Jump to content

температура за преминаване от бензин на газ


Recommended Posts

Здравейте колеги, каква според вас трябва да бъде оптималната настройка на температурата за преминаване от бензин на газ при ГИ? В моя случай ГИ BRC /датчик с два кабела/ се мери температурата на газта в редуктора/настроен на 43градуса/  и преминава на газ при температура на антифриза около 62 градуса. Исками се да я намаля от настройките, но да такива нива, които няма да повлияят на работата на мотора. Карам на къси разстояния около 5км.-6км. и давам за бензин толкова пари колкото и за газ.  

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен превключва на 30 градуса.Изминавам 500 метра лято/есен и превключва на газ.От началото на ноември е необходим 1,3 км сутрин 7:00 ч при първо палене за деня.

Редактирано от integrale45
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята и тя е настроена на 30градуса.Майсторът каза,че няма да навреди на двигателя и аз се съгласих.Иначе старата беше на 60 градуса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен е настроена на 35 градуса, не съм забелязал някакви аномалии :).В моторния отсек на Б6 няма място да си завреш ръката, има кора отдолу и достигам градусите много бързо.Зимата още не съм я карал за да видя кога ще прехвърли.Вечер я паля от подземен паркинг и на 1-та минута прехвърля, сутрин може би след около 500м. вече съм на "Чесън-че"  :hilezh: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен прехвърля на 30гр. и вече 4 години  нямам проблеми с колата Б5 1,8....естествено зимата времето на прехвъпляне е по дълго...

Зимата карам по рядко колата ,основно в града на късо и затова я карам само на бензин....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

При мен на метан обръшташе на 20 градуса и го направихме на 5 градуса, няма проблеми. Зимата при по студено може да замръзне испаритела, но не ми се е случвало, при 5 градуса обръща значително по бързо. Наскоро беше почнала да ми прекъсва, смених термостата на колата и малко работа по инжекторите и сега няма проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз карах на 20 гр. до вчера , сега съм на 25 :D , няма проблеми освен едно леко глъхнене при пълна газ (като е студена) но това така или инъче избягвам да го правя. Като я запаля на 0 градуса 2-3 минути и обръща на газ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...