Jump to content

Има ли бордови комп или не


realprofesora

Recommended Posts

Хело колеги, мой френд има Ауди А4 но не знам точно модификацията ,затова прилагам снимка

http://prikachi.com/images/977/8350977G.jpg

Та въпроса ми е има ли бордови компютър, при положение че нито на лоста на чистачките ,нито на светлините отстрани има бутонче, а на таблото(там където е червения надпис на снимката), като потегли и му показва колко километра могат да се изминат с горивото в резервоара.

Мерси предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма борд комп - показва ти само наличен пробег, но нямаш моментен, среден разход, средна скорост и т.н. На моята A3-ка беше така. Купих я без борд. комп, но тъй като таблото е с цял FIS (май всички DSG са така) и контролера ми е highline, просто сложихме лостче за чистачките с бутони и кодирахме модула. Така се сдобих с борд. комп.

 

Колегата bsdnikolov направи тази интервенция и според него всички A3-ки s DSG (и перки за превключване на волана) са с highline контролер и е необходимо само лостче + кодиране. Като гледам снимката, А4-ката вероятно е B6-ца multitronic. Ако при А4 схемата е като при А3, трябва да се провери контролера какъв тип е и в зависимост от това, ще стане ясно дали трябва да сложите само лостче или трябва и друг контролер.

 

Хубавото е, че не трябва друго табло, че там драмите са по-големи. 

Редактирано от plamenbv
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С борд си. Когато се прекодира FIS-а но не се добави лостче, на дисплея започва да пише оставащи километри до зареждане. Сложи си лостче и ще можеш да сменяш инфо със среден разход, време на пътуване, моментен разход и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

има, нема, има, нема :)  Истината е, че под "бордови компютър" хората разбират различни неща. Всички съвременни коли имат бордови компютър...това е джаджата дето събира информация от датчиците и упрявлява инжектори и прочее :)!  Ти предполагам питаш обаче за друго...за индикиране на таблото на моментен разход, среден разход, пътувано време и прочее. Значи въпросната кола щом няма на лостчето за чистачките бутончета я няма тая екстра. Но си има борд компютър и ако насадите лостче с бутони и с ваг ком прекодирате борд компютъра да показва тез неща-воала...индикацията ще ти се появи. Инвестираш около 70 лв за лостче и хващаш някой дето разбира от ваг-коми и го правите. Имаше тема точно как става активацията...потърси я във форума ;)!

Редактирано от Ivanu6ka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой в Ямбол,Сливен или Бургас ако може да го направи това да свирка.И мойта кола показва само километри до зареждане и ме дразни така!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога, но не знам дали няма да търси после и датчици за накладки,за ниво на течност за чистачки и за още няколко неща...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...