Jump to content

помощ при избор на сд+говорители за ауди а3


AccurseD

Recommended Posts

Здравейте,
имам ауди а3 2000г. с оригинално сд което искам да сменя. Мисля да отделя около 200-250лв (ако се наложи 20-30лв няма да ги правя на проблем). За тези пари искам сд и два говорителя за кората отзад, багажника искам да ми е свободен. За сд-то съм се спрял на mvh-150ui и mvh-350bt. Разликата между тях само в блутута ли е? Идеята за хендсфрее е добра, но микрофона къде се намира... да не трябва да се опъват кабели към сенника (или някъде другаде по-близо до шофьора)? Като цяло клоня повече към евтиния вариант, ако само блутута ги различава 003.gif

 За говорители ми е малко трудно да избера по картинка, а в моя град няма много магазини където да видя и чуя. Надявам се да ми препоръчате някакви който да свирят нормално като за това малко копе. Примерни говорители Hertz DCX 690.3 и ECX 690 , като вторите може да търся и 2ра употреба.

Не разбирам от тези неща и ще съм много благодарен ако ме посъветвате.

П.С. Предишната ми кола беше голф 3, имаше сд jvs със два говорителя слагани 2006-2007година (не съм обърнал внимание какви са говорителите) и свиреше доста доволно до смяната на автомобила. Не искам да ме чуват от 500метра че идвам, а само да ми е приятно да слушам музика 003.gif

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първото СД и първите колони за нормално слушане. Като се има предвид, че СД то има 4изхода за усилвател, и ако някога решиш, че ти трябва по-силна музика може да ги използваш. За тонколони може и някакви Пайнерки пак около 90W RMS. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за говоренето по радиото се опъва едно микрофонче до където ти искаш. Поне при мен е така,аз съм с този -> http://electron.bg/alpine-ute72bt-p-286261.html (м/у другото може и него да погледнеш..ако изключим голямото странно копче,с което се свиква бързо е много добър.. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И двата пайнера, които си посочил са пълна порнография. Впрочем пайнер въобще не са това, което бяха преди. Аз гледах пайнери по близо 400лв и пак са зле, а тези двата въобще няма смисъл. Гледал съм ги преди седмица и не стават. Отиди в магазина и накарай продавача да ти ги изкара и им виж охлаждането отзаде и ще припаднеш. Този плеър, който колегата ти предлага е далеч по-кадърно направен. Вписва се много добре, защото е изчистен и свети точно в червеното, което свети аудито ти. Има минимума от настройки за плеър от класа си и като бонус блутут и все пак е Alpine. Упъването на кабела не трябва да те плаши става лесно. Аз при мен съм го извел зад волана и ми отне 10мин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Визуално и двата плеъра имат плюсове и минуси. На пайнера не ми харесват копчетата за следваща/предишна песен- малки са и са по встрани, а на алпайна голямото кръгло копче и това source нещо не ми се връзват. Въпреки това след дълго ровене из нета и разглеждане на клипчета и снимки свикнах и със двете. Поне визуално :)

Всички се нахвърлят обаче да сравнявате пайнер mvh-350bt със  Alpine UTE-72BT, а никой не  каза каква точно е разликата между двата пайнера. Ако тоя за 100лв свири еднакво добре със тия за 200лв., а се различават само в едно хендсфрий, бих взел евиния вариант и да сложа по-силните говорители. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май не ме разбра колега. Въобще не ги сравнявам. Просто и двата пайнера са много зле от към изработка. Отиди и ги виж наживо и най - вече обърни внимание на охлаждането(то е важно). Алпайна е просто от малкото плеъри в този ценови диапазон, който става затова ти го предлагаме. В Технополис ги има и 3-те плеъра накарай да ти ги дръпнат от стената на която са изложени и сам ще откриеш разликите. Алпайна е с двойно по-голямо охлаждане и по солидна изработка. Отделно към алпайна може да си вземеш дистанционно ако решиш след време. Към пайнерите не.. само моделите над 300 + лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега "hristtov" не забравяй, че Пайнера е без диск и вътре компонентите не са наблъскани един в/у друг и затова охлаждането е по малко. Имам 2ма приятели с такова Сд и мога да твърдя, че за парите си е просто невероятно добро. Дори едното е вързано към елипси (пак на Пайнер 90W), който са в кутия и се получи доста добре, който се качи в колата му си мисли, че има усилвател.

