Jump to content

Питане за Биелни лагери на TT 1.8T 224 кс.

Recommended Posts

Здравейте колеги!

Колата е Ауди ТТ 1.8Т 224кс. код на мотора APX.

Налага ми се да подменям биелните лагери, но ми обявяват два варианта.

Едните са обикновени за около 50 - 60 лева на Колбеншмид, но имат и вариант SPUTTER - усилени, на цена 4 пъти по голяма.

Ще има ли някакъв дерт да сложим обикновени , или задължително трябва да са SPUTTER-и.

Попитах от там , където ги поръчвам (AUTO1) , но казаха , че и те незнаят и каквито аз си реша.

Моля за съвет колеги.

Благодаря Ви предварително.

За моя AJL дадох към 200 лв за усилени,не търси евтиния вариант в този случай.Запознати ми казаха ,че тези Колбеншмид,струващи 20-30 лв ще изкарам 1000 км.Те не били за турбодвигатели

Edited by integrale45

Така ме посъветваха и от сервиза където разглобих коШника , че усилените са за турбо двигателите, но са качвали и обикновени (по желание на клиента) без никакви дертове и всичко било за момента ОК.

Ама не мисля да пестя пари при положение , че колата ще е евридейка и за 100 и малко пари да се налага пак да отварям по нататък...

Мерси за отговорите все пак , винаги е по добре да питаш "патило".

Поздрави!

Нормалните се слагат на мотори 125 к.с., а усилените от 150 >  но... разликата от 25 к.с. при 125 и 150 к.с. не  е огромна и карат (ресурса им в този случай е намален, но не 1000 км.). За по- голяма мощтност ще се окажат "несъвместими" (поради натоварването).

колега подобре си вземи оригинални от VW  по спомен цената е около 200лв.

едните са лилави на цвят а другите жълти

гаранция че няма да имаш ядове държат на 500кс. и 8200об.

Аз за АЕБ-то напазарих оригинални биелни лагери от Порше БГ, че да е сигурна работата. Все още не съм ги монтирал, че не са пристигнали основните лагери, но се надявам, че всичко ще е наред.

033967940-thumb.jpg?r=0