Jump to content

Audi A6 C5 1.9tdi 110к.с. или VW Passat b5.5 1.9 tdi 131к.с.


Recommended Posts

Здравейте, колеги! Сравнително нов съм във форума. Никога до сега не съм имал Ауди. В момента карам Пасат б5 1.8 125к.с. седан. Много искам да го сменя с комби и не ми се бяга от ВАГ. Насочил съм се към гореописаните модели. Кой е за предпочитане? Пасата е с 6ск. А аудито е това:

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11406373450312018&slink=74a7x1

Наясно съм, че не е фейслифт. Тук таме има по нещо от фейса, ама не е. Ако 110к.с. са ми малко - чип. Пасата пък е от познат, и знам, че е много гледан и безпроблемен, но е по - ограничен от към екстри. Няма автопилот. Няма климатроник, а климатик. Салона е базовия. От автомобила ме вълнуват следните характеристики:

 

1. Комфорт и обезшуменост
2. Цена на поддръжка
- по цени на оригинални части
- по цени на части 2ра ръка от форуми
3. Разход на гориво градско и извънградско с 100км/ч и 140км/ч с клима (без).
4. Оказва ли влияние на разхода, това че Пасата е с 6ск?

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хехе аудито има абаси екстрите,пасата ще ти се види като гол циганин,малко с блокажа са послъгали,подгрева на седалки ,хладилна жабка и печка са ебаси кефа,малко туниниг и колата е чук,изглажда добре,на фона на колите гледам през ден ,дано само като я качите на крик не е тая грозна гледка на която попадам често,мога да приложа снимки,преден мост от куатро  заварявани тампони и толкова други ужасии.......успех,пасата върви повече но това не го прави по предпочитан ,както казах горе малко лек тунинг и колата напълно ще те задоволи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Докато си оправям колата след градушката, се возя чат-пат на едно б5.5 и като обезшуменост - аудито е по-добре. Другото е, че в салона, въпреки, че всичко изглежда доста запазено на вратите на пасата плата беше като разлепен и увиснал и имаше поскръцвания откъм багажника - с 2 думи малко по-нисък клас, което не значи разбира се, че неможе да се попадне на разпорено от употреба А6.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може ли да разясниш защо смяташ така?  Любопитно ми е. И за състоянието и за цената. Има ли смисъл да се вдигам от Пловдив да ходя до Хасково?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Passat си заслужава ако е с 1.9TDI + 4motion

Но и мен не ме грабва конкретния екземпляр на А6, гледай поне часовника да е "електронен" на таблото. Т.е. моделна година след '99. Интересното е, че на тази и фаровете са от след '99 а всичко останало е до '98. Не мога да различа цветовете какви са в момента, че лаптопа на който съм е доста куц, но има шанс да е кръщавана. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В мобиле.бг са 5-6 обяви на 110 коня с ръчна скоростна кутия, ти се чудиш дали да ходиш от Пловдив до Хасково 70-80 км в една посока. Аз като търсих кола ходих от София до Гоце Делчев, където се разочаровах, до Димитровград като се прибирах от Кърджали за София. До Велико Търново също, след като там огледаха колата и ми казаха, че става, но аз пак реших да отида. Тогава не беше като да няма обяви за 1.9тди 110 коня. По-добре отиди и виж на място какво е състоянието на колата. Както отбеляза Недко, фаровете са от следващата година на производство, решетката на капака е с куатро надпис и т.н. Аз луфтове не виждам, други хора из форума са по-добри анализатори на снимки на коли от обяви. Аз предпочитам да я видя с очите си на място и не слушам какво ми бръщолеви продавача ;). Успех...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взимай премиум марката, при така обявената цена ще може да спазариш надолу с гаранция няколко стотачки. Километрите не са реални с гаранция. Като гледам под капака само е сипвано нафта и е карано. Маркучите на вакумите са нацъфтели, т.е. не са сменявани и е хубаво да се видят. Има и още какво да се гледа, но за това пък си има тема, а и монтьори срещу заплащане правят оглед. Дизела е много по-добър от бензина (нещо като парчето Хип-хоп на Ъпсурт ->Хипхопът ми е много по-добър от хипхопът ти!).

Редактирано от Бат Сашо
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Не виждам нищо с цветовете или фуги. Може пък и толкова да разбирам. Едва ли колегата го казва да се направи на интересен. Ще огледам колата с човек, който разбира. А колегата относно цената имаше в предвид, че е много скъпа ли?

Редактирано от boqnkov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Погледни по добре цвета (цветовете) и луфтовете между детайлите 

 

На живо е най-добре.Но така и така си писал,попиши оше малко:кои точно цветове ти видя и кои луфтове,като изключим евентуално предният капак леко в дясно.Понеже на снимките е на шарената сянка там едва ли и бояджия може да хване разлики.Виж например огледалният образ на боята от околната среда си стои прав от край до край без някакви видими изкривчвания:сиреч или е пребоядисана цялата накуп или е направена много добре като боя,което пак казвам едва ли може да бъде забелязано на тези снимки от обявата и да е достоверно на 100%.

Редактирано от Reroll
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не виждате че цвета на преден десен калник е различен и че през  задна лява врата няко малко коте може да влезе в колата не ходете да си купувате коли сами  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

- преден десен калник е различен цвят от бронята и капака

- заден десен калник, багажник и задна броня - три различни цвята

- заден ляв калник и задна лява врата - различни цветове

 

тая кола е сглобена с части от поне 3 4 други

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

умирам да чета този раздел :))))) хора това са стари коли на 15++години....бъдете реалисти .Ся акъла не ми побира колко коли с по една торба кит ще има до година на пазара...ама това е...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Карам Пассат б5.5 1.9Тди 131кс повече от 5 години,и съм много доволен от колата.Мисля че Пассата е по-добрия избор.Според мен с този пассат е по-добре да сравняваш фейсови А6 ци.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

щети винаги ще има. Въпроса е, че тези не са оправени както трябва. Щом щетите не са оправени както трябва (при положение, че един детайл е 100 лв...) сметни другите неща как са оправяни

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...