Jump to content

Samsung Galaxy S4 или S4 mini


Recommended Posts

Здравейте, колеги! :)

 

Аз пак се вкарах в дилема за покупка на нов телефон. Като цяло съм се спряла на Samsung Galaxy S4 mini, защото:

- по-компактен е, в женски ръце изглежда по-естетически издържано, отколкото големия телевизор;

- има що-годе същите функции като големия;

- по-евтин е;

- би трябвало да прави някакви нормални като качество снимки.

 

Въпросът ми е, какво пропускам, ако си го взема него, а не големия? С какво големият е по-добър и заслужава ли си разликата в цената?

 

п.п. Не искам iPhone, така че нека да няма такива мнения в темата. :)

 

Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ползвах известно време с4 мини- не забиваше, сравнително бърза реакция, снимки горе-долу. Големият е по-бърз ако го товариш с много приложения. Минусът и на двата е , че са изключително пластмасови. След с4 мини взех htc one mini, който , поне за мен, е много по-приятен за работа. Успех с покупката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Samsung в женски ръце е доста често срещано явление, че и в мъжки е така. Разгледай на живо HTC One mini, който според мен на дизайн е светлинни години напред...

Sent from my HTC One using Tapatalk

Редактирано от becinko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разгледай на живо HTC One mini, 

 

Ето сравнението от gsmarena: http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5375&idPhone2=5505

 

Накратко:

- хтц е по-голям и по-тежък (разликата в теглото е пренебрежима, но в размера - не);

- 4 срещу 8мп камера при Самсунга, коя е по-добра :nixweiss:

- батерията на хтц-то е несменяма, т.е. забравяме да имаме втора батерия "за из път";

- най-важното за мен - ХТЦ-то няма слот за карта! Което е абсурдно и абсолютно неприемливо, ако телефона се използва като мобилен, а не стационарен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече няколко S4 mini на приятели дефектираха в гаранционния период, но същото се наблюдава и с HTC- то.
Общите впечатления за Samsung- а са добри. Р
еспонса е добре.
С по- слаби характеристики е от големия си събрат, но за сметка на това е с по- нормални размери (за женска ръка).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Samsung в женски ръце е доста често срещано явление, че и в мъжки е така. Разгледай на живо HTC One mini, който според мен на дизайн е светлинни години напред...

Sent from my HTC One using Tapatalk

има проблем с камерата на  слаба светлина

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

S4 mini и като цяло всякакви mini версии на имиджови смартфони включват в цената си малко от славата на големите си братчета, но не и техните технически характеристики и сътоветно мисля, че по-бързо ще дойде момента, в който mini-то ще почне да те дразни с лаг. Но това не е факт, а лично мнение. Ако вземеш mini-то може би е добра идея да изключиш автоматичните ъпдейти на приложенията, за да не ти се товари телефона допълнително всеки път, когато за някое приложение излезне нова версия и най-голямата новост в нея е поддръжката на новите устройства на пазара. В крайна сметка mini-то наистина е по-компактно и само този факт може да ти спести някои главоболия - аз имам S3 с оригинален калъф от Самсунг, и когато имам само една свободна ръка ми е достра трудно да боравя с него, за да приема обаждане примерно - винаги съм на една идея разстояние от изтърване на телефона...а доста познати точно в следствие на такива трудности трябваше да сменят дисплея, което си е скъпо удоволствие, ако не ти се занимава с китайски дисплейчета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен това мини в името лъже, особено при HTC-то. Колко по-малко е от един Нексус 4? 

 

7.jpg

 

Да има по милиметър от тук и от там, но ще се усети ли въобще в ръката и заслужава ли си? Сравненията на характеристиките мисля са излишни. Разликата в цената също е в полза на LG-то.

Редактирано от aRobben
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

 

Моят глас е за Samsung Galaxy S4. Не съм голям познавач на телефони, но имам mini версията и впечатленията ми са, че е доста по-орязана от големия Самсунг. Като разлики мога да отбележа следните неща, които аз съм забелязала от скромния си опит и познания за телефоните:

Samsung Galaxy S4 - по-хубава камера и съответно доста по-добри снимки от mini версията. Можеш да прелистваш страниците с жестове с пръсти или с очи (при mini версията това е орязано).