Единствения минус за мен на Пайнера, е че подсветката му бие повече на розово отколкото на червено и малките копчета за сменяне на песните.  

То няма база за сравнение м/у 2те Сд-та ( Пайнер- Алпин) като цената на едното е двойно по-висока.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега "hristtov" не забравяй, че Пайнера е без диск 

че то и Алпин-а е без СД..На картинката плеъра има СД,но в действителност няма(явно са сложили малко по-различен модел,но ако изключим сд-то са 1:1)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И двата пайнера, които си посочил са пълна порнография. Впрочем пайнер въобще не са това, което бяха преди.

Колегата е приготвил за CD  определена цена, за тия пари пайнера си свири много добре даже. А и с колоните, който иска да вземе ще отиде с около 100лв отгоре в посочения Бюджет! Моята 3-ка е с 2 hertz-а отпред и отзад в корите сложих 2 Soundstream-a и 4-те са с кищялки и с филтри. Музиката мога да кажа,че не е силна, но звука е чист и свири много приятно. http://www.avitel-bg.com/hertz-dsk-130-3_2-way_compo Тези са отпред. За съжаление не мога да намеря Soundstream- a да ги покажа колега.  Аз съм с това CD http://www.avitel-bg.com/pioneer-deh-2500ui . Успех колега. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм съгласен да дам тази разлика от 80лв., но не само за един блутут. Това за мен е само за газария... вижте ме мога да си говоря с колата :)

в характеристиките между двата пайнера виждам единствено разлика в:

  • Bass, Mid, Treble  - Евтиния вариант го няма написано в характеристиката, но мисля че няма как да го няма като настройка

  • блутут - само евтиния пайнер го няма

Другите неща като подсветка, усилвател, преаут... панели се препокриват.

Алпайна в описанието си има повече неща описани като настройки на звука, ако те имат някакво голямо значение бих дал тези 80лв. иначе пак остава единия блутут.  А вярвам че и пайнера ги има просто не са написани. (ще се види на място)

По въпроса със охлаждането след толкова много ровене не намерих някои да се оплакал...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де няколко пъти предлагам да се видят на място.... що тъпчем на едно и също място не знам :)

Алпайна също е без диск и има двойно по-голямо охлаждане. Нека ги види на живо и сам ще си предцени. Пайнерите не светят и както трябва, а алпайна е точно в цвета на червеното на ауди. Айде една снимка...

post-71410-0-63092400-1388416121_thumb.j

Редактирано от hristtov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако опцията Bluetooth не ти е важна, що не погледнеш и това:

 

http://electron.bg/kenwood-kmm257-p-291000.html

 

С ширпотребата на Pioneer просто няма сравнение, а и няма да намериш друга марка в този ценови диапазон, която да плейва FLAC-ове!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За плейърите няма да казвам нищо, но определено ще препоръчам при говорителите да се вземе по-скъпия модел елипси. Ниския клас къса "мустачки" между баса и пищялките и се почва едно грачене... при другия модел от по-високата серия този проблем отстъства.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За плейърите няма да казвам нищо, но определено ще препоръчам при говорителите да се вземе по-скъпия модел елипси. Ниския клас къса "мустачки" между баса и пищялките и се почва едно грачене... при другия модел от по-високата серия този проблем отстъства.

 

поръчах ги тези преди малко. Втора употреба са. Как мога да ги пробвам преди да взема сд-то? Мога ли да ги закача само за пробата на https://www.technopolis.bg/b2c/details/35792/P11070501/Resiivar-PIONEER-VSX-322-K

 

извинявам се за тъпия въпрос :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можеш, но няма да ги силиш разбира се. Иначе при пробата слушай дали не прекъсват пищялките и средите, защото ако са точно като тези на снимката, значи са някоя от по-старите версии с "мустаци" от баса към пищялките а аз точно за там говоря, че скапват ако са слушани и дънени повечко с басови музики.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Говорителите са страхотни! Днес ги закачих на един приятел на колата и ми хареса как свирят :)

Друго се присетих, ресийвъра ще е 4х50 (пайнера или алпина -нямам време да ида до плевен/ВТ да избера). Имам говорители в предните две врати, отзад странично на задната седалка и като сложа елипсите на кората ще станат 6... ресийвъра не мисля че ще може да ги захранва както трябва - прав ли съм ? Вариантите които имам са да взема усилвател (но нещо евтино 2ра употреба - до 40-50лв) или да закача само елипсите и предните говорители на ресийвъра. Тези страничните на задната седалка да не ги пускам.

