Jump to content

Audi Coupe подмяна на челно стъкло - моля за мнения


mashsh

Recommended Posts

Здравейте колеги,

 

От изпреварваща кола изхвърча камък и сега съм с пукнато челно стъкло. Не е нещо фрапиращо но трябва да се действа.

 

Днес проверих в Кобра, казаха че стъкло от тях /китайско/ и местене на стикерите с монтажа ще ми струва 172 лева.

А ако си донеса при тях втора употреба стъкло, труда е 50 лева, 10 за силикон и 10 за уплътение.

 

Но като се загледах в ЕТКА освен уплътнението има и някаква лайстна с номер 895 845 121 Е, която предполагам е тази черната пластмаса която покрива стъклото в долната му част
(около 5 мм. широка и 1-2 мм. дебела), която се е напукала на няколко места при мен и цената от 10 лева за нея ми се вижда ниска.

 

Та сега чуденката е какво да правя... дали ще използват моята лайстна или ще карат без нея ако предпочета тяхното стъкло. Още в 8 сутринта имаше опашка и доста нервна обстановка и не можаш да ги разпитам подробно.

 

Дали да не взема втора употреба стъкло заедно с лайстната и да отида на монтаж при тях или да заложа на китайското стъкло? Преди време четох за форумен майстор стъклар с име Ради, но не мога да намеря темата за координати, а и дали се занимава все още със стъкла...

 

Идеята ми е да стане качествено, така че ако имате добри отзиви моля споделете при кой да отида или пък просто мнение относно чуденката за ново китайско или второупотребно стъкло.

 

Благодаря! :bia:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е то за Кобрата е пълно с хейт по форумите, много ме съмнява да стане качествено :hilezh:  Има едни пичове от квартал редута, с един бус се разхождат и сменят на място стъклата. Бяха ми казали цена за Б4-ката 140лв стъкло (предполагам китайско) + труд. Познати са доволни от тях . За съжаление съм забутал някъде телефона им

Редактирано от dimithur
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да прочета и още мнения, иначе прегледах доста форуми за Кобра и наистина мненията са двуполюсни или просто е било въпрос на късмет. Затова питам и за някой проверен форумен майстор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Заложи на новото. Аз на Б3-ката сложих китайско в кобра. Ами направо прогледнах, оригиналното(от 87-ма) беше в много лошо състояние преди да го счупя. Вечер като имаше кола пред мен, почти нищо не виждах, всяка една точица от камъче или драскотина пречупва светлината. Със сигурност китаеца няма да изкара колкото оригиналното, но предпочитам да сменям на няколко години стъкло, отколкото да не виждам като има коли на фарове срещу мен.   

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз изкривявание не забелязах, даже и затъмнената лента отгоре върши по-добра работа от ор'гинала. Но определено през НОВО стъкло се вижда много по-хубаво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес оставих колата, пък да видим каво ще стане... Човекът, който я прие каза че се сменят лайстните за които писах и се чудех по-горе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Така... малко информация какво стана в Кобра....

 

Стикерите са ги преместили и не са ги прецакали. На третия ден след като изчистих стъклото отвън и отвътре – гледката е страхотна, без изкривявания и т.н. - направо нова кола, но дотук с положителните отзиви. А сега малко за отрицателните:

 

- след като си получих ключовете си намерих колата извън двора им на едно нанагорнище, което е меко казано неразумно предвид напрежението, което макар и малко го има там където ляга стъклото.

 

- направи ми впечатление, че взимайки си колата нещо все едно липсва от двете страни на стъклото. На въпроса ми какво липсва тук, отговора беше „Ами имаше нещо да.... ама от времето е изгоряло и за нищо не става. Карай си така, то е само декорация”. Оказа се че страничните уплътнения липсват и със скорост над 120 км/час се чува доста неприятно свистене. Да са живи и здрави колегите с морги, в часност Спас, от който се сдобих с липсващите уплътнения а и с информация и съвет как да процедирам с монтажа им. След като ги сложих, със скорост от 140 км/час нищо не се чува. Разбира се бяха напъвали една от страничните пластмасови лайстни, което води до едно леко разстояние м/у стъклото и вече залепеното уплътнение около милиметър с дължина около 20 см., но досега не е имало дъжд и не мога да кажа дали ще се отрази по някакъв начин.

 

- горното и долното уплътнения са гумени без метална част, за което трябваше да кажат предварително.. и на пръв поглед малко простее сега.

 

- не бяха почистили старателно в района на кората под чистачките, а и от вътре покрай предните говорители, та намерих дребни парченца от старото стъкло.

 

Истинският резултат ще си проличи след автомивка и на проливен/продължителен дъжд, както и при по-висока скорост... това е за сега. Дано съм полезен с мнението си.

Редактирано от mashsh
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, то друго и не предлагаха. Имаха това на склад даже. Е1 е категорията а марката трибуквена.... Преди малко на тъмното без много заиграване покрай стъклото минах на автомивка...уж не тече, дано да съм късметлия :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китайските стъкла са по-различни, материала им е различен едно спрямо друго и спрямо оригиналното, не са толкова здрави със сигурност, но поне гледката е добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

XYG най-вероятно е мартакта. И моето беше такова, за двете години през които я карах с него не съм имал проблеми. Сега като каза уплътненията отстрани, се сетих, че и на мен ми се стори, че липсва нещо. Но колата не протече и не съм се занимавал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги и моето е за смяна отлепено е над огледалото за задно виждане ходих в кобрата и имаше един пич с купе и му взех профилактично номера и след няколко дена му звънях вика не ти препоръчвам там да ходиш лайсните не ги нитовали а ги залепили и като тръгнал да кара му се разхвърчали другото му казали 140 лв взели му 245 и сега се чудя и аз какво да правя от Пловдив съм и мисля да се сваля моето да се чисти пак него да слагам вие какво ще кажете.Благодаря предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом си от Пловдив колега звъни питай на този номер 0879001024 - Николай, разбира си от работата и ходи на място при клиента.

Много съм доволен монтираха ми миналата година задно стъкло на В4.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...