На мен лично, малкият Samsung, често ми забива, батерията ми много загрява, имам и някои проблеми с touch screen-а. Но това най-вероятно не се случва при всички телефони. Плюсове - по-малък и компактен е, доста лекичък, можеш гласово да си спираш будилника сутрин :D, или гласово да командваш плейъра, когато слушаш музика - с next и previous, volume up и volume down, но това го има и при голямата версия  :hilezh:

Така, че зависи какво точно искаш и търсиш :) не знам дали помогнах много, но ползвайки mini версията вече повече от половин година, започнах да се замислям защо не се спрях на "големия брат" :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй, да изкажа малко впечатления тъй като доста съм чел и ползвал разните им там флагмани...Имам приятели с С3, С4, минитата аз имам HTC One, и имам досег и с HTC one mini

Ta...самсунга:
1. Пластмасова сапунерка, има тестове с микрофон, където се разбира че скърца супер много, а като поостарее започва още повече да скърца, въобще кеф от държането му в ръката няма, просто е като алкател използват гадните евтини пластмаси и когато представят телефона, говорят за природа екология и прочие, ем да ама грозното си е грозно
2. До сега не съм виждал самсунг, който да не цикли (изключително съм капризен на това). Не мога да възприема как може с3/с4 като му цъкнеш телефона и да цикли преди да изкара клавиатурата, или пък контактите( ще кажете, да ама не е така, аз в магазина видях...) да ама в магазина е гол като пушка и затова не цикли. Дори цикли при премятане между екраните, не постоянно, но се случва - мен ме дразни много!
3. Камерата - безпорно за момента айфон имат най-добрата камера, след това е самсунг след като изключваме ябълката от сметките генерално, остава че ще останем доволни от камерата на самсунга. Само за колегата дето говореше за мегапиксели - Говорейки за HTC не е важно цифрата да е по-голяма ... 
4. Андроида... еми имам наблюдения, че самсунг доста набързо изоставят потребителите си по отношение на ъпдейти, още повече когато не говорим за флагмените им (S3, S3, Note сериите). За сравнение аз вече съм с Киткат... Относно ъпдейтите, вече има С5 тъй че е нормално за с4 мини да не се мисли много много...

 

HTC... 
1. За мен абсолютния фаворит при смарттелефоните когато говорим за дизайн. Zero Gap технологията е подобна на айфона. Алуминиев корпус, просто ти прави кеф да го държиш и да го гледаш. КРАСАВЕЦ! И черния и сивия са яки. Това дали ще тежи 10 грама повече или по-малко не е фактор, това може да е фактор във форумен спор само, никой няма кантар в ръката...
2. Софтуера: HTC Sense (5.5 лятото се очаква 6). Откакто го има сенс-а потребителите са супер доволни от него като функционалност и като леснота на работа, не бъгва, всичко е удобно и красиво. За 5 месеца не съм успял да накарам моя One да забие или да се замисли при изплълнението на някаква задача или зареждане на приложение. По-скопен е от към приложения, но за сметка на това има повече свободно място, няма ги според мен ненужните глезотии слагани в Samsung. Taм е пълно с блакинги, дето са направени според мен като се похвалиш на някой с новия ти телефон да кажеш "Виж, виж кво има мноо яко!!" и видиш ли че можеш да премяташ снимки, без да докосваш дисплея... примерно.
3. Камерата - 4 Megapixels с Ultrapixel технология, която позволява приемането на до 300% повече светлина (което ако сме математици и гледаме сухите цифри значи, че тази камера се равнява на около 12МР.). На светло през деня прави брутални снимки. Сравнявал съм скоростта на заснемане и качеството на снимката пряко с S4 HTC води... Идва момента със снимките на тъмно (където на теория трябва да е силата на тази ултрапиксел технология). Ами не е точно така, ако камерата е на кеф прави супер снимки (като за телефон), но ако не е на кеф се появяват разни червени отенъци и т.н. Тези отенъци са признат фабричен дефект от HTC при HTC One, дали ги има при МИНИ не знам, но мога да проверя. Но затова казах по-горе, че на самсунг камерата е по-добра, защото може да прави по-кофти снимки на светло, но пък и на тъмно са си ОК.

 

Ако телефона ще се използва за интернет, музика (тук да вметна, че слушалките идващи с ХТЦ са със супер качество). снимки, файсбук, вайбър и такива базови работи HTC One mini e по-добрия вариант защото според мен заради готиния дизайн си заслужава да се лишиш от няколко глезотийки под формата на ненужни приложения. Това за батерията. Още не съм видял някой да си носи 2-ра батерия. Да си носиш 2-ра такава, която ти зарежда телефона през USB-to ок... виждал съм. 

