Jump to content

Подмяна на табло на а6 c5


joro the one

Recommended Posts

Здрвеите колеги.От скоро имам ауди а6 2002 г. 2.5 TDI.Таблото ми прави доста мизерии не отчита температурата на водата или отчита когато си иска, показва повече гориво в резервоара,

 и др. дребни неща.Таблото е с малкия фис и искам да сложа друго с по-големия фис.Имам табло с големия фис.Някои правил ли е такова нещо или трябва да намеря маѝстор за това.Благодаря предварително.

Редактирано от joro the one
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 months later...

Здравейте, 

аз също имам доста проблемчета с таблото, ауди ТТ, 1.8, 2001год.

Отказа CD-то, разхода за гориво не мисля че е верен и понякога стрелката пада долу. На обортомера също.. 

Пикселите също. 

Има ли някой който знае добър за проблема майстор във Варна? И в този случай задължително ли е смяна на табло (както повечето казват)? 

image.jpeg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Показанията за разхода се калибрират през Adaptation на Instrument cluster. Връзка на таблото с неработещото CD не виждам (не казвам че няма). А за "падащите" стрелки вероятно са счупени зъбни колелца. Има доста изписано по темата. Неработещите пиксели се оправят с нов дисплей има колеги във форума които се занимават с това. Подмяната на таблото е вероятно по лекия вариант, но и то има своите тънкости - все пак (поне при 4B - C5) имобилайзера е модул който е част от таблото. Това означава, че за да се обучат ампули към иммо-то ще ти трябва пина на таблото или някой които може да го извлече и да ти обучи ампулите. Предимствата и недостатъците и на двата варианта са доста. Преценката всеки прави сам за себе си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото съм запознат, всички ТТ-та са с Jagger табла. Принципно на другите модели се препоръчва смяната с VDO, за да се избегнат повече проблеми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря за отговорите и помощта, но ме интересува най-важното! Към кого във Варна мога да се обърна? Място, телефон?

Защото честно казано, точно защото съм жена и не ме вземат много на сериозно! А последно време доста неща смених, но за таблото все отлагам, а наистина ме дразни да карам така! Или в коя друга тема във форума има повече коментари?

Редактирано от dia_love_audiTT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По горе колегата е написал за калибровката и за падащите стрелки от пластмасовите зъбни колелца и смяна на фиса с нов това е процедурата,има колеги които се занимават със това само трябва да се смъкне таблото и да му се прати а и във Варна няма начин да няма сервиз да го прави това.... има и раздел за ТТ малко по надолу но ще се разровя за колеги които правят тази процедура а @ogip  по принцип ти не ги ли знаеш тези хора?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Занимавал съм се с това и съм сменял на 2-3 табла, но в момента съм затрупан с фарове и нямам време за това :)

...отделно с Jaeger не искам да се занимавам повече, че са боклуци неземни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пиши на това момче може да те светне нещо за таблото https://www.facebook.com/emil.e.gevev?fref=ts имаше и едно момче от групата BSD NIKOLOV се пише май 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 9/14/2016 at 16:29, PLAMEN_79 написа:

Цитиране на предходно мнение! 

 

Снощи ползвах услугите на двамата господа и съм страшно доволен! 

 Само искам да допълня(към автора на темата) , че при  VDO таблата на междинките като при мен 2000г, както и при фейса поне на С5 е по-сериозно усилие да се напаснат стрелките после, защото се прави ръчно, а не с ВАГ-КОМ-а :)  да таковам и фейса.. но пък след смяната на ФИС дисплея се родих ! 

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Колеги,от час ровя и търся информация по тема за неработещ скоростомер .Не намирам нищо :( При мене стрелката като запаля и тръгна отчита ,покарам малко и започва да играе от 0 до повече от скоростта ми на движение и заковава пак на 0.Вечер оставям колата ,на сутринта тръгвам отново поработва малко и спира.Не ми отчита изминати километри.Последната седмица спря напълно,а стрелката на горивото започна леко да да играе и да не показва реално.Колата е а6 с5 1.8т 1999г..

audi_A6_dashboardfaults2.jpg

Редактирано от pirata71
липса на снимка
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно нищо по-различно няма при твоето табло и при коментираните по-горе. Макар че специално за скоростомера проблема може и да е в сензора на скоростната кутия. Проверката се прави с VAG-COM по начина, който съм описал по горе. Не мръдне ли стрелката за скоростта - таблото е. Направи ли си инициализирането - сензора е. Ако е сензора - смяна. Ако е таблото - смяна или ремонт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
13 hours ago, awaremind said:

 

Колеги, моята е с малкия фис и електронния автоматичен часовник, но 2000та година и нищо интересно не показва, освен, че дисплея през деня едва се вижда..., а откакто температурите паднаха под 15 градуса през октомври, забелязах, че моето табло има досаден проблем, да не пуска някаква маса за осветление, имобилайзер и не знам още какво, докато не се затопли над 15 градуса и колата работи само с топло табло :steinigung:

Което води до нуждата да си сменя таблото, логично искам новото табло да е с големия фис, а според това което виждам и с цветен дисплей и тази гъзарийка. 

 

Други желаещи има ли да се свържем с този руснак да проведем адекватна комуникация?

Новото табло за цветния дисплей - той ли ще го осигури или аз трябва да го сменя и той ще осигури само управлението - въобще какво продава на тази цена от 12 000 рубли...

Според инструкциите - трябва да си търся табло след 2001ва, което само plug 'n' play ли тръгва на моята кола, след пререгистриране или изолиране на имобилайзера...?!? Или там ще влезе в играта тази джаджа...:wall:

 

 

Бих искал да използвам този пост, за да не създавам нов

 

В другия си пост, цитиран по-горе описвам какъв е проблемът на моето табло и какво бих искал да направя - смяна на таблото от кола след 2001, бензинова, с ръчна кутия, да не е S6, защото моят резервоар е само 70л, не 84.

Тъй като моята кола досега не е имала голям фис и няма управление на данните, бих искал да попитам - от къде се управляват показанията на големия дисплей? От въртока на навигацията или от лост за мигачите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Схемата е идентична. И аз съм се приготвил за тази операция, но чакам да се постопли и да ми дойде новия FIS от китай, че в момента и да го реализирам нищо няма да разбера :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 years later...

Здравейте колеги, искам да сменя на моето Ауди А6 Ц5 2.5 ТДИ 1999г.километража с фейсов,та искам да питам ще се получат ли нещата и ако става кой може да ми направи настройките с фейсов.

Благодаря.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...