Jump to content

Apple iOS vs Android vs Windows mobile коя е най-добрата система?


  

306 гласа

  1. 1. Коя е по-добрата операционна система за смартфони ?

    • Apple iOS
      145
    • Android
      145
    • Windows Mobile
      99
    • Nokia с фенер
      80


Recommended Posts

  • Отговори 3,6k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Nokia 930 ще е. Взимам го предимно заради работата. Outlook/Lync/OneNote ще са основното.

Жоре, ще ти пиша колкото се може по-подробно, а може и да се видим, стига да си в БГ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Милион пъти е дискутирано, проблема на Android е в излишните всевъзможни приложения и процеси които се стартират автоматично след зареждането на системата, ядат стабилно рамта, което рефлектира както на производителността, така и на издъжливостта на батерията. Не съм ползвал IOS, но предполагам, че постната операционна система без никакви излишни лиготийки на практика го прави добър бизнес телефон, но не такъв за манияци на тема модификации. Битката дефакто си е между IOS и Android. IOS е опростена и стабилна, а Android е силно поддатлива на модификации и се бълва масово от всеки гаражен или известен производител. Windows Phone за мен си е OS за бюджетни телефони и няма място в премиум сегмента.

 

Аз лично ползвам Galaxy Note II и съм предоволен от батерията, както и от поведението на OS-а, след старателно премахване на всичко ненужно. Масовият потребител, ползващ Android си няма грам понятие, а и не е задължен, как да направи тези интервенции и да премахне ненужните неща от телефона. Поради това почти всеки, използвал тази OS се оплаква от нея.

 

Оффтоп: Качеството на изработка на моят телефон е под всякаква критика! Едва при Note 4 са пооправили нещата. На HTC маркетингът им бил виновен за лошите резултати.  :hilezh: И по 300 пъти да си рестартират стратегията, както правят вече за не знам кой си път всяка година, нещата няма да станат по-добре. HTC имат само най-добрият UI и нищо повече. Samsung пък вървят по пътя на Nokia.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аре честито. Рекламки и в Гугъл плея. 

 

Даже много се забавиха.

 

 

 

.... in the next few weeks, we will begin piloting sponsored search results on Google Play, bringing our unique expertise in search ads to the store."

Once the ads are active, searching Google Play for terms like "travel" or "shopping" will bring up the usual listings, topped by the new sponsored result—clearly labeled with the yellow "Ad" label.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е то цялата идея на андройд е това. Честно казано ми се повръща малко. Следващата стъпка очаквайте да е прекъсвания на разговорите и вмъквания на рекламни съобщения според контекста  :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Научи се как се пише АндроИд и тогава разправяй каква му е идеята, батенка :)

Иначе сериозно, това с тия реклами може да ми дойде в повече и ще се замисля за алтернативи, ако започне да ми боде в очите.

Редактирано от MadFan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хехе, чак ми прави забележки за подигравателното изписване  :hilezh:

 

аз май и по-рано споменах, да гледате един жесток сериал, Black Mirror и втората серия на първия сезон точно описва към какво гугъл се стремят. Ето я цялата серия - https://www.youtube.com/watch?v=CQlqQ3VdL4M

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега trespasser, ползвам в момента една мумия 520 с 8.1. Приличен телефон, ама за слушалка, нямам претенции да е мултимедиен звяр, конкуриращ Note-а ми. И все пак, когато излезе беше доста скъп, а не предлагаше нищо, спрямо Android телефоните на същите цени. След ъпдейтите замазаха положението, но липсват някакви основни елементи на тази OS спрямо другите, например 520 няма файлов мениджър дори. Има досадни бъгове в софта, качеството на изработка е плачевно. Единственото нещо с което са се справили Nokia е 1020 ако не се лъжа. Надали ще се появи скоро телефон, който да доставя такова удоволствие при всяка снимка с него. Не исках да го оставям този телефон след няколко дни усилено разучаване. Като телефон не беше нищо, някаква обикновена пръчка, но като качество на снимките беше нещо невероятно за мен.