 

Ако има интерес мога да покажа снимки правени с моя телефон да се види за какви дефекти говоря :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2. До сега не съм виждал самсунг, който да не цикли (изключително съм капризен на това). Не мога да възприема как може с3/с4 като му цъкнеш телефона и да цикли преди да изкара клавиатурата, или пък контактите

 

Проблема е в TouchWiz, но е лесно отстраним. Ела да ти покажа двуядрен Самсунг с AOSP без грам лаг, ко не ми вярваш :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.....

Много дълъг пост. А не успя да споменеш какво се прави, когато телефона няма слот за карта. 

Аз също харесвам ХТЦ, но според мен са тръгнали по пътя на Нокия. Не може сред толкова много модели да няма телефон, който:

да има 768+Мб, всички сензори, слот за карта и да е 4-4.3". А Самсунг имат 3-4 такива модела.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

S4 mini като собственик на такъв телефон вече 6 месеца определено ми е фаворит. Аз съм си го купил от М-тел, чисто нов, нямам забележки или проблеми за сега. Основното му предимство, че е компактен и върши всичко необходимо за този клас телефон, според мен е достатъчно бърз за всичко. Камерата му също прави доста добри и хубави снимки, даже често по изчистени и качествени от обикновена сапунерка.  :zustimm:

 

Мен ми е най гот да видя някой как си пъхнал с3, с4 или гранд в преден джоб на дънките или как си скрива половината лице за да си говори с тях.   :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е в TouchWiz, но е лесно отстраним. Ела да ти покажа двуядрен Самсунг с AOSP без грам лаг, ко не ми вярваш :)

 

:) Знам ги колега тез пинизи, бях накарал моя SGS+ i9001 да работи перфектно, но все пак тука говорим за сток апарат. Все пак колежката не вярвам да се занимава да руутва и т.н. Другото е, че си чао с гаранцията ако го руутнеш. Варианта с друг ланчър не ме кефи, някак си обичам ОЕМ нещата, а те като не са ок - еми значи не става.

 

 

Много дълъг пост. А не успя да споменеш какво се прави, когато телефона няма слот за карта. 

Аз също харесвам ХТЦ, но според мен са тръгнали по пътя на Нокия. Не може сред толкова много модели да няма телефон, който:

да има 768+Мб, всички сензори, слот за карта и да е 4-4.3". А Самсунг имат 3-4 такива модела.

 

Нищо не споменвам за картата памет, защото нито гледам филми нито слушам музика, за да ми трябва адски много пространство. На моя Оne имам 27ГБ свободно полезно пространство, което мога да използвам. Аз лично използвам телефона си за фейсбук, уатсап, интернет и говорене. Изключително рядко за навигация (само в града ако не знам някоя улица). Та ако колежката припознава в моите потребности нещата които ще прави с телефона мястото не е фактор. Това с паметта е като с размерите на телефона, HTC хейтърите се хващат за тези неща като удавник за сламка... Ако пък все пак телефона е толкова важна част от бизнес или работа свързана с много дисково пространство - USB Оn the go. Слагаш една флашка и качваш каквото искаш и го споделяш с PCs и лаптопи супер лесно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И двата са гадни.  :unsure:

 

И без тва си объркана, виж и Нокя 925. Чудна е. Виндоуса може да не е много моден, но определено е страшно приятен всъщност и ще ти хареса със сигурност.  

 

Ако андроида е задължителен, щото така са ти казАли - Нексус. ^_^  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, да внеса малко пояснения, за да не се разводнява темата. 

 

След някакво проучване на пазара, комбинирано с доста мнения на потребители, добавено към потребностите ми и определения ми бюджет, съм се спряла на тези два телефона. Ако се отклоня от избора си, то ще е в посока Samsung Galaxy S5, примерно, или последното което видях е S4 zoom.

Не ме препращайте към други марки, освен ако няма много сериозен аргумент за това.

 

И благодаря на всички за изказаните мнения! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Сами" най-вероятно ще пуснат нов топ-модел лятото и затова просто еволюираха S4-та до S5. Много добра алтернатива на S4 e LG G2 (всъщност преди месец и моята жена мина през подобна дилема, и се спря на LG-то, заради по-изгодната цена ..... засега е доволна :zustimm: ).

 

S4 Zoom ..... по-добре не.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...