Jump to content

Малко помощ за скоростна кутия на А3 8л 1.8 20V


Чарли

Recommended Posts

Здравейте,карам въпросната кола от вече 2 години,никъде не ме е подвела досега...та от около 2,3 месеца ми влизат малко трудно скоростите,но е рядко за мое щастие.За да не чакам да се разбие напълно,бихте ли ме посъветвали какво може да се смени или обслужи по нея за да се олекоти малко.На дълъг път съм нямал проблем никога,дори от рез си влизат,просто понякога се запъва и ми е чудно защо.Течността не е сменяна от както съм я взел,само е доливано до колкото знам,чувал съм за някакви гумички и втулки по скоростната кутия че се сменяли,така ли е?Благодаря за отделеното време и оказаната помощ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Имах такъв проблем и си смених маслото в скоростите днес с такова Castrol Syntrans Transaxle 75W-90 2л и добавка Bardahl Gear Oil

, и скоростите включват като нови :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Провери и отпред при двигателя има една пластмасова джаджа в нея влиза едно лостче с ябълка. Може да се е счупила тая пластмаса.

Редактирано от CrazyMax
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите,попитах за това да я сменям,естествено казаха ми,че не се сменяла тази течност и просто ми доляха,около 200,300 грама и вече месец нямам проблеми с превключването на скорости.Но ще проверя и тези неща за които ми казахте,да не се появи пак проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

както те посъветва колегата 

CrazyMax

провети тази пластмасовата джаджа... На мен ми се счупи на дълъх път и се наложи да увивам с тел и изолирбанд за дасе прибера до София.

 

Жилата са ти разделени на 2 части - едното включва 1ва, 2ра, 5та и задна скорост, другото 3та и 4та скорост.

Тази пластмасова джаджа е за 1ва 2ра 5та и задна скорост. Препоръчвам ти да я смениш, защото е 20лв а пластмасата нагаря близо до двигателя и в даден момент ще се счупи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да,бях засичал темата ти някъде и видях какво беше сътворил.Знам,точно къде се намита,утре ще я погледна,но от доста време съм спрял да я ръчкам,все едно карам S3.Карай си спокойно и няма да имате ядове дълго време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=149618

Ето линка към колегата по горе,където имаше проблем,има и снимки,точно къде се намира.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам за това,но днеска се побърках на магистралата,явно вече се е преляла чашата.Имам запитване към тези със въпросните коли А3 1.8 20V...Не ви ли дразнят тези,мъчителни,къси скорости,3к обороти със 100 км...макс до 120 инак отваря второто гърло и после се чудиш къде отива горивото.Просто е нечовешко това,още не си я настъпил и вече реве.160км със 5к оборота,нечувано е,брачед ми се хвана за главата,да не говорим,че ебаси малолитражките ме минаваха,най спокойно.Ама то как да дигнеш повече от 100 като отваря 2-рата дупка и горивото го гълта..Как могат да сложат такъв мотор със къси скорости,не знам,това немога само да си обясня.Днеска си говорих с приятел,каза,че в скоростната кутия има 2 зъбни колела и просто е трябвало да ги сменя с такива за по дълги скорости и въпросът е решен,но няма кой да се занимава със стари кожи вече...Стига се наливало жални пари в обикновени навеси.Сега ако беше някоя S3-ka,дори и да е от старите,винаги ще си бутна парите в нея,ама знаеш,че разходът ти е оправдан,това се едно карам 1.6 и харчи колкото 1.8т...?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така си е приятелю-5 години го карах AGN мотора на А3-ка и то на бензин.Вървеше като лудо на това купе,но си ги изгаряше до две.Ама 1.8Т е друго нещо,S3 пък е ненормално---не,че не горят и те,ама е друго.Говоря за коли карани на бензин!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мани,аз на газ я карам и пак си прави каквото иска,10 градско ми харчи и толко извън градско...Говорим каране на градско на 3-та и 4-рта до 2к да се сменят задължително предавките и да я галиш.Извън градско повече от 100 да не дигаш инак ше се плаче...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И бръмчииииииии :D. Много високооборотен двигател. Ама като се има в предвид че преди 2500-2700 оборота не му се върви особено какво да направят освен да направят така че като караш 125 коня да имаш чувството че ги караш. Тъй са сторили, че компенсират със обороти. Има обороти върви и обратното.... няма обороти не върви. Ами аз на магистралата като я карам на 5-та със 100 примерно и настъпя педала до долу не тръгва да се набира така както ако я карам със 140-150 и настъпя педала до долу. При по големите обороти и идва силата. Максимална мощност при 6000 оборота. Там и е силата на кошничката. И да гори с 2 гърла на големите обороти, ама и аз като колегата по горе не мога понякога да и хвана спатиите. Предния път с нормално каране на магистралата (120-130) ми направи разход 9.2л/100, а ония ден яко тъпкане (150-170) ми даде разход 9,5л/100 Никаква разлика почти. При това съм сипвал газта и в двата случая от една и съща бензиностанция и една и съща колонка. Най много ме тормози обаче тва бръмчене. При 130км/ч направо ми гърми главата. То ни по бързо да караш из тея пътища, ни по бавно, че пътуването по магистрала със 90 е ебахти седянката все едно. Много шумен двигател.

Редактирано от Иван Баев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам,според мен проблема може да се оправи,ако се направи скоростната кутия по дълга.Демек да се сменят зъбните колела,посредством отваряне на кутията.Само трябва да се намери такава кутия с дълги за части,та да си поръчаш,та да ги напаснете с майстора си,да му оставиш едни 500 лева за услугата и тава е...ама реших да не давам и цент повече за тоя навес и това ще е....На дизел ще мина малко да видя там как е...Но се заклех,че повече кола без турбо няма да карам.Такива луди пари само за тези,наши,смешни горива няма да се дават...

Редактирано от Чарли
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

Здравей днес и на мен ми се случи това със скоростите докато си карах и само 3-та и 4-та останаха другите исчезнаха. Но като дам на задна влиза 1-ва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...