Jump to content

4f 3.2fsi тотал щета въпрос?


ilia1978

Recommended Posts

Колеги,чакам от Армеец всеки момент да се произнесат за тотал/момчето което заведе щетата беше категоричен че ще е тотал щета/,та освен обещетението най вероятно ще искат да ми изкупят колата на 4000-5000лв,въпроса ми е да я отвързвам ли на тези пари или да си я продавам на части.Колата е 2006г но е на 75000км реални,взех я от порше запад преди 4 год.Щети са предна броня,преден капак ,еърбеци и табло в купето.Колата е с много екстри,но въобще не съм запознат с пазара на части втора ръка и незнам има ли смисъл да  се занимавам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От опит ще ти кажа (понеже преди няколко месец тоталирах мойта, с подобни леки щети), платиха 70% от каското, а останалите 30% ги предложиха за колата да я изкупят. Тънкия момент беше че офертата беше изтекла преди да получа писмото :). Също да спомена че от завеждането на щетата до превеждането на парите минаха около 3 месеца (армеец).

Аз лично реших да я продам на части. Първо защото само напълно оборудван мотор доближава 4000 (не съм сигурен 3.2 как вървят но се съмнявам да са по-евтини) и второ защото взех същата отново но доста по-евтино с идеята да използвам части от старата за ремонт и резервни.

В същото време пазара е почти наводнен с 4F-ки по моргите. Основно дизеляци. Продаването на части си е разправия. Ако имаш доверен майстор, който да му се занимава е най-добре. Морги ми предлагаха до 3500лв, така че те не са вариант.

Това е накратко. Ако искаш още инфо, питай :) В момента го вървя тоя път и е "забавно" :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако имаш гараж/двор и много свободно време да се разправяш с олигофрени дето се пазарят за 10 лева се занимавай. Моя съвет е да се оттърваваш от нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно 4ф се разпарчетосва и изчезва за около два три месеца и се вади около 10к лева :) ако имаш време и възможност да разглобяваш - действай, екстрите се харчат доволно, може и да си на печалба след някой друг месец.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

3500 е смешно,само гумите с джантите + музиката са толкова.Ще изчакам какво ще предложат от Армеец и ще споделя ,но май е по оферта да си я продавам на части.Q7 дали има съвместими части с 4F ,защото обмислям  следващата да е джип:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много жалко за колата.

Ако ти се занимава и имаш свободно време и място наистина можеш да си го направиш "забавно" както каза колегата.

 

На първо четене общите части между Q7 и 4F са волан, ск. лост, MMI, плафони на тавана и един куп модули.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Илия, продавай колата на части...В момента по София и не само тук, е пълно с 4F===Тия коли поевтиняха, моделът е морално остарял..Много хора ги купуват, а после частите им се струват скъпи...Ще успееш да я разпродадеш на части, убеден съм.Ще вземеш повече пари, отколкото ако я изкупи застрахователят....Екстрите по салона, ще ти заминат веднага...

Каквото и да ти плати застрахователят, запомни, че все ще си преебан....Ще ти платят по-малко, отколкото е застрахователната стойност на колата, която е посочена в полицата...Виж, ако вече не ти се занимава, да я разкулачваш на части, тогава е дай за изкупуване на ,,Армеец"...

Да я правиш, няма смисъл....Щом са отворени въздушните възглавници...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И моя съвет е на части колега- стига да имаш време и желание да се разправяш.

 

Но със сигурност ще изкараш няколко пъти над тези 3 бона където ти предлагат!

 

Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Колата е тоталка...Оставил съм я в сервиз на мои приятели,така че ако някой има интерес за чаркуляци да пише...замина бързо само двигателя/званяха ми 3ма за двигател, а мислех че този е неразрушаем-5години не сам пипал нищо по колата:).С високо ниво на оборудване е....Само да добавя ,че новата пак е в клуба,но е А8 ца:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще си разпродадеш колата бързо, по западна европа не останаха 6-ци, всичко се внесе тука...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...