Jump to content

проблем с ускорението на ауди а4 1.8т


miteto77b

Recommended Posts

 Колата  е 97г. на 160000 км. с чип и газов инжекцион.Проблемът е следния : не ускорява нормално от време на време ,като реши, че ще върви няма проблем турбото надува и се изстрелва, но когато не ,просто имам чувството, че карам кола с атмосферен двигател повече бучи отколкото върви .Прави го и на газ и на бензин.Днес реши, че няма да върви и в това състояние я закарах на майстор .Закачихме я на компа няма грешки , направи му впечатление  дебитомерът.Разкачи го и ми каза да направя едно кръгче ,нямаше никаква разлика колата все така не искаше да върви  Каза, че не е от него.Та въпросът ми е какъв може да е проблемът според вас, към какво да се насоча?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм специялист но съм чувал че ако колата не работи добре но работи и откачиш дебитомера и не угасне значи проблема е в него на нормално работеща кола когато откачиш дебитомера гасне това е признак че работи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, проблема може да идва от много неща..

- лошо настроена газова

- дебитомер

- н75

- турбо- уест гейт

- н80

- пробив по турбо пътища

И още куп неща, които не се сещам за момента. Трябва ти опитен диагностик и така.. Филма с този мотор е голям, само напиши в гугле 1.8т АЕБ проблеми с вървеж и гледай кво става...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравейте, един приятел ме посъветва да  разкача компютъра на колата и после само на бензин няколко дни .Направих го и никакъв проблем колата си върви както трябва .Оттам при газаджията ,но той е категоричен ,че проблемът не е в газовото .Е сега вече наистина не знам какво да правя  .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да разбирам, че сте разкачили газовия комп и колата е вървяла добре на бензин?

Пробвай да спреш газта от кранчето и да покараш няколко дни, ако на бензин няма проблем, значи колата е настроена зле на газ и "майстора" бяга от отговорност.

Виж и ваг ком, какво "казва".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

не, разкачих компа ,който си е на колата за 15 минути, включих буксите и после само на бензин без изобщо да минавам на газ. Проблем нямаше никакъв, явно това се случва когато колата се кара на газ, но защо като направи проблема го прави и на газ и като обърна на бензин пак не върви .Да не би да влиза в някакъв авариен режим и турбото да не надува както трябва?

Цитиране на предходно мнение!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

пропуснах да кажа ,че като ми монтираха газовото при определен начин на подаване на газ, колата леко придърпва и забива -грешка богата смес.Майсторът каза, че е от чипа и така си останаха нещата и на бензин се долавя леко придърпване ,но е едва доловимо и не забива грешка .Стилът ми на каране е такъв, че аз това придърпване не го усещам и си карам така.Дали има нещо общо?

Редактирано от miteto77b
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, аз карам 1,8. атмосферка само на бензин. От опит ти казвам, че дори да не записва грешка, след като отиде на -10% ламбда корекцията колата си върви супер спънато, просто защото горивната смес не е оптимална. При разкачане на акумулатора и нулиране на стойностите известно време няма проблем, но с увеличаване на ламбда корекцията колата върви все по-спънато. Ако разбереш къде е проблема, драсни един ред. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И мойта така я усещам, точно както го описваш. През повечето време си върви нормално и на бензин и на газ. От време на време обаче просто решава, че няма да върви и я усещам някакси спъната, точно както ти го описваш. Тъпото е, че не се хваща. Последно чистих дебитомера, щото беше окислил нещо и на диагностика си показва всичко 6. Да ама пак така си прави от време на време - решава, че не и се върви. Не е супер зле, не придърпва и няма ядове нито на газ нито на бензин. Вече съм се отказал да се занимавам и си я карам така, щото явно няма как да се хване при положение, че го прави когато си реши. Аз съм решил скоро да пробвам с махане на картерната вентилация, да видим, защото май има един два клапан там дето може да се ебават. Аз съм сменял само тоя палачинката, долу при дебитомера, а май има още два по принцип, но като знам тия пластмаски как са си по 50-60 лв, по-добре да се разкарват май :)

Редактирано от kosio85
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, къде е слаган чипа? Газовата каква марка е и знаеш ли какви са му компонентите? Да не се окаже че изпарителя, не може да храни колата или някои други части са рестриктивни относно газта.

Щом има придърпване, значи има някакъв проблем.

За спънатия вървеж аз залагам на лошо настроено ГИ или за слаби компоненти по ГИ-то.

От там ти бърка адаптациите и после, дори и да прехвърлиш на бензин на компа му трябва време да се адаптира.

В сервизем режим, може и да влиза, тогава надува до 0.3. Ако можеш закачи и бууст метър и я закачи и на ваг ком, да видиш адаптациите как са, когато не върви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с чипа е доста рисковано, но ти си знаеш. Ако приемем, че чипа е ок, въпреки че казваш че и с него прекъсва, то тогава ГИ-то трябва да е подбрано много добре и да е настроено от човек, който има опит и с турбо мотори. Този изпарител ми се струва слаб, но нека по-запознатите да кажат. Обърни внимание на сондата, тръбата и рейката.

Това са мои предположения колега, не каза нищо за ваг ком?

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=167194

Обърни внимание на тази тема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

,чипа го поръчах от едно момче от София и си го сложих сам.

 

и на бензин се долавя леко придърпване ,но е едва доловимо и не забива грешка

Не видях да си писал с оригиналния чип придърпва ли на бензин.Ако не си пробвал върни него ,защото тия придърпвания са 99% от "тунинга".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...