Jump to content

AirBag лампата свети постоянно, а4 б6


xaxaxaxaxaxa

Recommended Posts

Добро утро колеги,

 

вчера карах цял ден колата и след поредното палене и хоп да видя лампата за еърбег започна да свети нон-стоп. 

 

Само малко история да вметна. Като купих преди време колата, бяха сменяни еърбеците с други, щото беше удряна. И техния вин номер или нз точно как се казва не съвпада с номера на моята кола и след 15 мин каране примерно и лампата светваше, но това го оправиха и до сега повече от година не съм имал проблем до вчера вечерта. 

 

Разликата е че сега като запаля и си остава лампата да свети, което ме съмнява да е същия проблем като от преди. 

Най-разпространения проблем, за който четох е да не дават добър контакт кабелите за еърбег под седалката, но не се навивам сам да откачвам и гледам (и без тва нямам кой знае кви инструменти в колата).

 

Не намерих някоя тема по въпроса, пък и е неделя ако може да кажете сервиз (софия) който сега бачка и могат да проверят и евентуално изчистят грешката.

 

Или пък колега от форума, който има vagcоm и има желание да даде едно рамо ще почерпя и платя за услугата.

 

Поздрави:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отдавна и се каня да и направя диагностика, че преди месеци както спрях нормално на място и ми светна лампата за есп и след ново палене не е имало проблем, а преди 2 седмици ми светна на борда червен удувителен за проблем със спирачките и след ново палене не е правила проблеми, но трябва да се види какви грешки е записал компа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То,доколкото знам,няма да изгасне сама!Иначе задължително трябва а минеш през ваг-ком,за да разбереш коя възглавница не работи,и защо не работи!Дава различна грешка в зависимост дали е прекъснат кабел или лоша връзка!При лоша връзка се напръсква буксата с контактен спрей и проблема се решава,но за прекъснат кабел трябва прозвъняване на захранването!Поне от личен опит толкова знам,успех!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

без вагком няма да разбереш, има няколко кабелни връзки от която може да свети, може и от други причини да свети.

 

освен това, ако е светнала поради проблем - прекъсната връзка при кабела на волана примерно, след това е необходимо чистене с вагком, от само себе си няма да изгасне.

 

понякога грешките от кабелите под седалките, след наместване изгасват, но щом си ги проверил си видял, че те са добре фиксирани, слабо вероятна прична да са те.

 

 

вагком и ще си каже

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...
  • 3 months later...

Колеги тази сутрин при мен се появи този проблем. Паля си сутринта колата и лампата на аербега не угасва, по едно време угасна за една секунда (премигна) и пак светна, след две три минути пак угасна и светна така направи три пъти, на 20 минута изгасна. Преди малко се наложи да свърша малко работа из града и се получи същото, лампата не изгасна, премигна два три пъти и след 15 мин си изгасна....

На какво може да се дължи това?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Привет, ако може и аз да ползвам темата.

1 Fault Found:
01222 - Crash Sensor Side Airbag; Passenger Side (G180)
            012 - Electrical Fault in Circuit - MIL ON
 

Това ми е грешката. Рових под седалката до шофиора, но буксата си е ОК. Пръyсках я с контактен спрей, чистих с WAG, но се появявяа веднага, не изчезва. Когато реши в движение примигва, понякога изгасва и за повече време. Нали, като се набие грешка за AIRBAG без WAG не изчезва? При мен примигва.

Благодаря ако някой има идея.

p.s. А светна както си карах преди 2 седмици без видима причина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е за еърбега в пътническата седалка, не в твоята. Има проблем с връзките, който може да не е в буксата, а и може да не е в ТАЗИ букса, която свързва кабелите от купето към седалката, има няколко по трасето. Също така може да е прекъснал кабел! Колкото и да е странно, понякога се случва. А може да има проблем и със самия еърбег!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно е,че понякога примигва, понякога угасва без някаква зависимост. През повечето време свети обаче. Нали като набие такава грешка само с вагком се трие. Не разбирам много, но ми е безкрайно интересно. Като се постопли ще ровя седалката явно. Благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...