Jump to content

Проблем с подгрев на седалките


Aleksiev

Recommended Posts

Колеги преди седмица смених салона с такъв с подгрев.Поведението му обаче ме обърква и незнам нормално ли е.С две думи се случва едно и също нещо и с двете седалки поотделно и то е следното-сутринта се качвам в колата,а тя е студена,пускам си подгрева на шофйора на 1 и след минута зацепва,но след 2-3 вече започва да пари и го изключих.По обяд пак тръгвам и отново пускам подгряването на 1 но не тръгва,след 5 мин увеличих на 2 пак нищо и накрая на 3-та степен зацепи и пак грее яко.Шашнах се да не би да не изключва и го спрях.Цял час си правя експерименти и с двете седалки и имам чувството,че се държат еднакво неадекватно и странно и двете.

При вас по-коректно ли работи колеги,забелязали ли сте как се държи подгряването,защото аз очаквах на всяка степен да си подгрява с различна сила?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз съм с оригинално такова.то затова има степени за да грее различно.примерно на 6 след 500м вече почва да припарва отдолу и го намалям на 2-3.според мен имаш проблем с копчетата(реостати) за вкл на подгрева явно нещо не са свързани или не работят както трябва

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен е заводски и сутрин го пускам на 5-6 и след няколко метра започва да грее доста и го намалявам на 2-3.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та нали това е идеята на степените...

Малко бавно стопля иначе, предното ми ц5 бе със спортен платнен салон, сегашното спортен кожен, има даже и на задните седалки - все едно и също, трябват му няколко минути да запари, за да го намалиш и определено на 6 е доста топло, а на 3-4 е ОК и приятно, но лично мен, като задуха топло парното не ми допада и го спирам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оправих го,грешно го бях вързал,благодаря за насоките все пак колеги.Бяха ми нужни за да се уверя,че наистина нещо не е както трябва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега, ще можеш ли да кажеш кое грешно си вързал, защото и при мен нещо не е като хората, та евентуално да проверя да не съм объркал и аз нещо

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Грешката беше от недоглеждане и разсейване,бях вързал кабела на температурния датчик на шофйорската седалка кум другата и обратно.Съответно седалката,като започне да грее не спира,защото датчика на другата е студен,и сигнала идва от него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Това е ел.схемата на предните седалки.

Не мога да се сетя в коя тема я бях изровил и я снимах с тела за да я гледам докато си навържа мойте. Малко зум и се вижда.post-82008-0-24265800-1447182563_thumb.j 

 

Само трябва да се сложи хубаво гнездо със стегнати клемички за бушона 30А , че иначе почва да нагрява и да, топи или бушона ,или гнездото, или и двете както стана при мен.

Редактирано от Момо
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...