Оффтоп, отново: Към другият колега, на който не му помня ника, за което се извинявам. Какво не им харесвам на HTC ли? Липса на иновации, посредствени телефони, бутоните на някои са на неудобни места (фаблетите), на някои прехваленото стерео не струва, например на 816, на определени модели батериите им са с безсмислено малък капацитет, на пластмасовите модели им се драскат лесно панелите и си личи страшно много, както и остават отпечатъци върху пластмасата. И като се замисля.. дали целият отговор не е един офтоп?  :huh: Все пак трябваше да отговоря на колегите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ Пфф понеже останалите се сцепват от иновации...

 

, на някои прехваленото стерео не струва, например на 816

 

Все съм чел нелепи неща в тая тема, но ти току що ми обра точките...  :shocked: Изброй ми 3 модела (общо) на Samsung/Apple/LG/Sony, които няма да те е срам да ги сравняваш с 816 по звук от вградените говорители...
 
ПП: Иначе не се притеснявай - това е една от най-спамерските  :D теми така че...
Редактирано от aRobben
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не сравнявам с друга марка, а конкретно отговарям какво не ми е харесало в HTC, в случая в 816. Разчовъркай няколко различни модела и сравни със звука от стереото в 816. Ще се почувстваш странно и ще се зачудиш дали пък това не е някое много добро китайско копие на HTC.  :hilezh:  Поне тази бройка, която ми попадна в ръцете звучеше зле. Не бъркай "говорителите на 816 звучат зле" с "говорителите на всичките HTC-та звучат зле", това не бих си го помислил изобщо. А иначе помня че като бяхме на по 15-16 се съревновавахме на кой му свири най-силно теле(касето)фона. Виж, има по някоя псевдоиновацийка на моменти - едни вкарват сензори за отпечатъци (иновация уж, ама не и на Apple), други пък лазерно фокусиране и т.н., трети пък нищо. Тука сме вече много в оффтопа. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Изброй ми 3 модела (общо) на Samsung/Apple/LG/Sony, които няма да те е срам да ги сравняваш с 816 по звук от вградените говорители...

 
 

 

НТС М8 Харман Кардон, НТС М9 5.1, за още един оставям на теб да се сетиш... :magic:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е каква му е идеята на тоя 5.1 в телефон? Това е пълна глупост и маркетингова залъгалка. Трябва ти един говорител, който да е достатъчно силен, че да го използваш за високоговорител и да звъни. Стерео сепарация няма как да получиш в тяло по-тясно от 50см широко, пък да не говорим за телефон. Разбирам да са два говорителя за по-силен звук до някъде, но 5.1 чак, хехехе  :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е как каква му е идеята на 5.1  :lupe:

Спира те случаен гражданин и те пита, абе твоя телефон 5.1 свири ли? И ти срам, срааам ... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

For the Galaxy S6 and S6 edge, Samsung brought forth UFS 2.0. eMMC 5.1 - the standard's latest version - achieves transfer speeds of up to 250MB/s (read) and 125MB/s (write). UFS 2.0 HS-G2 goes up to 725MB/s, and HS-G3 has a peak speed of 1.45GB/s.

Additionally, unlike eMMC, UFS allows for simultaneous read/write processes

 

Не е зле!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама това, тия хайфистки звуци, вие как ги сравнявате, бре мУадежи?

С емпетрички ли?

 

Какъв е смисълът от 5.1?

А от 5.1 слушалки? За 5+1-ото ми уши?

Редактирано от Cornu©opia
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

НТС М8 Харман Кардон, НТС М9 5.1, за още един оставям на теб да се сетиш... :magic:

 

Кое не ти стана ясно?

 

 

Изброй ми 3 модела (общо) на Samsung/Apple/LG/Sony

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знаете ли ткъде може да се куи новия самсунг и защо е поскъп от ябълките?

10 април му е премиерата. Стискай 1500-те левчета и имай търпение.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...