Jump to content

Проблем с АБК мотор


eminem94

Recommended Posts

Здравейте колеги,имам б4-ка отскоро 2.0 АБК с газ .Отскоро започна да си мени оборотите като беше в границите на 1200-700 ,днес ходих при газаджия каза ми,че това не било от газ-та изчисти стъпковото моторче,отидох при майстора ми и той каза,че дебитомера е за смяна и го откачихме,да видим дали в аварийния режим ще прави тия магарии и да за жалост продължи да ги прави.Закачихме отново дебитомера и почнахме да умуваме,има 2 топлинни датчика (някакви сини са),имало някакъв потенциометър или нещо такова под дроселовата клапа,други пък ми казаха,да отворя и да изчистя дросела,та някой имали на представа и сблъсквал ли се е със същия или подобен  проблем? На връщане от работа колата си менеше оборотите м-у 200-250 и 2500 направо ужас ,дали е поправимо и колко ли ще струва ?Някой някакви предложения или мнения ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това че са ти почистили стъпковото не значи, че работи коректно. Винаги е добре да почистиш дросела, но ме съмнява да е това-много голяма е разликата в оборотите. И на бензин  и газ ли го прави колата....проверете да не смуче от някъде въздух-вакумните маркучлета и филтърната кутия.Препоръчвам една диагностика първо при кадърен майстор, после сподели какво е станало и ще се умува. Успех.

Редактирано от niki76
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на газ и на бензин го прави,проверени са маркучетата , май ще търся ново стъпково да купувам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единия е на блока па другия е май за парното :Д  За това казах 2 и двата са сини на цвят и двата като се откачат няма никаква разлика нито се менят оборотите нито нищо .От преди малко ми направи впечатление,че карам си на 4-та с 1800-2000 оборота и изключвам от скорост и си остават така оборотите трябва да подам малко газ и тогава падат

Редактирано от eminem94
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега чети какво ти пише колегата Ради.имах проблем с моето АБК каде ли не четях,кой ли не слушах и един ден му писах на лично.Речено сторено видяхме се в един хубав дъжд,прегледа колата и всичко което ми каза да сменя и да оправя го сторих.Още помня какво ми каза като закачи колата за диагностика:абе момче ти все едно имаш три двигателя под капака:.От тогава колата пее ли пее,та ако ми следиш мисълта драсни му няколко реда на л.с. и не давай на много разбирачи да ти ровят по колицата.Поздрави и респект за Ради.

Sent from my IdeaTab A3000-H using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 и си остават така оборотите трябва да подам малко газ и тогава падат

Клапата на дебиломера е крива ! Или задържа смотаната кихалка ако е на въздушният филтър !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Дъното на дебитомер може ли да се свали става въпрос за АБК мотор
Номера на дебитомера е: 0 280 202 130 има и още един номер: 0379063010

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да , трябва да разпробиеш нитовете и се маха. Аз моето го свалих по бързия начин , след една лека детонация си излезе на момента. :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги смених дебитомера колата движи сега перфектно на бензин но на газ отново не е както трябва гасне ... Вземам да се замислям дали не съм сипал кофти газ.дали не са заминали мебраните на испарителя ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Цитиране на предходен пост!

Не сложих друг :д Онзи отиде в кофата заедно със стария . Изхабих газта която имаше и заредих друга и проблема почти го няма (но от време на време пак гасне като изключа от скорост) , има едно нещо което е вързано към изпарителя но не го знам какво е някой можели да сподели какво е това ? ,ето снимка:

10329209_855449857804168_121911759178005

10367587_855450091137478_166634359937344

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

отново прекъсва и гасне и на газ и на бензин направо се дразня , че не може да се разбере какъв и е проблема

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...