Какви кабели да взема (каква дебелина)и колко дълги ще ми трябват ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам как ще се справи този усилвател и колко е качествен, но ако вземеш 4 канален усилвател като този от линка, оставяш задната линия във вратите на плейъра а предната и елипсите връзваш към усилвателя. Настройваш всичко внимателно, че да не си изпукаш предната линия и елипсите и си готов. За кои кабели питаш? За елипсите ползваш обикновени кабели като за тонколони, за усилвателя 10квадрата захранващ и 10 квадрата маса, като на захранващия кабел за усилвателя слагаш възможно най-близо до акумулатора гнездо с предпазител по-голям от предпазителите на усилвателя. Препоръчвам и да си купиш качествени чинчове с римоут от плейъра към усилвателя, за да не се налага после да разкостваш всичко заради един смотан кабел.

 

Другия вариянт е да оставиш говорителите в купето на плейъра, елипсите да вържеш на усилвателя и един хубав и слънчев ден, ще можеш да добавиш на останалите 2 канала от усилвателя една туба за подсилване на ниските честоти в бридж.

Преди покупката се увери, че плейъра има 2 изхода за усилвател а не 1. (2 двойки, не една двойка)

Редактирано от MeThTiCaL
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами днес взех ресийвъра и монтирах с човек-майстор повечето неща, защото сам нещо се забатачих.

Та пуснах 6 квадрата за захранване и 6 за маса (в бъдеще ако взема усилвател) и чинчове (един кабел- 2 камбанки+ ремоте за 10лв/5метра). Сам си изрязах кората (доволен съм от себе си! :hilezh:  въпреки че е малко криво - трудно се забелязва)

Нямах време да закрепя говорителите с болтове или видии, но ги наложих в дупките и ги вързах. Не съм впечатлен от звука! никакъв бас :( (надявам се че защото не са завити, вибрациите се обират от луфта и губи сила)

Ако не е това ще почна да мисля за бас в багажника, че така не мога! никакво качество  :@

....вързани са предните говорители и тези отстрани на задната седалка на единия канал (фронт), а задните на самостоятелен канал. Може да не съм настроил правилно устройството и затова да не съм доволен.

Утре като закрепя стабилно говорителите ще разбера :)

 

П.С. плейъра има 2х2 преаут

Редактирано от AccurseD
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Moже да са дефазирани, пробвай да обърнеш кабелите на  говорителите обратно,.може само на единия може да се наложи и на двата И така както си натоварил едната линия не е добре. откачи тея от задните врати и си остави само предните

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата е прав. Може да са дефазирани а и може тия навръзваници на задните говорители да бъркат картинката. Изключи задните говорители от цялата ситуация и остани само на предна линия с говорителите отпред и с елипсите за задна линия. Убеди се напълно, че + отговаря на + и - отговаря на -. На 1 говорител да е обърнат +-са с минуса и баса отива подяволите..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От кабелите е било. размених ги на десния говорител и сега е по-добре :)

Мислех че ще е по-силно и качествено, но пак става.... ще помоля един приятел да даде да му пробвам субуфера в моята кола и ако ми допадне ще почна да диря такова нещо.

Силни благодарности на всички за помощта! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имай предвид, че каквито и компоненти да се набухат в колата, ако не е настроено всичко както трябва да звучи, пак може да е лош крайния резултат. Цели се при настройките да получиш сравнително линеен звук (пример как не трябва да бъде са повечето гъзари дето дънят от колите си яко бас и нещо цвърчи там, па кой пее и кво пее оди разбери). :)

Редактирано от MeThTiCaL
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...