Jump to content

Изкажете мнение-а4 автоматик


Recommended Posts

Здравейте, интересува ме какво ще кажете за автоматик - а4 (до 98г), двигетели 1.8i и 1.9TDI.

Интересува ме конкретно на кой от двата двигателя автоматика му пасва по-добре. Също така искам да ми дадете някоя читава обява от мобиле.бг за автоматици. Да ме ориентирате от колко парички започват автоматиците през годините 96-98 и за двата вида двигателя. Дизеларката има ли някакви "зимни проблеми", как е с подръжката и не на последно място какво горят двата агрегата :dance:

Edit: Моля някой мод да ми едитне заглавието - "изкажете" :dance:

Редактирано от Bobu
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ах, с какъв кеф прочетох желанието ти, Bobu ;)

1.9 TDI с автоматик е перфектната машина за мен ;) Както беше казал един колега - не караш, а се возиш :dance: Мотора не те подтиква да му даваш обороти, т.е. да караш бързо, но във всеки един момент можеш да натиснеш газта и да се изстреляш.... :dance:

Уважавам возенето като "германски дядо" :dance:

Този мотор и тази скоростна кутия си пасват перфектно за мен :dance:

1.8 автоматик не съм карал, не мога да кажа нищо...

А показателно е за дизелите на VW наблюдението ми от последната зима - бях с Голф2 бензин и не можах да запаля на -16, да,ама всички дизели на VW запалиха, независимо от годинките си :bia:

п.с. темата не е за тук :)

Редактирано от galaboff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

по допре си тарси пак 1.9 ама с ра4ни нее оправдано да даваш около 500лв за масло и филтар на котията 1.9 двигателите са много добри и ремаците неса им скапи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно 140 лв. е смяната на масло и филтър на автоматика.

Колега, мятай се на автоматик и следващата ти кола съм сигурен, че пак ще е автоматик :hilezh:

Колегата galaboff много добре е казал защо. За двигателя - аз съм с 1,8 и съм напълно доволен от вървежа. Има достатъчно мощ, когато ми потрябва и в същото време не ме предизвиква да летя по улиците като изтребител.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе друго си е ръчната скорост, все-пак ако искам само да се " возя " както каза колегата по-горе.. :hilezh: мястото ми ще е от дясно..или отзад :)

нищо лошо не виждам в автоматика, но това е допълнителен разход ( маслото и филтъра ).

при ръчната скоростна кутия, това не го мислиш. ( някъде бях чел, че маслото вътре е предвидено за целия и период на експлоатация )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

приятел ако искаш си купи автоматик ама да знаеш 4е ако намериш някаде дати сменат на а4 маслото и филтара за 140лв пишия бегала тая кутия 140 е на старите до 94г

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако искаш да палиш гумите на крастовища и сфетофари земи ръчни.Но усещането с автоматика е съвсем друго.И е по интересно.А друг е и въпросът ,че автоматика пази двигателя и съответно му осигурявя по дълъг живот .

А и за в града автоматика е много по удобен.

Редактирано от mirdgo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

незнам колко е верно, но съм чувал че автоматика харчи с около 1 л. повече от ръчната скоростна предавка ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Автоматикът на B5 се води обикновен стар (като идеология) автоматик и да ти кажа честно не ме кефи. Тромавичък и доста първобитен на фона на новите автоматици. Аз не бих си взел A4(B5) автоматик: повече разходи за консумативи (на ръчната скоростна не и пипаш/сменяш нищо), по-голяма вероятност да кихнеш няколко бона за ремонт (автоматиците се трошат повече от ръчните), по-висок разход на гориво (да, този автоматик гори повече, не е като новите), по-малък контрол върху динамичните характеристики на колата, което при по-екстремни условия (изпреварвания, спирания, дъжд/кал/сняг) направо си е ужас. Заради едната чекия да карам с една ръка и един крак не бих жертвал всичко това:hilezh: Но пак казвам, говорим за автоматика на B5!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, автоматикът пази мотора повече, особено ако караш предимно градско (т.е. с по-ниска средна скорост). И да, колата с автоматик харчи около литър отгоре на тези с ръчни скорости.

Himika : приятелю, предпочитам стара и добре разработена технология, която е по-малко вероятно да ме подведе. Иначе в днешно време европейските производители гледат максимално бързо да пуснат нововъведенията на пазара и ефекта от новите неща е пагубен за имиджа на марката... Мой приятел, регистриран тук, който живее в Щатите ми каза, че там Ауди е някъде надолу в класациите за надежден автомобил, според мен точно по тази причина...Иначе разход за консумативи на скоростите не съм имал и бих се доверил на производителя в това, което пише в книжката на колата - маслото в скоростите е предвидено за целия живот на автомобила, това пише и за автоматика. Да, динамиката изчезва, но моят стил на каране вече не е толкова агресивен, колкото преди, когато карах бензинка с ръчни скорости, просто свикнах с колата и се радвам на комфорта, а той, вЕрвай ми е на високо ниво. Освен това на светофари с наклон колата седи на място, а не тръгва назад, така че ако някой ти се залепи на бронята нямаш шанс да си одраскаш бронята, помисли какво се случва ако си с ръчни скорости на голям баир, особено ако не си бърз със съединителя - ръчна и т.н... :hilezh: и това е сериозно удобство. Помисли и за това, как някой път може да ти се изплъзне съединителя или газта и не само да угасне колата, но и имаш възможност да удариш някой пред теб...

Единственото лошо за мен в случая е това, че нямаш толкова осезаема двигателна спирачка, т.е. накладките страдат повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

маслото в скоростите е предвидено за целия живот на автомобила, това пише и за автоматика.
:hilezh::):D Кире в ужасна грешка си. За автоматика това абсолютно не е вярно и търси удобен момент за смяна на филтър и масло. Точно смяната на маслото на автоматика замества смяната на съединителя на ръчната скоростна кутия. :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако намериш някаде дати сменат на а4 маслото и филтара за 140лв пишия бегала тая кутия 140 е на старите до 94г

:hilezh:

Цената е в Gemini4 и става въпрос за Б5. Подобна профилактика се прави на 20-30 хил. километра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:hilezh:

Цената е в Gemini4 и става въпрос за Б5. Подобна профилактика се прави на 20-30 хил. километра.

наистина сигорно си прав защото котията е от по старите а нее типтроник заблодих се защото несам срещал а4 с старата котия но има по любопитствах малко :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз мисля,че четох някъде,че маслото на А4 автоматик е предвидено за целия живот на автомобила и не се сменя.Аз също предпочитам автоматик за България и градско каране.Наскоро си купих Субару автоматик и взех да съжалявам,че не е ръчка,понеже карам само извънградско и колата е 175 коня та по не ги усещам с автоматика.Но за градско каране с цел комфорт-автоматика е незаменим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...