н. направихме тест. Приятел, който е търговец го поръча и го тествахме - оказа се, че има склонност да загрява повече при пиково натоварване, с което се справяше, но вдигаше много оборотите на вентилатора и, съответно, ставаше леко неприятно в стаята. Успех!
  10. Ето тук е описано (със снимков материал) как се монтират рингове на таблото за А3(до 2003г), А4(Б5), А6(С5). КАК СЕ МОНТИРАТ РИНГОВЕ НА ТАБЛО.pdf
  11. Колега, не мога да кажа нищо за посочените гуми, защото ползвам съвсем друг размер, но ще ти обърна внимание на изискването за шум. От изброените гуми точно DUNLOP SP SPORT MAXX GT 265/30 R20 94 Y RO1 XL са най-безшумни, а ти казваш, че не ти понасят. Надявам се да е заради остаряване на материала, защото ако не е, то всички останали изброени ще са доста по-шумни от тях. Например, увеличение от 3 dB удвоява силата на външния шум от гумата! За летни гуми в момента карам едни дънлоп-ки с 68db и наистина са 2 пъти (субективно на слух) по-безшумни от предишните ми, които бяха Пирели (71db). Успех с избора!
  12. И аз карам с 8100X-CESS 5W40 и съм много по-доволен от преди, когато карах с Castrol Magnatec/Edge. Може пък на ментета да съм попадал, знам ли...
  13. Колега, фм-трансмитера ще го ползваш само когато ти работи приемника (радиото), нали ? Най-добрият вариант за взимане на ток (плюс) е от плюса на радиото. Там всичко е предвидено - работи след подаване на контакт, при изваждане на ключа спира захранването и т.н. Купи си една запалка и цялата карантия с трансмитера я сложи в жабката да не се мотае в купето. И ще стане много културно
  14. Тук е описана процедурата подробно, както и условията, при които може да се направи успешно. Когато двигателят е студен, ламбда сондата не работи и смесообразуването се определя основно от датчика за температурата на охладителната течност (CTS). Когато двигателят повиши температурата си, но все още не е достигнал работна температура, влияние започва да оказва и датчика за температурата на засмуквания въздух (AIT). Ако CTS не работи, то тогава на празен ход винаги ще ти държи високи обороти (около 1200), защото смята че двигателя е студен. Така че, провери си CTS датчика, особено щом е бил пълен с течност.
  15. Прегледай за всеки случай всички маркучи около дросела. Обърни повече внимание на вакумните да не изпуска някое. С VAGCOM трябва да се направи адаптация на дросела. Може и да не го правиш, ако нямаш кабел подръка, след 100-200 километра каране дросела трябва сам да се адаптира.
×
×
  • Create New...