Jump to content

Задната чистачка прави своеволия


orlin_emilianov

Recommended Posts

От известно време задната ми чистачка си прави разни своеволия. Не знам как трябва да бъде, понеже не я ползвам често, но по рано ми се струва че като задържа лоста напред срботва чистачката заедно с пръскалката. Като пусна лоста пръскалката спира и чистачката се прибира в начално положение. Ако натисна еднократно лоста тръгва само чистачката без пръскалка и при второ натискане спира в крайно положение. Така ли трябва да бъде? Сега чистачката спира по никое време по средата на прозореца, след секунди тръгва пак, пак спира... и така. Като я изгася от лоста спира в положението до което е стигнала, не се прибира в крайно. Мислех, че е от шлиците, че превърта, но не е. Сменил съм рамото. Някой може ли да ме насочи къде да гледам. Предполагам, че има някакво реле или модул който бърка цялата работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=179529

Пробвай да пръснеш някаква смазка в оста на която се закача рамото, точно под резбата. Ако се оправи значи е тръгнала да клеясва, поне при по-новите това е проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aми ще опитам, макар че ако е клеясала би изпитвала някаква трудност на движение, би спряла на определено място и до там... а тя като спре после сама си тръгва. Мислех че е от някакво реле което я командва.

Но ще опитам вариянта с разглобяването.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чистачките определят позицията си къде да спрат от една пластина вътре в моторчето(поне на предното стъкло така е направено). Вероятно и на задното е така, ако тази пластина нещо се базика ще спират където си искат. Другия вариант е да има защита по ток и ако е клеясал механизъм нещо и задържа пак да спира където си иска и после като освободи да тръгва защото не е спряла където по принцип трябва. И в двата случая нещата отиват към разглобяване на механизъма.

Редактирано от venciii
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Възможно е и да има прекъсване на захранващите кабели, които преминават към петата врата през гумения маншон при пантата на същата. Ако има такова, може да прекъсва контакта от време на време докато окончателно спре да се движи чистачката. При мене вече е така.

Весело посрещане на Новата 2016-та !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен това беше решението на гореописаният проблем..

Весело

Цитиране на предходно мнение!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Другия вариант е да има защита по ток и ако е клеясал механизъм нещо и задържа пак да спира където си иска и после като освободи да тръгва защото не е спряла където по принцип трябва.

Когато си купих колата, имах същият проблем. Чистачките бяха мудни и спираха където си искат. Отворих, изчистих и смазах всичко и проблемът изчезна. Със сигурност има защита по ток и затова спира.

 

Възможно е и да има прекъсване на захранващите кабели, които преминават към петата врата през гумения маншон при пантата на същата.

Много възможен вариант. При мен беше станала страшна мацаница, от която за малко да ми изгори колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...